Zoeken

WorldSBK Portimao: Bautista verslaat Razgatlioglu weer op de streep

Alvaro Bautista heeft op Portimao zijn eerste hat-trick gerealiseerd. De Aruba.it Ducati coureur vocht 20 ronden lang op het scherpst van de snede met Toprak Razgatlioglu, om net als in de Sprint de Yamaha op het rechte stuk voorbij te gaan en zijn 56e overwinning bij te schrijven. Op minder dan twee seconden van de twee maakte Ruben Rinaldi het podium compleet.

WorldSBK Portimao: nipte zege Bautista, KRT duo crasht

Toprak Razgatlioglu voerde tien ronden lang het veld aan, maar het was niet genoeg om te voorkomen dat bij het opkomen van het rechte stuk Bautista puur op vermogen langzij kwam en met het kleinste verschil van eentiende seconde als winnaar werd afgevlagd, waarmee hij het recordaantal Ducati-overwinningen van 55 van Carl Fogarty heeft geëvenaard. Andrea Locatelli maakte het podium compleet, Jonathan Rea en Alex Lowes gingen beide in de eerste ronde in bocht 5 onderuit.

MotoGP Motegi: Martin wint door regen ingekorte race, Marquez P3

Onder extreem slechte weersomstandigheden heeft Jorge Martin er in Japan een perfect weekend van gemaakt. De Pramac Racing werd tot winnaar verklaard toen de race na 12 ronden werd stilgelegd en vlak voor de herstart alsnog niet meer werd hervat. Pecco Bagnaia en Marc Márquez maakten het podium compleet, het eerste race-podium voor de 8-voudig wereldkampioen sinds Australië vorig jaar.

WorldSBK Portimao: 22e zege Bautista, constructeurstitel voor Ducati

De Superpole kwalificatie verliep niet helemaal volgens plan, maar in race 1 heeft Alvaro Bautista in Portimao orde op zaken gesteld. De Aruba.it nam in de vijfde ronde de leiding in de race, checkte daarna uit en reed onbedreigd naar zege nummer 22 dit seizoen en stelde tevens de constructeurstitel voor Ducati veilig. Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea maakten het podium compleet.

WorldSBK Portimao: pole nummer 43 voor Jonathan Rea

Met op een haar na een evenaring van zijn eigen absolute ronderecord van vorig jaar heeft Jonathan Rea zich op Portimao voor de zesde keer op de pole position gekwalificeerd - zijn 43e in totaal waarmee hij in het All Time klassement nu ex equo tweede met Troy Corser staat. De 6-voudig wereldkampioen reed in zijn tweede run een 1'36.620 en was daarmee 14 honderdste seconde sneller dan teamgenoot Alex Lowes. Andrea Locatelli maakte de eerste startrij compleet.