Zoeken

test: Aprilia Tuono V4 1100 Pikes Peak racer

Afgelopen jaar wist Aprilia eindelijk weer een race van internationale allure te winnen. De Australiër Rennie Scaysbrook won de roemruchte Pikes Peak International Hill Climb met een Tuono V4 1100 Factory, maar de zege werd overschaduwd door de tragische dood van Carlin Dunne. Op de Buttonwillow Raceway in Californië kregen we een exclusieve kans de Tuono V4 1100 Pikes Peak racer te testen.

Dubbeltest: Yamaha MT-125 en MT-03

Voor 2020 heeft Yamaha de twee kleinste MT’s weer een toffe opfrisbeurt gegeven. Hiermee komen de MT-125 en MT-03 in hun volgende generatie, gekenmerkt door ‘typische MT-karaktertrekken’, enkele nieuwe features en rijprestaties die er niet om liegen.

Test: Kawasaki Z900

Eind 2016 verraste Kawasaki vriend en vijand met de Z900, een sportieve middenklasse naked waarbij Team Green het rijwielgedeelte én de prijs van een zeshonderd met de power van een duizend had gecombineerd. En daarmee vanaf dag één de onbetwiste koning van Value for Money was. Voor 2020 heeft Kawasaki de puntjes op de i gezet en meer dan dat is niet nodig geweest om de middenklasse Naked te blijven domineren.

Megatest: Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports DCT

Als ik na 4 intensieve dagen en 2.618,3 kilometer de Africa Twin Adventure Sports vanuit het Zuid-Spaanse Marbella thuis op de oprit parkeer ben ik helemaal kapot, maar dat zegt alles over het barslechte weer van de laatste dag. Als er één motor is waarmee ik dat avontuur volgende week direct zou overdoen, dan zonder twijfel deze 2020 CRF1100L Africa Twin Adventure Sports DCT.

Eerste indruk: Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports

Vier jaar na de introductie van de nieuwe CRF1000L Africa Twin heeft Honda haar meest succesvolle Allroad van a tot z compleet vernieuwd en klaar voor de toekomst gemaakt, door 'm meer cilinderinhoud en vermogen te geven, het rijwielgedeelte te verbeteren en het elektronicapakket naar een hoog niveau te tillen. In een koud mistig en extreem nat Marbella konden we kennismaken met de Adventure Sports versie van de 2020 CRF1100L Africa Twin.