Zoeken

Test: Kawasaki Versys 1000 S

Twee jaar na de lancering van de vierde versie van de Versys 1000 heeft Kawasaki een S versie aan z’n populaire eenliter hoogpoter toegevoegd, die als nieuw instapmodel moet worden gezien. De Versys 1000 S is nagenoeg identiek aan de Versys 1000 SE, op één ding na: de Showa semi-actieve vering. Een weekje sturen in eigen land in de meest uiteenlopende omstandigheden heeft ons geleerd dat de S daar écht niet minder om is, maar wel goedkoper in prijs.

Test: BMW R 18 First Edition

Beter laat dan nooit? Na flink wat jaren de Cruiser markt angstvallig te hebben omzeild heeft BMW eindelijk de handschoen weer opgepakt en heeft het nu met de launch van de R 18, die inmiddels al bij alle dealers wereldwijd te aanschouwen is, op Harley-Davidson en Indian in hun core Big Twin segment voorzien. Game on!

Test: Royal Enfield Himalayan

De meeste mensen denken dat je een 200 pk sterke Dakar-look-a-like nodig hebt om te kunnen reizen, zeker als het asfalt ophoudt. Met de Enfield-Himalayan kan het echter ook, maar dan voor een kwart van de prijs. Mits je niet al te veel haast hebt.

Test: Aprilia RS 660

Met de lancering van de RS 660, twee jaar na de presentatie van het conceptmodel op de EICMA in Milaan, de Tuono 660 die voor februari 2021 staat gepland en de Tuareg 660 voor later dat jaar, heeft moederbedrijf Piaggio een enorme comeback voor Aprilia uitgezet. In de Dolomieten maakten we kennis met de RS 660, die ondanks het koude weer en natte wegen echt wel aan de verwachtingen voldeed.

Dubbeltest Orcal SK01 en SK03

Waar vijf jaar geleden het avontuur met enkele 125cc retroklassieke modellen begon heeft Orcal dit jaar een grote stap gemaakt met de SK01 en SK03, twee kekke Naked modellen waarmee de Fransen zich op de sportieve beginnende motorrijder hebben gericht. In de omgeving van het Belgische Mechelen maakten we kennis met de nieuwe Orcal 125 cc en 300 cc.