Zoeken

Test: CFMoto 650NK-TT

De recente aankondiging dat CFMoto in 2022 zal deelnemen aan de Moto3 wordt als een mijlpaal in de wegrace motorsport gezien, maar is strikt genomen niet de eerste deelname van de snel groeiende Chinese gigant in de internationale motorsport. In 2016 finishte Gary Johnson op een CFMoto 650NK-TT de Lightweight TT in een gemiddelde snelheid van 115.543 mph op de 4e plaats, op anderhalve seconde van het podium.

Test: Ducati Panigale V4S

Voor modeljaar 2022 heeft Ducati de Panigale V4 de meest significante evolutie gegeven sinds de lancering van de V4 in 2019. Met als resultaat een nog snellere fiets op het circuit die tegelijkertijd intuïtiever en minder vermoeiend te rijden moet zijn. Om dat aan den lijve te ervaren zijn we naar Jerez de la Frontera afgereisd, maar regen lijkt een streep door dat plan te trekken.

Test: Harley-Davidson Pan America Special

Na de eerste introducties van de Harley- Davidson Pan American was de chef behoorlijk enthousiast over de eerste reis-allroad van de anders zo traditionele Amerikaanse fabrikant. Ik stond dus te popelen om deze luxe dual-purpose-machine mee te nemen naar de Auvergne. Helaas gooide Covid roet in het eten. Maar Zeeland is ook heel mooi…

Test: Moto Morini X-Cape

Vijf jaar geleden leek het einde onafwendbaar te zijn, maar dankzij de Zhongneng Vehicle Group in 2018 is Moto Morini weer tot het land van de levenden wedergekeerd. Het eerste model onder het Chinese bewind is de X-Cape, waarmee de pijlen op het populaire allroad middensegment zijn gericht.

Test: Ducati Streetfighter V2

Ook tweecilinders hebben het recht om een streetfighter te zijn, wat van oudsher al een traditie bij Ducati is. De Streetfighter V2 is de nieuwe straatvechter uit Bologna die graag op het circuit rondhangt.