Zoeken

Verslag Kawasaki Riding Course

Waar in het verleden circuitrijden voor velen als een recreatief dagje ‘gassen op Assen’ werd gezien wordt de paddock tegenwoordig steeds meer door compleet geprepareerde racers gevuld die allen op jacht gaan naar de snelste tijd van de dag. Leuk voor diegenen, maar voor wie nog nooit op een circuit heeft gereden kan dat best wel (te) intimiderend zijn. Wij reden dit jaar mee met de Kawasaki Riding Course op het Belgische Mettet, voor motorrijders met weinig circuitervaring.

Reportage: Hell’s Race, speedway in Lelystad

Wat, speedwayracen? In Nederland? Jazeker wel! Flat track racen is hip, hot en happening. Snel, stoer en laagdrempelig en daardoor heeft het een heel grote aantrekkingskracht. Met name op… de jongste generatie custombouwers. Maar ook hier wordt de sport al snel opgepikt door de échte atleten, die er ook goed raad mee weten.

Louis Media Ride 2018

Bij nieuwe motoren is een persintroductie de normaalste zaak van de wereld, maar bij kleding en accessoires wordt meestal genoegen genomen met een eenvoudig persbericht. Zo niet bij het Duitse Louis, waar outside the box wordt gedacht en al enkele jaren de Louis Media Ride wordt georganiseerd. In het pittoreske Kaprun nabij Zell am See konden we kennismaken met de nieuwste producten uit de megadikke Louis catalogus.

XDiavel door Amsterdam

Berichtje. “Heb jij wat te doen zondag”? Eeeh… “Nou het zit zo. We willen een promotiefilmpje schieten voor de XDiavel in Amsterdam, beetje net zoals het filmpje wat al in Parijs is geschoten. Hier heb je een link. Maar goed, we hebben al een paar XDiavel eigenaars opgetrommeld, maar er kan nog meer bij. Zou jij op onze demo willen rijden?” Welja joh, tuurlijk. “Mooi. Dan kun je je melden bij Motortoer Amsterdam, om acht uur”. Oh… dat wordt iets minder bier drinken zaterdag.

Dossier 2018 Gold Wing: Gold Wing European Federation treffen Slovenie

Omdat we toch bezig zijn met een Gold Wing test en het nu eens wat anders aan willen pakken, maar dit toevallig ook samenvalt met het 35-jarig jubileum van de Europese Gold Wing vereniging én ze in het jubileumjaar ook een internationaal treffen hebben georganiseerd, was het plan al snel gesmeed: waarom zouden we het treffen niet met een bezoekje vereren? Koffers vol, jas aan, helm op, gaan. Zo eenvoudig is het.