Zoeken

Kawasaki Z650 ECO Challenge

Van Eindhoven naar Vielsalm, over 350 kilometer heuvelachtige binnenwegen in Nederland, Duitsland en België, binnen een vastgestelde tijd met een Kawasaki Z650 waarvan de tankdop is verzegeld. Welkom bij de 2018 Kawasaki ECO Challenge, de zuinigheidsrit waarbij het erom gaat de juiste balans tussen snelheid en zuinigheid te vinden.

Test: TomTom RIDER 550

Na tien jaar motornavigatie op de conventionele manier lanceerde TomTom in 2015 de RIDER 400, een systeem dat vanuit een compleet andere invalshoek speciaal voor motorrijders was ontwikkeld. Drie jaar na datum komt TomTom met de RIDER 550, die van de grond af aan nieuw is ontwikkeld om slimmer, beter, sneller en draadloos motorroutes uit te zetten en te rijden.

Test: Pirelli Diablo Rosso Corsa II

Acht jaar na de eerste versie is het tijd voor een nieuwe. Zeker in bandenland, waar acht jaar echt een eeuwigheid is. Daarom is Pirelli trots om nu eindelijk de nieuwe Diablo Rosso Corsa II te kunnen tonen. En daar moet op ge- eeeh… gereden worden.

Multitest Middenklasse Nakeds

Met telkens nieuwe aanvullingen kun je een boek schrijven over de naked bike klasse. Een constant in beweging zijnde klasse heeft absoluut het stokje overgenomen van de supersports: wat dit jaar nog makkelijk ‘de beste’ is, kan volgend jaar al hopeloos achterhaald zijn. Deze keer pakken we toppers uit de 'middenklasse' bij de horens, de ongeveer 800cc klasse die op dit moment veruit het populairst is.

Test: Zero DSR Black Forest

Elektrische motoren zijn wereldwijd in populariteit aan het groeien, en dan met name in Europa waar de in Californië gevestigde fabrikant Zero Motorcycles op het punt staat meer motoren te verkopen dan in de Amerikaanse thuismarkt. Dat verklaart de Zero DSR Black Forest, die op verzoek van Zero Europe exclusief voor de Europese markt is ontwikkeld.