Zoeken

Kawasaki Ninja 650 deel 2: Touring Edition

Als Kawasaki zegt dat de Ninja 650 het beste van beide werelden is en dat vervolgens nog eens onderstreept met twee speciale uitvoeringen, één voor de wereld van Sport en één voor de wereld van Tour, dan is dat vragen om een diepgaande test. Na een eerste test met de Performance Edition op het circuit van Mettet konden we niet wachten om met de Touring Edition een rondje om de kerk, ehh… het IJsselmeer te doen.

Test Zero FXE

Hip, cool en fun zijn waarschijnlijk de drie laatste dingen waar je bij elektrisch aangedreven motorfietsen aan denkt, maar als er een ding is wat ons een dagje stoeien ondanks regen en kou heeft geleerd, dan is dat wel dat ze daar bij Zero Motorcycles met de nieuwe FXE absoluut in zijn geslaagd.

Test Midsize Allroads: NC750X DCT vs Versys 650 vs V-Strom 650

Allroads zijn razend populair en datzelfde geldt voor de betaalbare middenklasse. Elk merk heeft er dus wel een in het gamma. De vraag is echter, in hoeverre zijn het nog echte allroads? Motorfreaks nam de V-Strom 650, de Kawasaki 650 Grand Tourer en de Honda NC750 mee voor een flinke, avontuurlijke toertocht.

Test: KTM 2022 RC 390

Zeven jaar na de lancering van de RC 390 heeft KTM z’n dikste (nog leverbare) Supersport een grondige update gegeven. In het zonovergoten berglandschap achter de fabriek in Mattighofen reed Alan Cathcart voor ons alvast met het pre-productiemodel.

Nadere kennismaking: Arai Quantic

Arai heeft dit jaar z’n gamma uitgebreid met de Quantic, volgens de Japanners een compleet nieuwe generatie Arai helmen voor de sport-tour rijder die een dynamische helm zoekt op raceniveau, maar dan voor de straat.