Zoeken

WK Superbike Laguna Seca: Emotionele zege Race 2 voor Davies

Door de critici was hij al afgeschreven, maar in Laguna Seca heeft Chaz Davies een eerste emotionele overwinning met de Panigale V4 R behaald. De 32-jarige coureur uit Wales domineerde race 2 van kop tot staart en finishte ruim 3 seconden voor Jonathan Rea, die dankzij opnieuw een DNF van Alvaro Bautista zijn voorsprong in het wereldkampioenschap tot 81 punten heeft vergroot. Toprak Razgatlioglu maakte het podium compleet, Michael van der Mark viel uit met een technisch probleem.

WK Superbike Laguna Seca: Rea domineert ingekorte Sprintrace, Bautista crasht (opnieuw)

Jonathan Rea heeft in Laguna Seca zijn 80e overwinning bijgeschreven - de 250e voor een Britse coureur. De 4-voudig wereldkampioen domineerde na de herstart de tot 8 ronden ingekorte Tissot Superpole race en liep 12 punten uit op Alvaro Bautista, die na de eerste start onderuit was gegaan en voor controle naar het medisch centrum was afgevoerd.

WK Superbike Laguna Seca: California Dreamin' voor Rea

Jonathan Rea had zich geen betere start van de negende ronde van het WK Superbike in Laguna Seca kunnen wensen. De 4-voudig wereldkampioen domineerde de eerste race en liep daarmee 25 punten uit op Alvaro Bautista, die in de vijfde ronde opnieuw onderuit ging. Chaz Davies en Toprak Razgatlioglu maakten het podium compleet, Michael van der Mark finishte op de 7e plaats, op 26 seconden van Jonny Rea.

WK Superbike Laguna Seca: 20e pole voor Jonathan Rea

Na in de derde vrije training voorafgaand aan Superpole al de snelste tijd op de klokken te hebben gezet heeft Jonathan Rea in Laguna Seca de 20e pole position in zijn carrière gerealiseerd. De leider in het wereldkampioenschap reed met de kwalificatieband een 1'21876 en bleef daarmee Chaz Davies 9 duizendste seconde voor. Op tweetiende seconde van Rea maakte Alvaro Bautista de eerste startrij compleet, Michael van der Mark crashte en kwam daardoor niet verder dan een 15e tijd.

WK Superbike Laguna Seca: Chaz Davies is back

Chaz Davies lijkt z'n draai eindelijk te hebben gevonden op de nieuwe Panigale V4. De 32-jarige coureur uit Wales reed in Laguna Seca in laatste minuut van de tweede vrije training een 1'23.387 en bleef daarmee snelste man uit FP1 Jonathan Rea 3 honderdste seconde voor. Michael van der Mark reed een negende tijd op 9 tiende seconde van Davies.