Zoeken

Zero vraagt patent aan voor 'nepkoppeling'

Strikt genomen is het bij een elektrische aandrijving totaal overbodig, maar bij Zero zien ze er blijkbaar toch voordelen in. De Amerikaanse fabrikant van elektrische motorfietsen heeft namelijk patent aangevraagd voor een koppelingshendel dat het koppel en de regeneratieve remkracht moduleert om het gevoel en de controle van een koppeling van een verbrandingsmotor na te bootsen.

Honda roept CBR1000RR, CBR600RR en Goldwing terug om issue brandstofpomp

Honda heeft een terugroepactie uitgerold voor de 2018-2019 CBR1000RR Fireblade, de 2018-2020 CBR600RR en de 2018-2020 GL1800 Goldwing. De waaier van de brandstofpomp is mogelijk niet conform specificaties gegoten en kan daardoor vervormen, waardoor de motor geen brandstof meer krijgt en stilvalt.

Dainese Smart Jacket tijdelijk in prijs verlaagd

Sinds 2000 werkt Dainese aan het D-air airbag systeem, met als ambitie om iedere motorrijder het hoogste niveau aan bescherming te bieden. Het Smart Jacket is hiervan een perfect voorbeeld: geschikt voor ieder type motorrijder, en tijdelijk verkrijgbaar tegen een prijs die deze airbag techniek nog toegankelijker maakt.

Rijverbod in de toekomst geldig binnen gehele EU

Het zal nog een tijdje duren voordat het in werking treedt, maar het Europees Parlement heeft besloten dat in de toekomst een rijontzegging binnen alle EU-landen gaat gelden. Momenteel geldt een ontzegging van de rijbevoegdheid alleen in het land waar de overtreding is begaan.

Terugroepactie Trident 660 en Tiger Sport 660: voorvork doppen kunnen losraken

Triumph heeft een terugroepactie uitgerold voor de Trident 660 en Tiger Sport 660. De schroefdraad van de voorvork doppen is mogelijk niet juist gesneden, waardoor deze los kunnen raken, wat een ernstig effect heeft op de vering. In een worst-case scenario kan het zelfs leiden tot een crash.