Zoeken

Lin Jarvis: ook in 2024 geen Yamaha klantenteam in MotoGP

De kans was eigenlijk al uitgesloten, maar Yamaha's Racing Director Lin Jarvis heeft nu tegenover de collega's van Speedweek.com bevestigd dat Yamaha ook het volgend seizoen slechts met een team in de MotoGP zal aantreden: het Mooney VR46 team blijft in 2024 bij Ducati.

Bagnaia toch enkel gebroken in Le Mans

In het medisch centrum van het Bugatti circuit werd in eerste instantie niets ontdekt, maar onderzoek in het ziekenhuis van Misano heeft uitgewezen dat Pecco Bagnaia toch een kleine botbreuk in zijn enkel heeft overgehouden aan zijn crash met Maverick Vinales.

MotoGP Le Mans: Bezzecchi wint 1000e GP vol drama, Bagnaia crasht (onder andere)

Voor een recordpubliek heeft Marco Bezzecchi de 1000ste Grand Prix, doorspekt met drama, op naam geschreven. De Mooney VR46 coureur finishte 4 seconden voor Pramac Ducati rijders Jorge Martin en Johann Zarco, die dankzij een crash van Marc Marquez op het podium finishte. Pecco Bagnaia crashte met Maverick Vinales, maar gaat nog wel aan de leiding in het kampioenschap.

MotoGP Le Mans: The Martinator slaat toe in sprintrace, Quartararo crasht

Het heeft langer geduurd dan hij zelf had verwacht, maar in Le Mans heeft Jorge Martin dan eindelijk in de sprintrace toegeslagen. The Martinator nam eenmaal aan de leiding meteen afstand van de rest van het veld en finishte 2 seconden voor Brad Binder, die vanaf de 10e plaats op de grid een geweldige inhaalrace reed. Pecco Bagnaia maakte het podium compleet, Fabio Quartararo ging in 8e positie onderuit.

MotoGP Le Mans: Bagnaia op pole voor Marc Marquez, Quartararo niet in Q2

Voor het tweede jaar op rij heeft Pecco Bagnaia zich in Le Mans op de pole position gekwalificeerd. De winnaar van Jerez reed in de allerlaatste seconden van Q2 een 1'30.705 en was daarmee 58 duizendste sneller dan Marc Marquez, een indrukwekkende comeback voor de 8-voudig wereldkampioen. Luca Marini maakte het podium compleet, Fabio Quartararo kwalificeerde zich niet voor Q2.