Zoeken

MotoGP Le Mans: 3e zege Bastianini, Bagnaia crasht

Enea Bastianini heeft in Le Mans zijn derde overwinning van het seizoen gerealiseerd. De Gresini Racing MotoGP coureur finishte drie seconden voor Jack Miller, die de tweede plaats in de schoot geworpen kreeg nadat Pecco Bagnaia onderuit was gegaan. Aleix Espargaro maakte het podium compleet.

MotoGP Le Mans: Bagnaia op pole met ronderecord, 1-2 Lenovo Ducati

Pecco Bagnaia heeft in Le Mans zijn eerste back-to-back pole position van het seizoen gerealiseerd. De winnaar van Jerez reed in zijn tweede run een 1'30.450 - een nieuw absoluut ronderecord - en was 7 honderdste sneller dan teamgenoot Jack Miller, die er voor het Lenovo Ducati team een eerste 1-2 van maakte sinds Portimao vorig jaar. Aleix Espargaro maakte op 0.159 seconde de eerste startrij compleet.

MotoGP Le Mans: Bastianini topt vrije training met nieuw ronderecord

Met een nieuw absoluut ronderecord heeft Enea Bastianini de eerste dag van de Franse Grand Prix de snelste tijd op de klokken gezet. De tweevoudig 2022 winnaar reed in de laatste minuut van FP2 een 1'31.148 en was daarmee 2 tiende sneller dan Aleix Espargaro. Alex Rins maakte de voorlopige eerste startrij compleet, Zarco en Quartararo zetten voor eigen publiek de 4e resp. 6e tijd.

Suzuki bevestigt te willen stoppen met MotoGP

Na ruim een week radiostilte heeft Suzuki op de vooravond van de Franse Grand Prix bevestigd met Dorna Sports in gesprek te zijn om zich aan het eind van het 2022 seizoen terug te trekken uit de MotoGP.

Dorna: Suzuki kan niet eenzijdig opzeggen

Het officiële bericht van Suzuki laat nog op zich wachten, maar inmiddels heeft MotoGP rechtenhouder Dorna wel een officieel statement naar buiten gebracht. In dat statement stelt Dorna dat het contract niet eenzijdig door Suzuki kan worden opgezegd.