Zoeken

Test: Motus MST en MST-R

Voor het eerst in zeventig jaar, sinds het einde van de tweede wereldoorlog, heeft een Amerikaanse viercilinder het levenslicht gezien. De eerste productieseries van de Motus MST en highspec MST-R sporttour motoren zijn in de VS uitgeleverd aan de eerste 400 klanten, die allen een aanbetaling hadden gedaan bij het in Birmingham, Alabama gevestigde bedrijf, toen de fiets nog volop in ontwikkeling was. Het eindresultaat van 7 jaar ontwikkeling is een letterlijk unieke motorfiets die ten voeten uit Amerikaans is, zonder daarbij een V-Twin te zijn.

Test: Triumph Street Twin

Ondanks dat het de laatste jaren bij Triumph behoorlijk rustig is geweest voor wat nieuwe modellen betreft, hebben de Britten in het recente bedrijfsjaar 2014/2015 met 54.000 motoren een nieuw verkooprecord gezet, een groei van 12% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Eerste test: Honda CRF1000L Africa Twin

Honda heeft bij de nieuwe Africa Twin de geest van de oude op het hedendaagse technologische niveau gezet en daarmee het échte Allroad segment terug naar haar roots gebracht. In het zonovergoten Zuid Afrika kon twee dagen lang zowel op asfalt als offroad met Honda's troef in het Allroad segment kennis worden gemaakt.

Eerste test SWM RS 650 R

Met behulp van Chinees geld heeft Ampelio Macchi een klein Italiaans merk genaamd SWM een nieuw leven ingeblazen. Wij reden met de RS650R, die wel heel erg veel overeenkomsten met het oude Husqvarna blijkt te hebben. En dat is niet vreemd...

Test: KTM 690 Duke en 690 Duke R

Eenentwintig jaar na de lancering van de 620 Duke, KTM’s allereerste model voor op straat, heeft KTM haar sportieve middenklasse naked naar een hoger platform getransformeerd. Op een zonovergoten Gran Canaria konden we kennismaken met de voor 2016 compleet vernieuwde 690 Duke en nóg sportievere 690 Duke R, hoewel de Policia Local daar het zijne van dacht.