Zoeken

Rossi en Hamilton wisselen zitje in Valencia

Afgelopen week was het aangekondigd en vandaag was het zover. Op het circuit van Valencia wisselden Lewis Hamilton en Valentino Rossi voor één dag van zitje. Rossi reed op de Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ waarmee Hamilton in 2017 het wereldkampioenschap won, terwijl de zesvoudig F1 wereldkampioen zijn rondjes op de 2019 Yamaha YZR-M1 mocht doen.

Zarco rijdt in 2020 voor Reale Avintia Ducati.

Nadat Karel Abraham via een mailtje uit het team was gezet wist iedereen het eigenlijk al, maar nu is het dan officieel: Johann Zarco rijdt het volgend seizoen voor Reale Avintia Ducati. Het nieuws is vandaag zowel door Zarco als het team wereldkundig gemaakt.

Marc Marquez ondergaat schouderoperatie in Barcelona

Na tijdens de tweede wintertest de eerste dag keihard onderuit te zijn gegaan en de tweede dag overall de tweede tijd te hebben gezet is Marc Marquez direct naar Barcelona afgereisd om in het universiteitsziekenhuis van Barcelona vandaag aan zijn rechterschouder te worden geopereerd.

Maverick Vinales domineert tweede MotoGP wintertest Jerez

Maverick Vinales heeft ook de tweede tweedaagse wintertest in Jerez, die vanwege regen de tweede dag vroegtijdig tot een eind kwam, gedomineerd. De Monster Energy Yamaha MotoGP coureur reed de eerste dag een 1'37.131 en was daarmee zeventiende sneller dan Marc Marquez' snelste tijd de tweede dag, die opnieuw een schouderoperatie moet ondergaan.

MotoGP Wintertest Valencia: Yamaha ook dag 2 dominant

Yamaha heeft zijn huiswerk voor 2020 ogenschijnlijk goed gedaan. Na de eerste dag al te hebben gedomineerd waren beide Petronas Yamaha SRT coureurs en Maverick Vinales ook de tweede dag duidelijk sneller dan de rest. De snelste tijd kwam voor rekening van Vinales, hij reed met het 2020 prototype een 1'29.849 en was daarmee 0,164 en 0,265 seconde sneller dan Quartararo en Morbidelli.