Zoeken

Ducati onthult 2025 Panigale V4

In de eerste 2025 episode van de sinds COVID-19 geïntroduceerde premières via YouTube heeft Ducati de zevende generatie van Ducati Superbikes aangekondigd: de 2025 Panigale V4, die volgens de Italianen een paar kilo lichter en een halve paardenkracht sterker dan z'n voorganger is. Maar of 'ie d'r ook mooier op is geworden?

MT-09 Y-AMT eerste Yamaha met semi-automatische transmissie

Een maand na de aankondiging van de Y-AMT heeft Yamaha het eerste model met die semi-automatische transmissie onthuld: de MT-09 Y-AMT, die ook in A2-versie leverbaar zal zijn. De MT-09 Y-AMT, die je de keuze geeft uit handmatig schakelen middels flippers aan het stuur, of twee automatische standen D en D+, zal later dit jaar al leverbaar zijn.

Eerste publieke optreden Kawasaki waterstof motor op Suzuka

Op 20 juli heeft Kawasaki Motors, onderdeel van de Kawasaki Heavy Industries Group, op het circuit van Suzuka 's werelds eerste openbare demonstratierun uitgevoerd met een door waterstof gevoede ICE verbrandingsmotor.

KTM: nokkenas-probleem LC8c is geen probleem (maar wel opgelost)

Hoewel KTM bij hoog en laag blijft ontkennen dat er technische issues zijn met de LC8c paralleltwin, blijft het aantal klachten omtrent overmatige slijtage van de nokkenassen toenemen. Tegenover de Britse collega's van MCN heeft KTM nu voor het eerst officieel gereageerd.

Triumph lanceert Street Triple 765 R A2

Triumph heeft een A2-variant van de Street Triple 765 R gelanceerd. De Street Triple 765 R A2 wordt aangedreven door een herziene driecilinder met een topvermogen van 70 kW, dat via een optionele A2-kit tot 35 kW kan worden teruggezet, waardoor hij ook te rijden is door de nieuwe generatie motorrijders met een A2-rijbewijs.