Zoeken

MotoGP Buriram: Oliveira wint kletsnatte race, Bagnaia dicht gat op Quartararo

Op een kletsnat Chang International Circuit heeft Miguel Oliveira zijn vijfde overwinning in de MotoGP gerealiseerd. De meester in de regen finishte de vanwege hevige regen een uur uitgestelde race in Buriram 7 tiende seconde voor Jack Miller. Op 2 seconden van de Portugees maakte Pecco Bagnaia het podium compleet en liep daarmee 16 punten in op Fabio Quartararo, die op een teleurstellende 17e plaats finishte.

MotoGP Buriram: eerste pole voor Marc Bezzecchi

Marco Bezzecchi heeft in Thailand zijn allereerste pole position in de MotoGP gerealiseerd. De Mooney VR46 Racing Team coureur reed in de allerlaatste seconden van Q2 een 1'29.671 en was daarmee 21 duizendste seconde sneller dan Jorge Martin. Pecco Bagnaia maakte op eentiende seconde de eerste startrij compleet.

Dorna maakt voorlopige 2023 MotoGP kalender bekend

Dorna heeft de voorlopige MotoGP kalender van 2023 bekend gemaakt, die behoorlijk op de schop is genomen en nu definitief uit 21 races bestaat. Zoals eerder al aangekondigd is de kalender met twee landen in Centraal Azië uitgebreid, India en Kazachstan.

MotoGP Buriram: snelste tijd Zarco in FP2, Ducati 1-2-3

Johann Zarco heeft in vrije training van de Thaise Grand Prix de snelste tijd op de klokken gezet. De Pramac Ducati coureur reed in de laatste minuut van FP2 een 1'30.281 en was daarmee 18 duizendste sneller dan Pecco Bagnaia. Het leidende trio van FP1, Marquez, Quartararo en Miller verbeterden hun eigen tijd niet en eindigden de dag op de 4e, 5e en 6e plaats.

India toegevoegd aan 2023 MotoGP kalender

Na recent al een intentieverklaring te hebben getekend heeft Dorna vandaag officieel bevestigd dat India al in 2023 aan de MotoGP kalender wordt toegevoegd. De Grand Prix van India zal worden verreden op het Buddh International Circuit net buiten New Delhi.