Zoeken

Luca Marini topt eendaagse MotoGP test Valencia

Luca Marini heeft de eendaagse test ter voorbereiding op het nieuwe MotoGP seizoen op het circuit van Valencia de snelste tijd gezet. De Mooney VR46 coureur reed in de namiddag een 1'30.032 en was daarmee 2 tiende sneller dan Maverick Vinales, die een groot deel van de dag het veld had aangevoerd.

Pecco Bagnaia: The Comeback Kid

Na zijn vierde DNF op de Sachsenring leken zijn kansen voor de wereldtitel definitief verkeken, maar Pecco Bagnaia wist op het juiste moment het tij te keren, won 4 races op rij, zette zijn opmars voort en nam op Phillip Island de leiding in het WK, om die voorsprong op Sepang tot 23 punten te vergroten. Met een negende plaats in de laatste race werd Bagnaia tot wereldkampioen gekroond.

MotoGP Valencia: Rins geeft Suzuki Hollywood finish, Bagnaia wereldkampioen

Alex Rins heeft Suzuki een Hollywood finish gegeven. De 27-jarige coureur uit Navarro leidde de laatste race van het seizoen van kop tot staart, waardoor Pecco Bagnaia zijn allereerste wereldtitel niet meer kon ontgaan. Brad Binder en Jorge Martin maakten het podium compleet.

MotoGP Valencia: derde pole op rij voor Jorge Martin

Voor de derde race op rij heeft Jorge Martin zich op de pole position gekwalificeerd. De Pramac Ducati coureur zette in Q2 in zijn eerste run meteen een 1'29.621, een tijd die door niemand meer zou worden aangescherpt. Op tweetiende seconde maakten een verkouden Marc Marquez en Jack Miller de eerste startrij compleet, de twee strijders om de wereldtitel Quartararo en Bagnaia reden de 4e en 8e tijd.

MotoGP Valencia: Luca Marini zet snelste tijd, top 10 binnen 3 tiende seconde

Luca Marini heeft de eerste dag van de beslissende ronde van de MotoGP op het circuit van Valencia de snelste tijd gezet. De Mooney VR46 coureur reed in de slotfase van FP2 een 1'30.217 en was daarmee eentiende seconde sneller dan Jorge Martin. Titelkandidaten Fabio Quartararo en Pecco Bagnaia zaten met de 8e en 9e tijd net in de top 10.