Zoeken

Test: Kawasaki Versys-X 300 Adventure

Hoewel Kawasaki de Versys-X 300 zelf omschrijft als jongste telg van het “Elke weg, elk moment” Versys concept, wordt ‘ie door het grote publiek meer als een kek stadsfietsje gezien. Als ik na vier dagen en bijna tweeduizend kilometer landwegen en geitenpaden vanuit Lloret de Mar mijn oprit oprijd ben ik helemaal overtuigd: dit is misschien wel de beste fiets die Kawasaki ooit op de markt heeft gezet.

Test: Yamaha Ténéré 700

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is hij leverbaar: de Yamaha Ténéré 700. Een heerlijke, no-nonsense allesvreter. Geen would-be Dakar look-alike, maar een echte go-anywhere motor met een vriendelijk karakter.

Test: Bakker BMW K 1600 GT Mammoth

Waar BMW het boxertwin motorblok in meerdere modellen heeft toegepast is het 1600cc zescilinder motorblok vooralsnog beperkt gebleven tot alleen de K 1600 GT en K 1600 GTL. Maar wat nou als je helemaal weg bent van het karakter van de 1,6 liter ‘straight-six’, maar een Allroad je veel meer aanspreekt dan een toerfiets? Dan biedt de Nederlandse framebakker Nico Bakker uitkomst, met deze K 1600 GS als resultaat.

Test: Honda CB500 familie

Vroeger werd er laatdunkend over stripboeken gedaan, maar tegenwoordig zijn het juist de striphelden waarmee flink veel geld wordt verdiend. Met de komst van de dikke supersport werd er steeds laatdunkender over lichte motorfietsen gedaan, maar dankzij de komst van het A2 rijbewijs zijn het juist deze motoren waarmee het geld wordt verdiend. De CB500 familie is hier een klinkend voorbeeld van, drie motoren net zoveel DNA delen als Kwik, Kwek en Kwak.

Test: Yamaha Tracer 900 GT

Vier jaar geleden kwam Yamaha met de tracer 900, een tour-sportmachine met een vleugje adventure-genen, gebaseerd op het nieuwe CP3 driecilinderconcept. Vorig jaar voegde Yamaha daar een “Grand-Tour” uitvoering aan toe. En dus nam Motorfreaks deze motor mee voor een “Grand Tour” door de Franse Vaucluse