Zoeken

Test: Yamaha Ténéré 700 World Raid

Drie jaar geleden had Yamaha met de Ténéré 700 niet alleen een legendarische naam weer tot leven gebracht, maar de zeer offroad capabele, puristische fiets vormde een echt alternatief voor de populaire en zwaarlijvige dikke Allroads. Met de Ténéré 700 World Raid heeft Yamaha nu een nog extremere variant op de markt gezet, die dankzij z’n rijke uitrusting een nog grotere wegwee-factor heeft.

Test: Suzuki GSX-S1000GT

Met de lancering van de GSX-S1000GT heeft Suzuki het concept van de Toursport, de performance van een superbike vermengd met het comfort en functionaliteit van een tourmodel, naar een hoger plan getild. Dat de GSX-S1000GT veel meer is dan een evolutie van de GSX-S1000F die in 2015 op de markt werd gezet wordt ons snel duidelijk tijdens een eerste test in eigen land.

Test: Moto Morini X-Cape

Na de lovende woorden van Alan Cathcart, die met de fiets in Italië had kennisgemaakt, keken we er reikhalzend naar uit naar om Moto Morini X-Cape in eigen land aan een gedegen test te onderwerpen. Dat het merk van de legendarische Corsaro 1200 dankzij de X-Cape weer helemaal back-in-business is, zijn we zo’n 750 kilometer later wel van overtuigd, maar de eerste test in eigen land bleek echter verre van vlekkeloos te gaan.

Test: Aprilia SR GT

Aprilia trok eind vorig jaar tijdens de EICMA het doek van de gloednieuwe SR GT. Leverbaar als 125 en 200, maar te allen tijde voorzien van het op dit moment zo populaire cross-over sausje. Wij mochten eraan proeven in Aprilia’s thuishaven in Italië, aan de Italiaanse Rivièra.

Test: Kawasaki Versys 650

Toen Kawasaki in 2007 de Versys lanceerde was het een rebel eerste klas die op een bochtige weg – het liefst in de bergen – het slechtste in je naar boven kon halen. Dat de Versys 650 in 15 jaar tijd wel z’n wilde haren heeft verloren, maar niet z’n streken, wordt mij snel duidelijk in de bergachtige omgeving van Girona, waar de prachtige route meer weg lijkt te hebben van de kwalificatie voor de Isle of Man TT.