Zoeken

MotoGP doet fossiele brandstof in de ban

De MotoGP gaat overstappen op duurzame brandstof. Vanaf 2027 zijn fossiele brandstoffen verbannen in alle drie de raceklassen MotoGP, Moto2 en Moto3, zo heeft Dorna aangekondigd.

KTM bevestigt exit Mike Leitner als KTM MotoGP Manager

Mike Leitner vertrekt als MotoGP Team Manager bij KTM, zo heeft KTM vandaag bekend gemaakt. Volgens de laatste geruchten zal Francesco Guidotti van Pramac Ducati de plek van Leitner bij KTM innemen.

WSBK Lombok: Pole position voor Toprak Razgatlioglu

In de Superpole kwalificatie heeft Toprak Razgatlioglu in de strijd om het WK opnieuw een gevoelige tik aan Jonathan Rea uitgedeeld. De Pata Yamaha coureur dook een 1'32.877 3 tiende seconde onder de tijd die Rea had gezet en heeft zich daarmee voor de derde keer dit seizoen op de pole position gekwalificeerd. Scott Redding maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP Valencia: allereerste 1-2-3 Ducati, 4e zege Bagnaia

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Ducati alle drie de podiumplaatsen voor zich opgeëist. Vanaf de tweede plaats op de grid nam Pecco Bagnaia halverwege de leiding van de vanaf de pole position vertrokken Jorge Martin, die in de laatste ronden Jack Miller nipt voorbleef.

MotoGP Valencia: 4e pole voor Jorge Martin, Ducati wash-out 1e rij

De laatste kwalificatie van het seizoen leek opnieuw een 1-2 voor de Ducati fabriek te worden, maar dat was gerekend buiten Jorge Martin die met zes honderdste verschil zijn 4e pole van het jaar bijschreef. Pecco Bagnaia en Jack Miller gingen op jacht naar verbetering van de snelste tijd onderuit, maar behielden wel een startplek op de eerste rij.