Zoeken

Test: Honda Rebel 1100 DCT

In 2017 lanceerde Honda de CMX500 Rebel, een motor die zich al snel ontpopte tot een behoorlijk ehh... rebelse Bobber. Voor 2021 heeft Big Red daar een 1100 versie aan toegevoegd, die zich in eigen land in alle opzichten ontpopte tot de volwassen versie van z'n kleinere broer.

Test: Royal Enfield Meteor 350

Royal Enfield staat bij het grote publiek vooral bekend als dat merk uit India met die onverwoestbare Bullet, maar sinds enkele jaren is er een frisse wind door het van oudsher Britse merk aan het waaien. De Meteor 350 is het eerste model van een nieuw platform dat een nieuw breed publiek moet aanspreken. In en rond Rotterdam hadden wij de EU-primeur met de nieuwe Cruiser van Royal Enfield.

Test: 2021 Kawasaki ZX-10R

In 2009 trok Kawasaki zich terug uit de MotoGP en zette al z’n resources volledig in op het WK Superbike, wat zich in 2011 vertaalde naar een compleet nieuwe ZX-10R. Tien jaar na dato lanceert Team Green op ons eigen TT-circuit van Assen de derde generatie van die fiets, die met 7 rijderstitels, 6 constructeurstitels en 5 teamtitels Kawasaki zeker geen windeieren heeft gelegd.

Test: Honda CB1000R Black Edition

Drie jaar na de lancering van CB1000R 2.0 heeft Honda haar sportieve naked een eerste update gegeven en er meteen een übervette Black Edition aan toegevoegd. Met perspresentaties geschrapt vanwege COVID-19 keken we uit naar een eerste test in eigen land, waar de CB ondanks aanhoudende regen en kou een behoorlijke indruk op ons heeft gemaakt.

Test: Kawasaki Z900 vs Yamaha MT-09 SP

Naked bikes spreken tot de verbeelding. Het is de bestverkochte motorcategorie. De Kawasaki Z900 staat in dat gamma helemaal bovenaan, gevolgd door de Yamaha MT-07 en de MT-09, die weer op de hielen wordt gezeten door de Kawasaki Z650. Motorfreaks zette de twee meest gespierde nakeds van het stel tegen elkaar in de ring.