Zoeken

Dubbeltest: Royal Enfield Continental GT en Interceptor

Toen Royal Enfield in 2019 de nieuwe Twins lanceerde in vorm van de Continental GT 650 en Interceptor 650 bleek het Brits/Indiase motormerk een gouden zet te hebben gedaan. Niet alleen waren de nieuwe Twins het schoolvoorbeeld van retro-klassiek design, maar waren bovenal zeer scherp geprijsd. Voor 2023 heeft Enfield de line-up met speciale Thunder en Lightning Editions uitgebreid.

Test: Fantic Caballero 700

De zon schijnt altijd in Italië, zeiden ze en nodigden ons uit voor de introductie van de Fantic Caballero 700. Vol verwachting vlogen we erheen en waren bitter teleurgesteld – door het weer, let wel, niet door de beroemde Italiaanse edelman.

Test: Suzuki V-Strom 800DE

Er is een reden dat ik de dijk van Vianen, via Culemborg naar het eiland Maurik afrijdt. Het landschap is prachtig, maar de dijk heeft een paar heerlijke bochtenslingers. Een kolfje naar de hand van de nieuwe Suzuki V-Strom 800DE. Hij danst over de dijken.

Test: Yamaha Tracer 9 GT+

Met de lancering van de elektronisch geüpgradede Tracer 9 GT+ heeft Yamaha zijn line-up in het Toursport segment aan de bovenkant uitgebreid. Op het Italiaanse eiland Sardinië mochten we voor het eerst uitgebreid bochtensurfen met de laatste telg van de Tracer familie.

Test: Honda CB750 Hornet

Als het gevoel langzaam uit mijn vingers aan het wegtrekken is en ik baal als een stekker de batterijen niet in mijn verwarmde handschoenen te hebben gedaan besluit ik de geplande route af te breken en via de kortste route linea recta weer naar huis te gaan. Honda’s nieuwe CB750 Hornet mag vandaag dan wel zijn ware (pret)gezicht hebben laten zien, maar voor nu vind ik het wel mooi geweest.