Zoeken

Dani Pedrosa testrijder KTM?

Aan het eind van het seizoen stopt Dani Pedrosa met racen, maar we denken niet dat 'ie lang achter de geraniums hoeft te gaan zitten. KTM heeft namelijk z'n zinnen op de drievoudig wereldkampioen gezet als MotoGP testrijder naast Mika Kallio.

MotoGP Red Bull Ring: Ducati en Lorenzo-land

De Red Bull Ring in Oostenrijk blijft niet alleen Ducati-land, maar is nu ook Lorenzo-land. De vijfvoudig wereldkampioen sloeg in de slotfase de aanvallen van Marc Marquez af en schreef zijn 47e Grand Prix overwinning bij, zijn derde voor Ducati. Op anderhalve seconde maakte Andrea Dovizioso het podium compleet.

MotoGP Red Bull Ring: Marquez op pole voor tweede jaar op rij

Voor het tweede jaar op rij heeft Marc Marquez zich op de Red Bull Ring op de pole position gekwalificeerd. De Repsol Honda coureur reed in zijn tweede run van Q2 een tijd van 1'23.241 en bleef daarmee op eentiende seconde verstoken van een nieuw kwalificatie-record. Andrea Dovizioso kwam in zijn laatste snelle ronde 2 duizendste seconde te kort, terwijl Lorenzo in de laatste twee sectoren bijna anderhalf tiende seconde op Marquez toegaf.

MotoGP Red Bull Ring: Ducati domineert dag 1

Een week na zijn overwinning in Brno heeft Andrea Dovizioso de eerste trainingsdag op de Red Bull Ring in Oostenrijk de snelste tijd op de klokken gezet. De Ducati fabriekscoureur reed in droge eerste vrije training een tijd van 1'23.830 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan teamgenoot Jorge Lorenzo. Danilo Petrucci maakte op een halve seconde de Ducati dominantie compleet.

MotoGP Brno: Tweede overwinning van het seizoen voor Dovizioso

Op het circuit waar Ducati acht jaar geleden voor het laatst op het podium stond heeft Andrea Dovizioso zijn tweede overwinning van het seizoen gerealiseerd. De 32-jarige Italiaan bleef in Brno een agressief rijdende Jorge Lorenzo nipt voor en is daarmee in het algemeen klassement opgeklommen naar de derde plaats. Op viertiende seconde van de racewinnaar maakte Marc Marquez het podium compleet.