Zoeken

MotoGP Mugello en Catalunya uitgesteld

De FIM, IRTA en Dorna Sports hebben met spijt aangekondigd dat ook de Gran Premio d’Italia Oakley en Gran Premi Monster Energy de Catalunya zijn uitgesteld, als gevolg van de aanhoudende COVID-19 pandemie.

MotoGP Le Mans uitgesteld

Na begin vorige week de wedstrijd in Jerez al te hebben moeten uitstellen heeft Dorna vandaag aangekondigd dat ook met de tweede race van het seizoen op het Europese vasteland in Le Mans te hebben gedaan, als gevolg van de aanhoudende COVID-19 pandemie.

Andrea Iannone 18 maanden geschorst

Nee, dit is geen 1 april grap, maar Andrea Iannone is door de International Disciplinary Court van de FIM voor 18 maanden geschorst. De Aprilia fabrieksrijder werd op 17 december 2019 voorlopig geschorst na op doping te zijn betrapt en mag dus tot 16 juni 2021 niet meer racen.

MotoGP Jerez uitgesteld

Het zat er natuurlijk aan te komen, maar nu is het officieel: Dorna heeft ook de openingsrace op het Europese continent, de Spaanse Grand Prix op het circuit van Jerez, uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet geprikt.

Zondag 29 maart eerste MotoGP Virtual Race

Nu de start van het MotoGP seizoen nog wel even op zich laat wachten is Dorna op plan B overgestapt. Zondag aanstaande zal er voor het eerst dit seizoen worden geracet, hoewel niet in real life maar digitaal: de eerste MotoGP Virtual Race.