Zoeken

Interview grondleggers WK Superbike - deel 3: Paolo Flammini

Het WK Superbike bestaat inmiddels dertig jaar en dat was voor Motorfreaks een reden om de grondleggers van deze raceseries op te zoeken. In dit derde en laatste deel spreken we met Paolo Flammini, die als derde en laatste betrokken raakte bij het WK Superbike.

Interview grondleggers WK Superbike - deel 2: Maurizio Flammini

Sinds de overname van Infront door Bridgepoint, het moederbedrijf van Dorna, zijn er veel veranderingen doorgevoerd aan het WK Superbike. Motorfreaks zocht de initiatiefnemers op van het prestigieuze kampioenschap, dat begin deze eeuw wat populariteit betreft de 500cc Grand Prix leek te overstemmen. In deel 2 het gesprek met Maurizio Flammini, de man achter de marketing en sponsoring.

Exclusief: interview Timur Sardarov - Russisch redder MV

De 35-jarige Timur Sardarov is de Russische investeerder wiens Black Ocean beleggingsmaatschappij met vestigingen in Londen en New York de reorganisatie van MV Agusta heeft gefinancierd, nadat het in Varese gevestigde roemruchte Italiaanse merk van Giovanni Castiglioni in financiële problemen was geraakt. In een exclusief interview legt de Rus voor het eerst uit waarom hij dat heeft gedaan en wat zijn plannen voor MV voor de toekomst zijn.

Interview grondleggers WK Superbike - deel 1: Steve McLaughlin

Sinds de overname door Dorna is het WK Superbike veel veranderingen ondergaan. Motorfreaks sprak met de grondleggers over het verleden, heden en de toekomst van het WK Superbike. We trappen af met Steve McLaughlin, de man die het concept bedacht en de trein in gang heeft gezet.

Rondje Isle of Man TT met John McGuinness

Terwijl de plas water om me heen steeds groter wordt en ik verkleumd ben van de kou probeer ik me in The Raven, de bekende pub bij Ballaugh, op te warmen aan een warme kop koffie. Een rondje Isle of Man met roadrace legende John McGuinness leek op voorhand een geweldig idee, maar ik was vergeten dat het weer hier typisch Manx kan zijn.