Zoeken

Vergelijk: Kawasaki Z400 vs. KTM 390 Duke

Vier jaar geleden hadden we de grootste lol in het wild woekerende wegennet van Catalonië met twee kleine bromvliegen: de Kawasaki Z300 en KTM 390 Duke, twee lichtgewicht motoren die laten zien dat je echt geen 200 pk nodig hebt voor een beetje lol. Met de 390 Duke inmiddels opgefrist en de Z300 voor 2019 tot Z400 opgewaardeerd was het tijd voor een Rendez Vous. En wat nou beter dan dat op exact diezelfde plek aan de Costa Brava te doen.

Test: MV Agusta Dragster RR

Nog voordat de motor goed en wel is opgewarmd ben ik aangenaam verrast door deze 2019 editie van MV’s Dragster RR. Sturen is niet het sterkste punt geweest van de Dragster RR, maar dat is nu echt verleden tijd. De 2019 Dragster RR heeft niet alleen de sexy looks, maar rijdt ook nog eens minstens zo lekker.

Test: Harley-Davidson LiveWire

Geen discussie mogelijk. Dat uitgerekend Harley-Davidson, het meest conservatieve merk op planeet aarde met 116 jaar traditionele tweewieler engineering, als eerste van de grote merken de stap naar mainstream elektrische motoren zet, is minstens zo verbazend als het ironisch is. Dat Harley, het merk dat 25 jaar geleden nog probeerde het mechanische geluid van haar V-twin te pattenteren, een E-Hog op de markt zet waarvan het hardste geluid de fluittoon van de planeettandwielen in de aandrijving is, staat gelijk aan verraad.

Test: Ducati Diavel 1260 S

De boulevard van Scheveningen of Zandvoort zou voor de meeste powercruisers dé perfecte setting zijn, maar zo niet de Ducati Diavel. En dus reizen we naar Bologna af voor een gedegen test met de nieuwe Diavel 1260 S in de prachtige bergachtige omgeving aldaar.

Vergelijk: Honda CBR650R versus Kawasaki ZX-6R 636

Waar tien jaar geleden vlak voordat de kredietcrisis ook Europa bereikte 600 Supersports niet aan te slepen waren ligt het segment anno 2019 volledig op z’n gat. Of toch niet? Om antwoord te vinden op die vraag gingen wij met twee Supersports 2019-stijl op pad: de Honda CBR650R en Kawasaki ZX-6R 636.