Zoeken

Eerste indruk: BMW E-Roadster

BMW AG is z’n switch van verbrandingsmotoren naar elektrische mobiliteit aan het versnellen. Voor 2023 staan 25 elektrische automodellen gepland – en dochteronderneming BMW Motorrad is deel van deze trend. Op BMW’s supergeheime Miramas testcentrum in het zuiden van Frankrijk konden we heel kort kennismaken met het prototype van een E-Roadster.

Nader bekeken: BMW R18 Big Boxer

Op de EICMA in Milaan werd door BMW de langverwachte R18 gepresenteerd, waarmee de Duitsers 15 jaar na het R 1200 C debacle voet aan wal hopen te krijgen in de Amerikaanse Cruisermarkt. In BMW’s testcenter in het Franse Miramas werden voor een handjevol journalisten de details van de R18 Big Boxer onthuld.

EICMA 2019: wat je hebt gemist

Normaal gesproken barst de motorbeurs van de nieuwtjes. Dit jaar waren er wel merken met opvallend nieuws, maar de oogst was voor mijn gevoel een tikje mager dit jaar. Wellicht is dat de stilte voor de Euro 5-storm?

Column: Nederland is het walhalla voor motorrijders die van herrie houden

"Nederland is het walhalla voor motorrijders die van herrie houden." Met die uitspraak werd zondagavond het tv-programma De Monitor aangekondigd. Dijkbewoners zijn de geluidsoverlast van motoren spuugzat en de recente uitspraak van de Raad van State geeft nu ook andere gemeenten een stok om mee te slaan. Zijn de klagers allemaal azijnpissers of moeten we de hand niet eens in eigen boezem steken?

Exclusief interview Stefan Pierer

KTM’s CEO Stefan Pierer blijft een van de belangrijkste personen in de Europese motorindustrie. Met een aandeel van 11,7% in de totale Europese motormarkt en groeiende verkoopcijfers in wereldwijde groeimarkten is het Oostenrijkse bedrijf – waarin Bajaj Auto, India’s op een na grootste fabrikant, 48% aandeel heeft – een globale speler in praktisch elk segment, zowel on- als offroad.