Zoeken

Column: Nederland is het walhalla voor motorrijders die van herrie houden

"Nederland is het walhalla voor motorrijders die van herrie houden." Met die uitspraak werd zondagavond het tv-programma De Monitor aangekondigd. Dijkbewoners zijn de geluidsoverlast van motoren spuugzat en de recente uitspraak van de Raad van State geeft nu ook andere gemeenten een stok om mee te slaan. Zijn de klagers allemaal azijnpissers of moeten we de hand niet eens in eigen boezem steken?

Exclusief interview Stefan Pierer

KTM’s CEO Stefan Pierer blijft een van de belangrijkste personen in de Europese motorindustrie. Met een aandeel van 11,7% in de totale Europese motormarkt en groeiende verkoopcijfers in wereldwijde groeimarkten is het Oostenrijkse bedrijf – waarin Bajaj Auto, India’s op een na grootste fabrikant, 48% aandeel heeft – een globale speler in praktisch elk segment, zowel on- als offroad.

Verslag Goodwood Revival 2019

De Britse jaarlijkse Goodwood Revival is wereldwijd erkend als de meest historische racemeeting voor twee- en vierwielers. Sinds 1998 is het 3,81 kilometer lange circuit, dat in 1948 door de Duke of Richmond werd geopend, elke september toneel voor Goodwood Revival geweest. Met dit jaar niemand minder dan Dani Pedrosa als eregast.

Nader bekeken: 2020 Honda CRF1100L Africa Twin

Vijf jaar na de introductie van de nieuwe Africa Twin heeft Honda de populaire Allroad, die er als enige in was geslaagd de GS het vuur aan de schenen te leggen, compleet vernieuwd. Met een nieuwe nu 1.084 cc paralleltwin, uitgebreide elektronica met Inertial Measurement Unit en een extra Offroad modus en een compleet nieuw rijwielgedeelte met nu optioneel elektronisch geregelde vering hoopt Big Red weer klaar voor de toekomst te zijn.

Eerbetoon Rob Coleman

Kiwi grootheid Rod Coleman is op 6 augustus op de respectabele leeftijd van 93 jaar thuis in Whanganui overleden. De winnaar van de 1954 Isle of Man Junior TT was in de vroege jaren '50 van de vorige eeuw een topcoureur in de 350cc en 500cc, waarna hij terugkeerde naar Nieuw-Zeeland en daar het familie auto en motor importbedrijf uitbouwde tot de grootste van het land en als Coleman Suzuki de drijvende kracht was achter road racing en MX in Nieuw-Zeeland.