Zoeken

Introductie Triumph Daytona 675 (R)

Nog even en je zou verwachten dat Winston elk moment al telefonerend de hoek om komt lopen om in een (uiteraard) matchende Triumph overall het thuisfront te melden hoe goed het ‘m afgaat. Het weer, het circuit en vooral de motor... en dan zijn telefoonabonnement nog uiteraard.

Introductie: Kawasaki Z800

In de hard-bevochten sportieve middenklasse ligt de lat erg hoog. Tot voor kort kon Kawasaki met de Z750 volstaan, maar de concurrentie heeft het Groene Team inmiddels bijgehaald. Met de lancering van de Z800 heeft Kawasaki de volgende ronde van het naakte middenklas segment ingeluid.

Test: Yamaha Fazer8 GT

Waar in het verleden toursportieve motoren in alle soorten en maten vertegenwoordigd waren, is het segment het laatste decennium behoorlijk uitgedund en heeft vooral de middenklasser het veld moeten ruimen. Maar wat nou als je wel sportief wilt toeren, maar geen zin hebt in een dikke fiets of daar het budget niet voor hebt? Om die reden lanceerde Yamaha de Fazer8 GT, een aardig aangedikte Fazer8 die van alle toeristische gemakken is voorzien. In het – voor de tijd van het jaar ongekend zonnige en warme – najaar togen wij met de fiets naar het Duitse Thüringerwald, om een week sportief te toeren.

Introductie: Moto Guzzi California 1400 Touring ABS

Het Italiaanse traditiemerk Moto Guzzi heeft een legende een nieuw leven ingeblazen. De California 1400 Touring ABS zet een meer dan veertig jaar oud verhaal voort.