Zoeken

Royal Enfield Slide School

Sinds dit jaar heeft de Flat Track Academy, het jonge bedrijfje van de Nederlandse flat trackracer en KNMW MT-2 motorsport trainer Maikel Dijkstra een mooie samenwerking met Royal Enfield, dat maar liefst 8 speciaal aangepaste FT411 machines beschikbaar hebben gesteld om alle cursisten die zich via de Royal Enfield Slide School inschrijven de basis van het flat trackracen bij te brengen.

KTM RC 8C Handover Event

Nadat de 200 units in recordtijd online waren uitverkocht kregen 30 van die nieuwe eigenaren hun RC 8C overhandigd tijdens een super exclusief 2-daags event op het circuit van Valencia, met MotoGP sterren als Brad Binder, Jeremy McWilliams en Mika Kallio. En dat was niet het enige.

Motoracademy Supermoto training: motorvaardigheden een boost geven

Waarschuwing. Tering goede motorinstructeurs die jou spierpijn laten hebben waar je dat nog nooit hebt gehad! Een dag vol adrenaline, benzine, snelheid en de geur van heet rubber. Dit moet je gedaan hebben....

Euro NCAP botst met motorfietsen

De Euro NCAP is de organisatie die de (bots-) veiligheid van auto’s in kaart brengt. Komend jaar starten ze ook met botsproeven waarbij motorfietsen zijn betrokken. Het gaat daarbij nu nog om de impact op de auto, maar de Euro NCAP kijkt ook al verder. We vragen Adriano Palao naar de ins en outs.

Belgie heeft motorkeuring, is dat zinvol?

Sinds 1 januari van dit jaar kent België een verplichte motorfietskeuring. Een APK kun je het niet noemen, want periodiek is deze keuring niet. Een motor moet worden gekeurd indien deze tweedehands wordt verkocht of indien deze een ongeval heeft meegemaakt. Is dat zinvol?