Zoeken

Mirjam Pol wint damesklassement Dakar en wordt 'Legend'

Ondanks het feit dat de laatste etappe van de 45ste editie van de Dakar rally niet echt soepel verliep voor de Nederlandse motorrijdster en wereldkampioen Baja en wereldkampioen Rally Raid, heeft Mirjam Pol opnieuw het damesklassement van de Dakar rally gewonnen.

Kevin Benavides wint 2023 Dakar met klinkende dagzege

Met een klinkende tweede dagoverwinning op rij is Kevin Benavides de verrassende winnaar van de 2023 Dakar, de tweede Dakar-zege voor de 34-jarige Argentijn. Benavides finishte de laatste etappe 35 seconden voor Daniel Sanders en 55 seconden voor Toby Price, die daardoor in het algemeen klassement terugviel naar de tweede plaats.

Dakar 2023: Kevin Benavides wint en nadert Price op 12 seconden

De voorlaatste etappe van de 2023 Dakar heeft de strijd om de eindoverwinning spannender dan ooit gemaakt. Kevin Benavides reed in de 154 kilometer special de snelste tijd en is in het algemeen klassement Toby Price tot 12 seconden genaderd, die op de vijfde plaats finishte, op bijna tweeënhalve minuut van zijn teamgenoot.

Dakar 2023: etappezege naar Nacho Cornejo, Toby Price neemt leiding algemeen klassement

In het tweede deel van de marathonetappe heeft Nacho Cornejo zijn eerste dagoverwinning in de 2023 Dakar gerealiseerd. De Honda fabrieksrijder finishte de 185 kilometer special 49 seconden voor Daniel Sanders. De grote winnaar was echter Toby Price, die op de derde plaats finishte en dankzij 1'12" bonustijd nu in het algemeen klassement de leiding heeft overgenomen van Skyler Howes.

Dakar 2023: 3e dagzege voor Benavides, Howes herneemt leiding klassement

Luciano Benavides heeft zijn derde etappeoverwinning in de 2023 Dakar gerealiseerd. De Argentijn uit het Husqvarna Factory Racing team finishte de 11e etappe 1'38" voor Daniel Sanders, die op zijn beurt 18 seconden sneller dan Toby Price was geweest. Kevin Benavides gaf meer dan 6 minuten op zijn broer toe, waardoor Skyler Howes nu weer aan de leiding gaat.