Zoeken

Test: Kawasaki Z H2

In 2015 lanceerde Kawasaki de Ninja H2, de eenliter supercharged motor waarvan de 325 pk sterke R versie insloeg als een bom. Vijf jaar later heeft Kawasaki dat nog eens dunnetjes overgedaan met de Z H2, die volgens Team Green het begin van een nieuw tijdperk markeert. Na twee dagen sturen op de Las Vegas Motor Speedway Outside Road Course en Nascar Oval, en door Nevada’s National Parcs zijn we er wel van overtuigd dat de Z H2 er eentje van de buitencategorie is.

Dubbeltest: BMW F 900 R en F 900 XR

De concurrentie in de middenklasse is groot. Die middenklasse zelf wordt ook steeds “groter”. Met een 750 cc-machine prijs je jezelf uit de markt, een 850 cc-machine wordt ook al overtroefd. En dus komt BMW met twee 900 cc-machines, die zijn concurrenten met een premium-uitrusting de loef af moet steken. Peter Aansorgh reed ermee in de bergen rond het Spaanse Almeria.

Test: KTM pre-productie 390 Adventure

Sinds de start van productie in 2011 van het 125 en 200 platform, niet veel later gevolgd door het 390 platform, hebben niet minder dan 515.000 KTM Duke en RC modellen de fabriek van partner Bajaj in India verlaten. Bijna tien jaar na dato wordt de productie in India met de RC390 uit gebreid, hoewel dat Stefan Pierer bij de Indiërs wel veel overtuigingskracht heeft gekost.

Test: Kawasaki Ninja 1000SX

Waar andere merken de Sport-Tour motor in de klassieke zin van het woord al lang vaarwel hebben gezegd blijft Kawasaki geloven in dit segment. De nieuwe Ninja 1000SX markeert de 4e generatie van een succesvol platform dat de sportiviteit en uitstraling van een supersport met het comfort van een tourmachine combineert, en daarmee het beste van beide werelden is.

Primeurtest: Italjet Dragster

Toen in 2003 Italjet ten onder ging was dat ook het einde van de unieke Dragster motorscooter, waarvan er tussen 1995 en 2003 meer dan 70.000 waren verkocht. Geestelijk vader Leopoldo Tartarini, die in 2015 overleed, zou zeker tevreden zijn nu het iconische design door z’n zoon Massimo weer terug op de markt is gezet.