Zoeken

MotoGP Motegi: Martin wint door regen ingekorte race, Marquez P3

Onder extreem slechte weersomstandigheden heeft Jorge Martin er in Japan een perfect weekend van gemaakt. De Pramac Racing werd tot winnaar verklaard toen de race na 12 ronden werd stilgelegd en vlak voor de herstart alsnog niet meer werd hervat. Pecco Bagnaia en Marc Márquez maakten het podium compleet, het eerste race-podium voor de 8-voudig wereldkampioen sinds Australië vorig jaar.

MotoGP Motegi: tweede Super Saturday op rij voor Martin

Voor het tweede weekend op rij is het voor Jorge Martin een Super Saturday geweest. Gestart vanaf de pole position leidde de Pramac Racing coureur de Sprint op Motegi van start tot finish en scoorde daarmee zijn derde Sprint-zege op rij. Op ruim een seconde van Martin finishte Brad Binder op de tweede plaats, de derde en laatste podiumplaats ging naar Pecco Bagnaia, die na een intense en lange strijd Jack Miller voorbij wist te gaan.

MotoGP Motegi: Martinator slaat toe in Q2

Op voorhand dacht hij dat de kwalificatie wel eens lastig zou kunnen zijn, maar in Q2 bleek er geen maat op Jorge Martin te staan. De Pramac Racing coureur reed op een droog Motegi een 1'54.198 en verpletterde daarmee het 1 dag oude ronderecord van Brad Binder met 3 tiende seconde. Pecco Bagnaia en Jack Miller maakten de eerste startrij compleet.

MotoGP Motegi: Binder verplettert ronderecord Lorenzo 2015

Met een verplettering van het oudste absolute ronderecord, dat sinds 2015 op naam van Jorge Lorenzo stond, heeft Brad Binder in Motegi op vrijdag de snelste tijd gerealiseerd. De 28-jarige Zuid-Afrikaan reed in de time-attack van de Practice sessie een 1'43.489 en was daarmee 29 duizendste seconde sneller dan Pecco Bagnaia. Op 3 tiende seconde van Binder was ook Aleix Espargaró nog nét onder het oude ronderecord door gegaan.

Alex Rins comeback in Motegi?

Alex Rins hoopt het komend weekend in Motegi zijn comeback te maken in de MotoGP. De LCR Honda coureur kwam op het circuit van Mugello in de Sprint ten val en liep daarbij een gecompliceerde dubbele beenbreuk op en is sindsdien niet meer in actie geweest.