Zoeken

Report: Goodwood 79th Members Meeting

Een weekend vol historische wegraces van topklasse op twee en vier wielen in de glorieuze Britse lentezon op een circuit dat bedekt is met Oekraïense vlaggen, en een aanzienlijk bedrag van £ 150.000 inzamelen voor het Ukraine Disasters Emergency Committee, is een krachtige manier om de nostalgie naar vroeger te combineren met medeleven met degenen die vandaag lijden in de oorlog met het Rusland van Poetin. Dát markeerde de 79e Goodwood Members Meeting, ook bekend als 79MM die dit keer bovendien twee spannende motorraces omvatte.

D3O protectie: ademende bescherming

Je kunt het best ademende motorpak ter wereld hebben, vaak merk je na een lichte inspanning toch dat je kletsnatte plekken op je onderkleding hebt. Precies waar je protectoren zitten. Die zijn vaak ook stug en oncomfortabel. Maar daar is wat aan te doen door ze te vervangen door speciale protectoren van D3O.

Reportage: Motorbandenrecycling, inzameling slecht geregeld

De meeste motorrijders laten hun banden door een motorzaak vervangen. Er zijn er echter ook best veel die hun banden zelf monteren, vooral in de cross en de enduro. De gunstige aanschaf online speelt daarbij een grote rol. Maar de vraag blijft, waar laat je je oude banden? De inzameling daarvan blijkt slecht geregeld.

Nader bekeken: Motornieuws 2021

Geen Keulen, geen Parijs, geen Milaan, geen Salon en geen MOTORbeurs. Het motornieuws werd het afgelopen gedoseerd, gefragmenteerd, verspreid en via verschillende online-kanalen verkondigd. Wie houdt het overzicht? Motorfreaks! Wij zetten het motornieuws 2021 nog eens netjes voor je op een rij.

Bezoek Giacomo Agostini Sala dei Trofei

Giacomo Agostini is de koninklijke hoogheid van de motorsport, dus op audiëntie mogen komen bij de 15-voudige wereldkampioen in zijn huis op een heuveltop in de historische Noord-Italiaanse stad Bergamo, is alsof je bij Willem-Alexander in Paleis Huis ten Bosch op de koffie wordt uitgenodigd. De meest succesvolle coureur aller tijden biedt nu echter in samenwerking met dochter Vittoria bezoeken van een halve dag aan in zijn pas geopende Sala dei Trofei – trofeeënkamer.