Zoeken

Michael Dunlop: Missie volbracht!

Missie volbracht! Tijdens de 2024 Isle of Man TT, die net is afgelopen, heeft de Noord-Ier Michael Dunlop, 35 jaar, eindelijk het all-time record van 26 TT-raceoverwinningen van zijn overleden oom Joey in het 117 jaar oude evenement ingehaald. Sterker nog, hij boekte vier overwinningen in één week en bracht zijn overwinningen op 29... maar er is nog meer.

MotoGP Silverstone in 75th-retro kleuren

De MotoGP - strikt genomen de wegrace Grand Prix - bestaat dit jaar 75 jaar en om dat lustrum luister bij te zetten heeft Dorna voor de Britse Grand Prix een uniek feestje aangekondigd. Als onderdeel van de festiviteiten zullen alle teams dat weekend rijden in speciale en eenmalige retro-kleuren.

Yamaha onthult YART 8 uren Suzuka team

Yamaha Motor Co, Ltd. kondigt met trots aan dat het Yamalube YART Yamaha EWC Official Team dat momenteel deelneemt aan het Endurance World Championship (EWC) zal deelnemen aan de 45e "Coca-Cola" Suzuka 8 Hours Endurance Road Race tussen vrijdag 19 juli en zondag 21 juli 2024 als Yamaha's topteam in het evenement.

Estoril vervangt Hongarijde in 2024 WorldSBK kalender

Het zat er dik in en nu is het ook officieel: de Balatonring krijgt geen FIM-homologatie en dus is de inaugurale WorldSBK race op het nieuwe circuit geschrapt. Het Portugese circuit van Estoril neemt de plaats in, waarbij de datum naar oktober is verplaatst.

YART wint 8 uren van Spa-Francorchamps

Na de laatste 24-uurs editie het afgelopen jaar op naam te hebben geschreven heeft het Yamalube YART Yamaha EWC Official Team ook de inaugurale 8 uren van Spa-Francorchamps gedomineerd. Het Oostenrijkse Yamaha fabrieksteam finishte de race ondanks een extra pitstop 40 seconden voor Yoshimura SERT Motul, Tati Team Beringer maakte het podium compleet, Aprilia won voor het eerst in de Superstock klasse.