Zoeken

Jeffrey Buis wint belangrijkste Nederlandse motorsportprijs

Wegracer Jeffrey Buis ontving vanmiddag op een zonnig TT Circuit de Hans de Beaufort-beker. De wereldkampioen Supersport 300 kreeg de trofee, namens de KNMV, uitgereikt door hoofd talentontwikkeling Barry Veneman (zelf oud-winnaar van de prijs).

Panigale V4 S productiemotor wint in de MotoEstate "Racing for fun" Trophy

Racing for fun is in veel landen tegenwoordig minstens zo groot als het nationale kampioenschap, en dus voor fabrikanten ook minstens zo belangrijk. Ducati deed dat met de Italiaanse coureur annex Youtuber Luca Salvadori, die met een 'standaard' Panigale V4 de Cremona ronde van de MotoEstate Trophy won.

Wereldrecordhouder landsnelheidsrecord Ralph Hudson bezweken aan verwondingen crash Bonneville

FIM landsnelheid wereldrecordhouder Ralph Hudson is 6 september in Salt Lake City bezweken aan verwondingen die hij meer dan drie weken geleden opliep tijdens een crash op de zoutvlaktes van Bonneville. Hudson is 69 jaar oud geworden.

Indian Goes Hillclimbing

Na meer dan 80 jaar niet in die tak van sport actief te zijn geweest keert Indian terug naar z'n Hill-Climbing roots. 10-voudig AMA Pro Hillclimb kampioen John Foster is gestrikt om het debuut te maken op de FTR750 Hillclimb racer.

Metal of the Order of Australia toegekend aan Jim Scaysbrook

Jim Scaysbrook, de man die Mike Hailwood in 1977 weer aan het racen bracht en in 1978 teamgenoot van 'Mike the Bike' was tijdens de legendarische 1978 Isle of Man TT, is recent bekroond met een prestigieuze Award uit handen van de Britse koningin - die ook de koningin van Australië is - als erkenning voor z'n diensten in de motorsport.