Zoeken

Vergelijk: Kawasaki Versys 1000 SE vs. BMW S 1000 RR

Halverwege het eerste decennium van deze eeuw gingen Supersports nog als warme broodjes over de toonbank, maar sinds de kredietcrisis van alweer tien jaar geleden is de wereld niet meer hetzelfde en is Het Nieuwe Rijden geen hete aardappel meer in je mond. Motorfreaks nam de proef op de som en deed een Rondje IJsselmeer met twee éénliter fietsen, de BMW S 1000 RR en de Kawasaki Versys 1000 SE.

Test: MV Agusta Superveloce 800

MV Agusta’s opleving onder 100% Russisch eigendom, nadat de overname van het historische Italiaanse merk afgelopen jaar door de Sardarov familie werd afgerond, is dit jaar kracht bijgezet met de komst van enkele opwindende nieuwe modellen, waarvan de supersexy Superveloce 800 absoluut de meest verleidelijke is, een letterlijk unieke mix van oud en nieuw, retro en avant-garde, klassiek en modern, een passende Grand Finale van de 16-jarige carrière als MV Agusta Design Directeur van z’n maker Adrian Morton.

Test: Ducati Scrambler 1100 Sport PRO

Nog meer fun en performance, dat is volgens Ducati in een notendop de nieuwe Scrambler 1100 PRO en 1100 Sport PRO. “Ideaal voor diegenen die een motor willen rijden met 1.079 cc V-twin met behoorlijk koppel over het hele toerenbereik en een 15 liter stalen tank, dat gecombineerd met het comfortabele zadel ervoor zorgt dat zelfs de langste ritten in comfort worden genoten.” Straffe woorden waar we in de Ardennen dan maar eens iets mee moesten doen.

Test: Yamaha Tricity 300

Zes jaar na de lancering van de eerste Tricity heeft Yamaha z’n LMW familie uitgebreid met de Tricity 300. En ’t eindelijk over een andere boeg gegooid. In tegenstelling tot de eerdere Tricity modellen is de Tricity 300 namelijk wél geschikt voor het B-rijbewijs en dat is een meesterzet geweest.

Test: Zero SR/S

Na een succesvolle lancering van de SR/F afgelopen jaar werd door Zero begin dit jaar een gekuipte variant, de RS/S gepresenteerd, precies op het moment dat de wereld als gevolg van de corona pandemie in vuur en vlam zou komen te staan en in veel Europese landen er zelfs een verbod op recreatief rijden kwam. In een bijna als vanouds vakantiedruk Noord-Holland werd een hernieuwde introductie georganiseerd, en beter dan dat hadden ze het zelf haast niet kunnen verzinnen.