Zoeken

WorldSBK Phillip Island: Lowes scoort de dubbel, Rea crasht

Op indrukwekkende wijze heeft Alex Lowes zijn allereerste dubbel in het WorldSBK gerealiseerd. De KRT coureur ging in de ruim een uur uitgestelde race en daarna vanwege een crash van Jonathan Rea afgevlagde en tot 11 ronden ingekorte Race 2 in de laatste ronde voor Lucky Heights Alvaro Bautista buitenom voorbij en werd 48 duizendste seconde voor de 2-voudig wereldkampioen afgevlagd. Danilo Petrucci maakte het podium compleet.

WorldSBK Phillip Island: eerste Sprintzege voor Alex Lowes

Voor het eerst in zijn carrière heeft Alex Lowes de Tissot Superpole race op naam geschreven. De 34-jarige Brit finishte de 10-ronden sprint een seconde voor Andrea Locatelli, die op zijn beurt voormalig teamgenoot Toprak Razgatlioglu achter zich wist te houden - een eerste podium voor BMW sinds Michael van der Mark in Indonesië 2021.

WorldSBK Phillip Island: Bugela viert debuut met klinkende overwinning

Na enkele uren eerder zijn allereerste pole position te hebben gerealiseerd heeft Nicolo Bulega zijn debuut in het WK Superbike met een klinkende overwinning gevierd en is daarmee de allereerste regerend WK Supersport wereldkampioen die dat is gelukt. De 24-jarige Italiaan finishte ruim 2 seconden voor Andrea Locatelli, Andrea Iannone maakte het Italiaanse podium compleet. Michael van der Mark finishte op de 7e plaats.

WorldSBK Phillip Island: Bulega verplettert polerecord

Met een verplettering van het absolute ronderecord - de allereerste 1'27 ooit - heeft Nicolo Bulega zijn allereerste pole position in het WorldSBK geclaimd en is daarmee de allereerste rookie op pole sinds Ben Spies in 2009. De Aruba.it Racing Ducati coureur reed in de Superpole kwalificatie een 2'27.916 en was daarmee ruim tweetiende seconde sneller dan Andrea Iannone. Alex Lowes maakte de eerste startrij compleet, Michael van der Mark kwalificeerde zich op P16.

WorldSBK Phillip Island: All time record voor Alex Lowes

Alex Lowes heeft de door regen, wind en ganzen geplaagde eerste dag van de eerste ronde op Phillip Island de snelste tijd gerealiseerd. Met een 1'29.042 verpletterde de Kawasaki fabriekscoureur het absolute ronderecord van 1'29.230 dat Tom Sykes in 2020 in de kwalificatie reed. Razgatlioglu, Bautista en Rea kwamen niet verder dan een 10e, 12e en 16e tijd.