Zoeken

Nader bekeken: BSA Gold Star 650

BSA is terug! Bijna vijftig jaar nadat de laatste motor van de band rolde in de Small Heath fabriek in het centrum van Birmingham in de zomer van 1973 is BSA uit haar as herrezen. Op de Birmingham Motorcycle Show werd begin december vorig jaar de nieuwe BSA Gold Star 650 onthuld, het resultaat van vijf jaar planning en ontwikkeling door de Indiase gigant Mahindra & Mahindra, dat in november 2016 de rechten van de historische naam kocht van het Britse BSA Regal.

Nader bekeken: Harley-Davidson Sportster S

Na de onthulling al enkele weken online te hebben aangekondigd werd dinsdagmiddag eindelijk het doek gelicht van Harley's nieuwe powercruiser, door de Amerikanen gedoopt tot Sportster S en de tweede fiets die met de nieuwe Revolution Max 1250 V-twin is uitgerust, in dit geval nog een aanvullende T heeft gekregen, als in 1250T. In een notendop: 121 pk bij 228 kilo rijklaar.

Honda CB500 Track: 25-jaar oude lesmotor als circuitfiets

Vraag een motorrijder naar circuitmotoren en tien tegen een dat hij die vraag met Suzuki GSX-R, Honda Fireblade, BMW S 1000 RR, of iets van die strekking antwoord. Dat je echter met een motor die totaal niet voor het circuit is bedoeld minstens zoveel lol kunt hebben, heeft mij de Honda CB500 wel geleerd. Pas op, het kan verslavend zijn.

Mash presenteert modelrange 2021

Mash is als motormerk pas een jaar of negen oud. Toch heeft het merk al een aardige marktpositie weten te behalen, vooral ook omdat Mash aansprekende, classic designs met een uiterst aangenaam prijskaartje combineert. Dat geldt nog steeds voor de modelrange 2021, die door mondiale virusperikelen pas in juli leverbaar wordt. De prototypes stonden echter al wel klaar en op sommige kon in een druipnat Beesd gereden worden.

Nader bekeken: Langen Two Stroke

September vorig jaar werd door het Britse Langen Motorcycles een waanzinnig vette tweetakt Café Racer onthuld, die simpelweg de Two Stroke was genoemd. Het spraakmakende debuut werd echter gevolgd door absolute radiostilte, vanwege de veel extremere tweede coronagolf.