Zoeken

Test: Honda CB1000R vs Kawasaki Z1000R

'Loop even naar de supermarkt, de appelmoes is op'. Dus dat doe je, met goede bedoelingen. Maar welk merk willen die kids ook alweer? En hup, achteloos pak je de eerste die je tegenkomt. Is nog in de aanbieding ook. Alleen om thuis te komen en de wind van voren te krijgen. Van je vrouw 'want je weet toch dat'… en van de kids, want 'deze is vies, we willen dát merk'. Maar appelmoes is toch gewoon appelmoes?

Test: Honda Forza 300

Lichter, sportiever, zuiniger en sexyer, dat is in een notendop de dit jaar compleet vernieuwde Forza 300, waarmee Honda vol de aanval heeft ingezet in het felbevochten maxi-scooter middensegment. De 2018 Forza 300 is bovendien de eerste Honda scooter die standaard met Honda Selectable Torque Control is uitgerust.

Test: BMW R 1250 GS

Met de ontwikkeling van de nieuwe R 1250 GS stond BMW voor de moeilijkste taak waar elke fabrikant voor staat, namelijk een motor te verbeteren die het referentiepunt is in z’n categorie. Het beste nog beter maken is zowaar nog moeilijker als het bedrijf in kwestie de benchmark heeft gezet door zelf aan de voet van het segment te hebben gestaan. Nog moeilijker wanneer het model in kwestie een belangrijk deel van het jaarlijkse volume uitmaakt.

Dubbeltest: Mash Dirt Tracker 125 en 50

Eh… een brommer bij Motorfreaks? Dat moet dan wel een heel goede reden hebben… En dat klopt dan ook, want je hebt een heel goede blik nodig wil je direct de bromfiets kunnen onderscheiden van z’n 125cc grote broer. En los daarvan hebben we nog een paar redenen.

Test: Benelli TRK502X

We schijven juni 2017 als door Benelli QJ, zoals het oudste motormerk van Italië tegenwoordig te boek staat, de aangekondigde TRK502 op de markt wordt gezet, een 500cc paralleltwin Allroad die als tegenhanger van de Honda CB500X kan worden gezien. Een jaar na datum volgt het oudste Italiaanse merk met de TRK502X, een meer offroad georiënteerde variant.