Zoeken

Vergelijk: Kawasaki Versys 1000SE versus Suzuki GSX-S1000GX

Suzuki brengt dit jaar de GSX-S1000GX, een soort kruising tussen een GT-machine en een allroad. Daarmee is het een geduchte concurrent van de Kawasaki Versys 1000SE, die tot nu toe het monopolie had in het viercilinder motorfiets-SUV-segment. Ze kosten ook nog exact hetzelfde. Maar toch zijn er de nodige verschillen…

Test: Ducati Hypermotard 698 Mono RVE

Ducati zegt de Hypermotard 698 Mono te hebben ontworpen om maximale prestaties op asfalt te behalen, en hiervoor de compleet nieuwe Superquadro Mono te hebben ontwikkeld, de meest geavanceerde en sterkste eencilinder ooit met een maximum vermogen van 77,5 pk. Op uitnodiging van Ducati ging Ron naar de Raceway in Venray, om uit te zoeken of wij er net zo over denken.

Eerste test QJMotor line-up

Tien jaar geleden was het voor velen nog een onbekend merk, maar sinds de overname van Benelli en samenwerking met grote fabrikanten als Harley-Davidson is QJMotor enorm aan de weg aan het timmeren en vanaf komende zomer is het merk ook in de Benelux leverbaar., In de Brabantse Biesbosch had kersverse importeur Moto Mondo een eerste kennismaking met de complete line-up georganiseerd.

Test: Husqvarna Svartpilen 801

Twee cilinders voor Husqvarna - na de Enduro Norden 901 profiteert ook het nieuwe topmodel van de scrambler-achtige Svartpilen familie, de 801, van een tweecilinder lijnmotor van het zustermerk KTM. Maar de Husky gaat zijn eigen weg...

Test: Suzuki GSX-8R Arrow

Na meer dan 30 jaar met de GSX-R een ijzersterke line-up te hebben gehad heeft Suzuki het teloorgegane Supersport segment nieuw leven ingeblazen met de GSX-8R, door de Japanners “The New Standard of Sport” genoemd. Nadat Ed onlangs in het prachtige heuvellandschap van de Portugese Algarve behoorlijk onder de indruk was geraakt was het nu de beurt aan Ron om de 8R op het circuit van Mettet uit te laten.