Zoeken

Tripletest: CFMoto 650 NK, 650 MT en 650 GT

Na in nog geen vijftien jaar tijd marktleider te zijn geworden in het vierwieler quad segment heeft het Chinese CFMoto in Europa z’n pijlen op het tweewieler segment gericht. In oer-Hollandse weersomstandigheden maakten we in de Franse Opaalkust kennis met de 650 familie en waren aangenaam verrast over wat de Chinezen in korte tijd hebben neergezet.

Test: Lightning Strike

2019 was het Jaar Nul voor elektrische motorfietsen. Het was het moment dat de high-voltage modellen een echt alternatief werden voor verbrandingsmotoren, met vermogens vergelijkbaar met eenliter motoren, ondanks het pittige prijskaartje dat nog steeds aan elektrische motoren hangt. Met een prijskaartje van in de VS slechts $12.998 voor de nieuwe Lightning Strike laat Lightning zien dat elektrisch niet duur hoeft te zijn

Test: BMW S 1000 XR

Het is te merken dat de BMW-voorrijder de bergen bij Almeria op zijn duimpje kent. Hij blaast in een behoorlijk tempo over de berghellingen, schijnbaar niet gehinderd door slecht asfalt of blinde bochten. De S1000XR is er evenmin van onder de indruk. Hij houdt het strak en controleerbaar bij, mede dankzij een hele range aan intelligente assistentiesystemen. Pientere perfectie.

Test: Kawasaki Z H2

In 2015 lanceerde Kawasaki de Ninja H2, de eenliter supercharged motor waarvan de 325 pk sterke R versie insloeg als een bom. Vijf jaar later heeft Kawasaki dat nog eens dunnetjes overgedaan met de Z H2, die volgens Team Green het begin van een nieuw tijdperk markeert. Na twee dagen sturen op de Las Vegas Motor Speedway Outside Road Course en Nascar Oval, en door Nevada’s National Parcs zijn we er wel van overtuigd dat de Z H2 er eentje van de buitencategorie is.

Dubbeltest: BMW F 900 R en F 900 XR

De concurrentie in de middenklasse is groot. Die middenklasse zelf wordt ook steeds “groter”. Met een 750 cc-machine prijs je jezelf uit de markt, een 850 cc-machine wordt ook al overtroefd. En dus komt BMW met twee 900 cc-machines, die zijn concurrenten met een premium-uitrusting de loef af moet steken. Peter Aansorgh reed ermee in de bergen rond het Spaanse Almeria.