Zoeken

Michael vd Mark en Alex Lowes blijven bij Yamaha

De stoelendans van het WK Superbike lijkt ineens in een stroomversnelling te zijn gekomen. Na de contractverlenging van Jonathan Rea en de niet-verlenging van Tom Sykes heeft Yamaha nu de zitjes voor 2019 bekend gemaakt. Van beide coureurs Alex Lowes en Michael van der Mark heeft Yamaha het contract verlengd.

Sykes gaat weg bij Kawasaki

Het zat er al lange tijd aan te komen, maar nu is het officieel: na negen succesvolle jaren in het officiële fabrieksteam gaan aan het eind van het 2018 seizoen de wegen van Tom Sykes en het factory Kawasaki Racing Team scheiden, zo heeft Kawasaki bekend gemaakt in een persbericht.

WK Superbike Misano: dubbel voor Rea, podium vd Mark

Jonathan Rea heet in Misano zijn derde dubbel van het seizoen gerealiseerd. De Kawasaki Racing Team coureur finishte drietiende seconde voor Michael van der Mark, die het overgrote deel van de race het veld had aangevoerd. Op minder dan zestiende seconde op de racewinnaar maakte Marco Melandri het podium compleet.

WK Superbike Misano: Rea domineert race 1

Op overtuigende wijze heeft Jonathan Rea zijn vijfde overwinning op Misano gerealiseerd. De leider in het wereldkampioenschap nam in de eerste bocht direct de leiding in de race en stormde daarna onbedreigd op de overwinning af. Chaz Davies en Eugene Laverty maakten het podium compleet, Michael van der Mark finishte nét buiten het podium op de vierde plek, maar mag daardoor morgen wel vanaf de pole position van start.

WK Superbike Misano: 7e opeenvolgende pole voor Sykes

Na op vrijdag slechts op de tiende plaats te hebben getraind heeft Tom Sykes in Superpole orde op zaken gesteld. Met een tijd van 1'35.385 - 3 honderdste seconde sneller dan teamgenoot Jonathan Rea - schreef de 32-jarige coureur uit Huddersfield zijn 7e pole position op Misano bij. Eugene Laverty maakte de eerste startrij compleet, Michael van der Mark kwalificeerde zich op de elfde plaats.