Zoeken

MotoGP Silverstone in 75th-retro kleuren

De MotoGP - strikt genomen de wegrace Grand Prix - bestaat dit jaar 75 jaar en om dat lustrum luister bij te zetten heeft Dorna voor de Britse Grand Prix een uniek feestje aangekondigd. Als onderdeel van de festiviteiten zullen alle teams dat weekend rijden in speciale en eenmalige retro-kleuren.

Marc Marquez naar Ducati fabrieksteam

Nog geen 48 uur na het nieuws dat Aprilia niemand minder dan Jorge Martin hadden gestrikt voor een tweejarige deal, heeft Ducati de komst van Marc Marquez aangekondigd. De 6-voudig MotoGP wereldkampioen neemt in het Lenovo Ducati Team de plaats in van Enea Bastianini, die volgens diens manager naar KTM zal gaan.

Bombshell: Martin naar Aprilia

Afgelopen donderdag kopte het Italiaanse Gazzetta Della Sport nog dat Ducati de deal met Jorge Martin rond had gemaakt, maar in een bombshell aankondiging heeft Aprilia nu aangekondigd de leider in het WK te hebben gecontracteerd, als opvolger van Aleix Espargaro die op de vooravond van de Catalaanse Grand Prix zijn pensioen aankondigde.

Binder topt verregende MotoGP test Mugello

Brad Binder heeft de totaal verregende MotoGP test na afloop van de Italiaanse Grand Prix op Mugello de snelste tijd gezet. De Red Bull KTM fabriekscoureur had op een nog droge baan een 1'47.617 gezet, maar al snel ging het regenen en werd het niet meer droog, waarna nog slechts een handjevol coureurs actief was op de baan.

MotoGP Mugello: Masterclass Bagnaia, 1-2 Ducati fabrieksteam

Voor eigen publiek heeft Pecco Bagnaia de Italiaanse Grand Prix op Mugello gedomineerd. De regerend wereldkampioen, die hier de afgelopen twee jaar won, controleerde de race van kop tot staart en finishte 8 tiende seconde voor Enea Bastianini, die er in de allerlaatste bocht een 1-2 voor het in speciale kleuren gestoken Ducati Lenovo Team van had gemaakt. Jorge Martin maakte het podium compleet.