Zoeken

Brand verwoest MotoE paddock, nieuwe wedstrijdkalender volgt

In de nacht van 14 maart is tijdens de driedaagse test op het circuit van Jerez de gloednieuwe paddock van de FIM Enel MotoE paddock in vlammen opgegaan. Een groot deel van het materieel is daarbij verwoest, maar Dorna heeft vandaag bekend gemaakt dat de raceserie voor elektrische motoren dit jaar wél door zal gaan, in een aangepaste kalender.

Aerodynamische controversie in de MotoGP

De eerste race in Qatar was amper afgevlagd, of de eerste controverse van het seizoen was een feit. Vier merken hadden protest aangetekend tegen de aerodynamische spoiler die Ducati onder de achterbrug had gemonteerd, een protest dat door de FIM commissie direct werd afgewezen, waarna direct beroep werd aangetekend.

MotoGP Qatar: Dovizioso wint in carboncopy finish van Marquez

Met een carboncopy finish ten opzichte van afgelopen jaar heeft Andrea Dovizioso in de eerste race van het 2019 seizoen in Qatar de overwinning vlak voor de neus van Marc Marquez weggekaapt. Marquez kwam op 2 honderdste seconde van Dovizioso over de streep, 3 tiende seconde voor Cal Crutchlow die in zijn eerste race sinds Phillip Island afgelopen jaar opnieuw een podium bijschreef.

MotoGP Qatar: eerste pole naar Maverick Vinales

Hij had het zelf niet verwacht, maar de eerste pole position van het 2019 seizoen is naar Maverick Vinales gegaan. De Monster Energy Yamaha MotoGP coureur reed in Q2 een tijd van 1'53.546 - een nieuw pole position record - en was daarmee tweetiende seconde sneller dan Andrea Dovizioso, die regerend wereldkampioen Marc Marquez 1 duizendste seconde voor bleef.

MotoGP Qatar: Marquez deelt flinke tik uit in FP2

Met een nieuw absoluut ronderecord heeft Marc Marquez de eerste trainingsdag van het nieuwe seizoen een gevoelige tik uitgedeeld. De zevenvoudig wereldkampioen postte in FP2 een tijd van 1.53.380 - drietiende seconde sneller dan de tijd die Johann Zarco afgelopen jaar in de kwalificatie had gezet en bijna een halve seconde sneller dan de rest van het veld.