Zoeken

Vergelijk: Honda CBR650F versus Kawasaki Ninja 650

Waar tien jaar geleden de 600 Supersport een ongekende populariteit genoot lijkt de fiets anno 2017 voor de meeste fabrikanten volledig te hebben afgedaan. Of staan we op de vooravond van de Supersport 2.0, een Supersport waarbij het accent weer volledig op straat is gelegd? Vanuit dát idee hebben Kawasaki en Honda allebei een 650 Supersport op de markt gezet, maar buiten die gemene deler hadden de verschillen tussen beide motoren haast niet groter kunnen zijn.

Test: Kawasaki Z900RS

‘En, wat vind je er tot nu toe van?’ vraagt de lieftallige Kawadame tussen twee foto’s door. ‘Nou, als je voortaan geen enkele gewone Z900 meer verkoopt en alleen maar deze RS, dan snap ik dat’. En hoewel als grapje bedoeld, zit er wel een kern van waarheid in. De Z900 is akelig oké… en dat komt door meer dan alleen een tijdelijke bevlieging omdat we tegenwoordig retro’s zo gaaf vinden.

Test: Triumph Tiger 1200

Twee jaar na de lancering van de tweede generatie Tiger Explorer heeft Triumph haar Allroad vlaggenschip flink aangepakt. Zó flink, dat tegelijkertijd de naam is aangepast. In de heuvels van Almeria maakten we on- én offroad kennis met de nieuwe Tiger 1200 XRC en XCA, waarmee de Britten inderdaad een flinke stap vooruit hebben gezet.

Vergelijk: KTM 1290 Adventure R vs Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro

Honderdzestig pk loslaten op onverharde ondergrond… nooit gedacht dat dat nog eens een makkie zou zijn. Of zelfs niet intimiderend… als je ervan uit gaat dat je dan ook nog eens met 232 kilo motorfiets onderweg bent, wordt dat alleen maar nog knapper. Want jawel, twee wielen kunnen ook nog eens heel vervelend uitkomen, wat een vierwieler toch een stuk minder snel heeft. Maar we hebben het hier graag over tweewielers en nemen deze keer dan ook de Multistrada Enduro Pro en Adventure R onder de loep. Op noppenbanden, in de blubber. Voor zover we die kunnen vinden.

Test: Ducati 2018 Monster 821

Op 24 oktober 1992 werd de allereerste Ducati Monster op de IFMA Show in Keulen onthuld, de eerste van 323.000 tot eind augustus 2017 gebouwde Monsters in verschillende soorten en maten. 25 jaar later werd de moderne tegenhanger van die Monster 900, de voor 2018 geüpdatet Monster 821, in Rimini aan de wereldpers voorgesteld.