Zoeken

MotoGP Sachsenring: Marquez blijft King of the Ring

Marc Marquez blijft de King of the Ring. De Repsol Honda coureur gaf de rest van het veld een Masterclass en finishte op ruime afstand van Maverick Vinales, die de tweede plaats in de schoot kreeg geworpen nadat Alex Rins voor de tweede keer in zeven dagen tijd onderuit was gegaan. Cal Crutchlow maakte het podium compleet.

MotoGP Sachsenring: Tiende pole op rij voor Marquez

Marc Marquez blijft voorlopig de King of the Ring. De zevenvoudig wereldkampioen verbeterde in Q2 zijn eigen kwalificatie-record naar 1'20.195 en schreef daarmee zijn tiende pole position op de Sachsenring bij. Best of the rest was Fabio Quartararo, die de pijn in zijn in FP3 ontwrichte linkerschouder verbeet en Maverick Vinales met 6 duizendste seconde naar de derde en laatste plaats op de eerste startrij verwijs, op tweetiende seconde van Marquez.

MotoGP Sachsenring: Marquez domineert dag 1

Marc Marquez heeft de eerste trainingsdag van de laatste MotoGP Grand Prix voor de zomerstop gedomineerd. De King of the Ring reed in de time-attack fase van FP2 een tijd van 1'20.705 en was daarmee ruim drietiende seconde sneller dan Alex Rins. Snelste man van FP1 Fabio Quartararo maakte de voorlopige eerste startrij compleet, Rossi trainde zich nét in de top 10.

Stefan Bradl vervangt Lorenzo in Duitsland

We denken niet dat het voor iemand een verrassing zal zijn, maar Stefan Bradl rijdt het komend weekend voor thuispubliek op de Sachsenring als vervanger van de geblesseerde Jorge Lorenzo in het Repsol Honda Team.

MotoGP Assen: eerste 2019 zege voor Vinales en Yamaha

Na het hele weekend al snel te zijn geweest heeft Maverick Vinales in Assen zijn eerste overwinning sinds Phillip Island vorig jaar gerealiseerd, een eerste ook voor Yamaha. TopGun finishte de 89e Dutch TT vijf seconden voor Marc Marquez, die daarmee goede zaken in het kampioenschap deed. Fabio Quartararo maakte na Barcelona opnieuw het podium compleet.