Zoeken

Aprilia Racing bevestigt 2021 MotoGP line-up

Aleix Espargaro, Lorenzo Savardori en Bradley Smith zijn de Aprilia Racing coureurs voor het 2021 MotoGP seizoen, zo heeft Aprilia Racing zojuist in een persbericht naar buiten gebracht.

MotoGP Portimao: perfecte race Miguel Oliveira

Op indrukwekkende wijze heeft Miguel Oliveira zijn tweede overwinning van het seizoen gerealiseerd. De Red Bull KTM Tech 3 coureur reed in Portimao de perfecte thuisrace en finishte 3 seconden voor Jack Miller, die in de allerlaatste ronde Franco Morbidelli wist af te troeven. Joan Mir viel in zijn eerste race als wereldkampioen uit met een technisch probleem.

MotoGP Portimao: eerste pole voor Oliveira in thuis GP

Miguel Oliveira heeft in zijn thuisrace zijn allereerste pole position in de MotoGP gerealiseerd. De Red Bull KTM Tech 3 coureur reed in de laatste seconden van Q2 een 1'38.892 en dook daarmee 44 duizendste onder de tijd van Franco Morbidelli door. Jack Miller maakte de eerste startrij compleet, kersvers wereldkampioen Joan Mir kwalificeerde zich op een teleurstellende 20e plaats.

MotoGP Portimao: Zarco voert zeer competitief veld aan

Met een 1'39.417 heeft Johann Zarco de eerste trainingsdag van de laatste race van de 2020 MotoGP, dat voor het eerst in Portimao is neergestreken, de snelste tijd gerealiseerd. Kersvers wereldkampioen Joan klokte op 3 tiende de 6e tijd, in totaal hadden 18 coureurs binnen één seconde getraind.

Chaz Davies naar Aprilia MotoGP?

Alle teams hebben hun line-up voor de 2021 MotoGP al bevestigd, op één team na: Aprilia Racing Team Gresini, dat naarstig op zoek is naar een vervanger van Andrea Iannone, wiens schorsing tot 4 jaar is verlengd. Volgens de laatste geruchten is Aprilia hierover in gesprek met Chaz Davies.