Zoeken

Interview: Aleix Espargaro

Met zes merken en soms tot wel coureurs binnen een seconde getraind is de MotoGP competitiever dan ooit. Toch gaat verreweg de meeste aandacht naar slechts enkele teams en rijders uit. Reden om de vooravond van de 89e Dutch TT eens op de koffie te gaan bij het team momenteel hekkensluiter is in de MotoGP voor een zeer open gesprek met Aleix Espargaro.

Nader bekeken: Lightning Strike

De afgelopen tien jaar hebben we een flinke groei gezien voor wat betreft de beschikbaarheid, actieradius en laadsnelheid van elektrisch aangedreven motorfietsen – maar dat heeft wel z’n prijs. Bij markleider BMW moet € 15.394,47 op tafel worden gelegd om lid te worden van de Elektrische Elite, voor de nieuwe Zero SR/F moet € 20.980 worden afgetikt terwijl Harley zelfs € 34.000 (uche) durft te vragen voor LiveWire. De planeet redden kost je dus gewoon een rib uit je lijf. Tenzij…

Column: Verborgen agenda's

Zijn politici dom? Een kind kan zien dat het verbranden van gas en steenkool CO2 oplevert. Elektriciteit uit fossiele brandstoffen dus ook.

Motorsymposium Wenen - De toekomst van de verbrandingsmotor

Op het internationale motorensymposium van Wenen was te zien hoe de autofabrikanten zich in allerlei bochten wringen om de verbrandingsmotor zo zuinig en schoon mogelijk te maken. Motorfabrikanten kijken daar nauwelijks naar, maar zullen in de toekomst wel moeten. Wat komt er op ons af?

Report: de grootste Kawasaki parade ooit

Met een indrukwekkende 784 Kawasaki's kan Nol Bikker motoren een vermelding in het Guinness Book of Records niet meer ontgaan. Hoewel de poging nog wel door Guinness moet worden geverifieerd is dat namelijk het aantal Kawa's volgens de notaris heeft deelgenomen aan de Kawasaki Tour tijdens het 40-jarig jubileum van de Kawasaki specialist in Noordeloos.