Zoeken

MotoGP Misano: Marquez wint Misano Thriller voor Quartararo

Op de Red Bull Ring en in Silverstone ging de winst in de laatste bocht aan z'n neus voorbij, maar in Misano heeft Marc Marquez zijn zevende overwinning van het seizoen gerealiseerd. De Repsol Honda coureur finishte een seconde voor Fabio Quartararo, die tot het ingaan van de laatste ronde de leiding in handen had gehad. Maverick Vinales maakte het podium compleet.

MotoGP Misano: Vinales verdringt Pol Espargaro van pole

Maverick Vinales heeft in Misano zijn tweede pole position van het seizoen gerealiseerd, de 20e in zijn carrière. De Monster Energy Yamaha MotoGP coureur reed in zijn laatste vliegende ronde een 1'32.265 en wees daarmee Pol Espargaro terug naar de tweede plaats, die bijna voor een sensatie had gezorgd. Fabio Quartararo maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP Misano: Yamaha domineert vrije training

Met alle vier de M1's in de top 5 getraind - en daartussen Marc Marquez - is het voor Yamaha te hopen dat de eerste klap dit weekend in Misano een daalder waard zal zijn. Snelste Yamaha was niet Fabio Quartararo, maar Maverick Vinales die met een 1'32.775 de Petronas Yamaha SRT coureur 5 honderdste seconde voor bleef.

Vette PR-stunt: Rossi met M1 van VR46 Ranch naar circuit Misano

Valentino Rossi heeft z'n Italiaanse fans in extase gebracht. De 9-voudig wereldkampioen reed als pre-San-Marino_GP stunt met zijn YZF-M1 MotoGP machine van zijn VR46 Motor Ranch naar het Misano World Circuit Marco Simoncelli, dat komend weekend toneel is van de 13e MotoGP race van het seizoen.

Quartararo domineert ook dag 2 MotoGP test Misano

Fabio Quartararo heeft ook de tweede en laatste dag van de officiële MotoGP test op het circuit van Misano de snelste tijd op de klokken gezet. De Petronas Yamaha SRT coureur reed in zijn allerlaatste ronde een tijd van 1'31.639 en was daarmee slechts éénhonderdste seconde verwijderd van het kwalificatierecord dat sinds vorig jaar op naam van Jorge Lorenzo staat.