Zoeken

Motocross vanaf 2025 in Nederland behandeld als Olympische sport

NOC*NSF heeft besloten dat motocross in Nederland vanaf 2025 als Olympische sport wordt behandeld. Deze verhoogde status is het resultaat van een aanvraag door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en geldt voor vier jaar (een Olympische cyclus).

huur een GASGAS voor de 2024 Six Days Enduro

Staat de Six Days Enduro op je bucket list? GASGAS biedt je ook dit jaar de mogelijkheid dat ook nog eens in stijl te kunnen doen. Voor het derde jaar op rij kun je een fonkelnieuwe fiets huren en wordt je tijdens het event volledig in de watten gelegd alsof je een echte fabrieksrijder bent.

Brabec wint 2024 Dakar, Kevin Benavides laatste etappe

Vier jaar na zijn eerste heeft Ricky Brabec zijn tweede Dakar gewonnen. De Amerikaan uit het Honda fabrieksteam nam de laatste etappe geen enkel risico en reed de 7e tijd, maar liep alsnog uit op Ross Branch die een halve minuut op Brabec verloor, maar zijn 2e positie wel wist te verdedigen op Van Beveren. Het is voor de Botswaan en de Fransman de eerste keer in hun carrières dat ze de Dakar op het podium finishen. Kevin Benavides schreef de laatste etappe op naam.

Dakar 2024: tweede etappezege Branch, Brabec kan eindzege haast niet ontgaan

De kansen op de eindoverwinning zijn ontzettend klein, maar Ross Branch heeft vandaag wél zijn tweede etappezege gerealiseerd. De Hero fabrieksrijder finishte de elfde etappe voor Ricky Brabec, die lange tijd virtueel aan de leiding lag dankzij zijn opgebouwde bonusseconden van in totaal 5:45 minuten, maar finishte uiteindelijk 32 seconden achter de Botswaan.

Dakar 2024: eerste dagzege Brabec, tweede 1-2-3 voor Honda

Hij gaat al aan de leiding sinds de 48H Chrono vorige week, maar vandaag heeft Ricky Brabec dan ook zijn eerste etappeoverwinning in de 2024 Dakar gerealiseerd. De Amerikaan uit het Monster Energy Honda Team finishte de 10e etappe voor Nacho Cornejo en Adrien Van Beveren, de tweede 1-2-3 voor Honda op rij, en vergrootte zijn voorsprong in het algemeen klassement op Ross Branch, die zevende werd op 3:45 minuten.