Zoeken

Technisch vernuft: PowerSeal

Vroeger was een versleten motorblok geen groot probleem. Er waren “overmaatse” zuigers beschikbaar, zodat je de gietijzeren cilinders gewoon kon opboren naar de volgende maat. Met de komst van aluminium motorblokken is dat niet meer mogelijk, maar PowerSeal kan cilinderwanden toch vernieuwen.

Moto Morini steelt de show

Het historische merk Moto Morini werd in 1937 in Bologna opgericht, maar stond meer dan eens op de rand van de afgrond, totdat het merk in oktober 2018 in handen van de Chinese scooter en minimoto producent Zhongneng Vehicle Group kwam. In mijn exclusieve interview die maand beloofde CEO Mr. Chen flink te investeren met de ontwikkeling van verschillende modelfamilies, inclusief het updaten van de bestaande 1.187 cc 87° Bialbero CorsaCorta V-twin.

Royal Enfield Slide School

Sinds dit jaar heeft de Flat Track Academy, het jonge bedrijfje van de Nederlandse flat trackracer en KNMW MT-2 motorsport trainer Maikel Dijkstra een mooie samenwerking met Royal Enfield, dat maar liefst 8 speciaal aangepaste FT411 machines beschikbaar hebben gesteld om alle cursisten die zich via de Royal Enfield Slide School inschrijven de basis van het flat trackracen bij te brengen.

KTM RC 8C Handover Event

Nadat de 200 units in recordtijd online waren uitverkocht kregen 30 van die nieuwe eigenaren hun RC 8C overhandigd tijdens een super exclusief 2-daags event op het circuit van Valencia, met MotoGP sterren als Brad Binder, Jeremy McWilliams en Mika Kallio. En dat was niet het enige.

Interview Stefan Pierer - deel 3: MV Agusta

De afgelopen twee jaar werden volledig door Covid-19 gedicteerd, maar nu dat virus naar de achtergrond aan het verdwijnen is kan overal de draad weer worden opgepakt. Alan Cathcart toog naar Mattighofen voor een uitgebreid gesprek met Stefan Pierer, dat zó veelomvattend is dat we het in mootjes hebben gehakt. In dit derde en laatste deel is MV Agusta het onderwerp van gesprek.