Zoeken

5 en 6 mei HAMOVE wegraces in Hengelo

Nog geen plannen voor het eerste weekend van mei? Op 5 en 6 mei wordt de 51e internationale wegrace georganiseerd op de Varsselring in het Gelderse Hengelo, waarvoor organisator Hamove weer een spectaculair en vol programma heeft samengesteld.

BMW herintroduceert BoxerCup

BMW heeft de BoxerCup een nieuw leven ingeblazen. Tot 30 coureurs zullen in de nieuwe BMW Motorrad BoxerCup op R nineT Racer het gevecht om de overwinning met elkaar aangaan. De eerste wedstrijd zal dit jaar worden verreden op de Sachsenring als onderdeel van de ADAC Classic.

Speciale onderscheiding Etienne Bax tijdens KNMV Motorsportgala

Tijdens het KNMV Motorsportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werden zondag de Nederlandse motorsportkampioenen van 2017 gehuldigd. Wereldkampioen Zijspancross Etienne Bax werd tijdens het gala onderscheiden met de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding in de motorsportwereld.

Ook in 2018 GAMMA Yamaha R125 Cup

Je zou het misschien niet zeggen, maar over enkele maanden gaat het zevende seizoen van de GAMMA Yamaha R125 Cup van start. De cup werd in 2012 in het leven geroepen en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire opstapklassen in Nederland.

FIM kondigt nieuwe veiligheidsnormen voor wegrace helmen aan

De Technische en Wegrace commissies van de FIM hebben een nieuwe FIM Racing Homologatie Programma (FRHP) voor helmen aangekondigd. De homologatie wordt voor fabrikanten verplicht voor FIM competities, te beginnen met wegrace in 2019.