Zoeken

Brabec wint 2024 Dakar, Kevin Benavides laatste etappe

Vier jaar na zijn eerste heeft Ricky Brabec zijn tweede Dakar gewonnen. De Amerikaan uit het Honda fabrieksteam nam de laatste etappe geen enkel risico en reed de 7e tijd, maar liep alsnog uit op Ross Branch die een halve minuut op Brabec verloor, maar zijn 2e positie wel wist te verdedigen op Van Beveren. Het is voor de Botswaan en de Fransman de eerste keer in hun carrières dat ze de Dakar op het podium finishen. Kevin Benavides schreef de laatste etappe op naam.

Dakar 2024: tweede etappezege Branch, Brabec kan eindzege haast niet ontgaan

De kansen op de eindoverwinning zijn ontzettend klein, maar Ross Branch heeft vandaag wél zijn tweede etappezege gerealiseerd. De Hero fabrieksrijder finishte de elfde etappe voor Ricky Brabec, die lange tijd virtueel aan de leiding lag dankzij zijn opgebouwde bonusseconden van in totaal 5:45 minuten, maar finishte uiteindelijk 32 seconden achter de Botswaan.

Dakar 2024: eerste dagzege Brabec, tweede 1-2-3 voor Honda

Hij gaat al aan de leiding sinds de 48H Chrono vorige week, maar vandaag heeft Ricky Brabec dan ook zijn eerste etappeoverwinning in de 2024 Dakar gerealiseerd. De Amerikaan uit het Monster Energy Honda Team finishte de 10e etappe voor Nacho Cornejo en Adrien Van Beveren, de tweede 1-2-3 voor Honda op rij, en vergrootte zijn voorsprong in het algemeen klassement op Ross Branch, die zevende werd op 3:45 minuten.

Dakar 2024: 2e dagzege voor Van Beveren, 1-2-3 Honda

Met drie rijders in de top 3 heeft Honda de 9e etappe van de 2024 Dakar gedomineerd. Voor de tweede keer dit jaar schreef Adrien Van Beveren de etappe op naam, hij finishte dankzij zijn bonusseconden 42 seconden voor Ricky Brabec, die zijn voorsprong op Ross Branch in het algemeen klassement tot 7 minuten heeft vergroot. Pablo Quintanilla maakte er vandaag een 1-2-3 voor Honda van.

Spaanse Dakar rijder Falcon overleden

Triest nieuws van de Dakar. Een week na zijn crash is de Spaanse rijder Carles Falcón in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De 45-jarige amateur, voor wie het zijn tweede Dakar was, was in de tweede etappe ten val gekomen en met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht.