Zoeken

24 uur van Spa-Francorchamps keert terug in 2022

Meer dan 15 jaar is er geen internationale race meer verreden, maar dat gaat over enkele jaren veranderen. Een van de mooiste circuits ter wereld, het roemruchte circuit van Spa-Francorchamps, is in 2022 weer toneel voor de 24 uurs Spa Motos als onderdeel van het FIM EWC.

MotoGP Le Mans: Marquez geeft Honda 300e MotoGP overwinning

Met een masterclass heeft Marc Marquez Honda in Le Mans haar 300e Grand Prix overwinning in de koningsklasse gegeven sinds Jim Redman op Hockenheim 53 jaar geleden. De Repsol Honda coureur won de Franse MotoGP race overtuigend voor Andrea Dovizioso, die in de laatste ronde teamgenoot Danilo Petrucci van zich afhield.

North West 200: eerste zege voor James Hillier in Superstock race

Elf jaar heeft hij er op moeten wachten, maar tegen het eind van de middag heeft James Hillier zijn allereerste race in de North West 200 gewonnen. De Quattro Plant Kawasaki coureur liep de eerste ronde van de Superstock race met zevenmijlslaarzen weg bij de rest van het veld, om uiteindelijk na 6 ronden 3,2 seconden op Richard Cooper als winnaar te worden afgevlagd. Supersport race 2 winnaar Davey Todd maakte het podium compleet.

North West 200: McWilliams wint tweede Supertwin race

Wat 'm op donderdag niet lukte heeft Jeremy McWilliams op zaterdagmiddag wel geflikt. De voormalig MotoGP coureur, die tegenwoordig als testrijder bij KTM werkt, schreef op 55-jarige leeftijd zijn derde overwinning bij en is daarmee de oudste winnaar in de geschiedenis van de North West 200. McWilliams finishte de tweede Supertwin race anderhalve seconde voor Christian Elkin, Michael Rutter maakte het podium compleet.

North West 200: Glenn Irwin wint ingekorte Superbike race

Voor het tweede jaar op rij heeft Glenn Irwin de eerste Superbike race van de North West 200, die vanwege het slechte weer pas laat in de middag kon worden verreden en tot 4 ronden was ingekort, op naam geschreven. De Quattro Plant Kawasaki coureur bleef op de streep teamgenoot James Hillier en Conor Cummins nipt voor.