Zoeken

Dubbeltest: Triumph Street Twin en Street Scrambler

De lancering van een compleet nieuw ontwikkelde paralleltwin, in 900cc en 1200cc, was drie jaar geleden voor Triumph het startsein voor het compleet vernieuwen van de Bonneville retro-klassieke familie. De Street Twin was de aftrap voor de 900 Twin, een jaar later werd de Scrambler tot Street Scrambler (900) geüpgraded.

Dubbeltest: Kawasaki Z125 en Ninja 125

Ah, yes! De Kawa 125’s! Hebben we zin in. Het hoeft niet altijd 1000cc te zijn of over een Dakar-etappe te gaan (al zullen we dat nooit afslaan), ook de kleintjes zijn minstens even leuk. En als je dat al vaker gelezen hebt, dat klopt, dat zeggen we ook vaker. Voor 2019 stapt ook Kawasaki in de A1-klasse en daarmee is de keus voor een nieuwe motor nooit zo groot geweest als nu. Eerst was de 300cc klasse aan de beurt –en je hebt gezien wat daar is gebeurd-, nu is het tijd voor de allerkleinsten.

Test: Vespa Elettrica

Dat is nieuw… nog tijdens de EICMA waar op de ene plaats de tweewieler in uiteindelijke productievorm wordt gepresenteerd, is er verderop al direct de mogelijkheid er mee te rijden. Boter bij de vis noemen wij dat, maar hoe zeggen ze dat in Italië?

Test: BMW R 1250 GS

“Is dit het nou,” is het eerste gevoel wat me bekruipt nadat ik de nieuwe bejubelde R 1250 GS bij de importeur heb opgehaald voor een allereerste test in eigen land. De fiets rijdt, voelt en ademt precies als de GS die in 2013 op de markt is gezet. Exact een week later heb ik echter mijn mening 180 graden bijgesteld, maar dat heeft wel een heel bijzondere reden gehad.

Test: Yamaha 2019 Waverunners

Wij bij Motorfreaks houden er wel van om iets ‘outside the box’ te doen. Dus als we dan worden gevraagd om af te reizen naar Portugal voor de presentatie van Yamaha’s vernieuwde Waverunner line-up, dan zeggen we daar geen nee tegen.