Zoeken

Test: Moto Morini Seiemmezzo

Na begin dit jaar een compleet nieuwe start met de X-Cape 650 te hebben gemaakt heeft Moto Morini een tweede model op basis van die zesenhalf Twin op de markt gezet: de Seiemmezzo, Italiaans voor… juist, zesenhalf. In de Franse wijnstreek Côte du Beaune konden we kennismaken met de fiets, die in twee uitvoeringen leverbaar is: een straatgeoriënteerde STR en Scrambler gestylde SCR.

Test: Norton Commando 961

Sinds de overname heeft de Indiase gigant TVS meer dan £100 miljoen in Norton geïnvesteerd, wat onder andere in een compleet nieuwe fabriek ten zuiden van Birmingham heeft geresulteerd. Het eerste model uit die nieuwe fabriek is een compleet herziene versie van de Commando 961, die nu in twee verschillende versies op de markt is gezet: de 961 CR café racer en 961 SP roadster.

Lezerstest Suzuki GSX-S950, GSX-S1000 en GSX-S1000GT

“Ik zou deze motoren zeker aanbevelen,” zegt Motorfreaks lezer Eric van Driel na afloop van de allereerste Motorfreaks lezerstest. In het rivierenlandschap van de Westelijke Betuwe en de Utrechtse heuvelrug zijn we met 5 lezers op pad geweest met de complete Suzuki GSX-S familie, van 35 kW GSX-S950 tot en met de gekuipte GSX-S1000GT.

Test: Vespa GTS 125 en GTS 300

Drie jaar na de laatste update van de Vespa GTS vonden de Italianen het hoog tijd om het absolute topmodel opnieuw onderhanden te nemen. Weet de Piaggio Group met de komst van dit nieuwe model het grote succes te continueren? Wij zochten het voor je uit tijdens de officiële persintroductie in hartje Rome!

Test Ninja 1000 SX versus GSX-S1000GT - deel 2: het circuit

Waar bij de meeste merken op sportieve hoogpoters werd ingezet hield Kawasaki vast aan het oorspronkelijke concept, waardoor de Ninja 1000SX jarenlang de ongekroonde koning van het tour/sport segment was. Met de introductie van de volledig nieuwe GSX-S1000GT lijkt Suzuki echter alles uit de kast te hebben gehaald met als doel met de titel “beste en betaalbare motor in het tour/sport segment” aan de haal te gaan. In een tweeluik hebben wij beide motoren tegenover elkaar gezet: deel 1 op straat en deel 2 op het circuit.