Zoeken

Jonathan Rea domineert Jerez wintertest met 2021 ZX-10RR

Jonathan Rea heeft de eerste wintertest in Jerez zijn visitekaartje afgegeven voor het 2021 seizoen. De 6-voudig WorldSBK wereldkampioen reed op de nieuwe ZX-10RR een 1'38.324 en was daarmee niet alleen een halve seconde sneller dan Toprak Razgatlioglu, maar ook sneller dan HRC MotoGP testrijder Stefan Bradl.

Pata blijft hoofdsponsor Yamaha WorldSBK

Yamaha Motor Europe het het contract met Pata Snack met een jaar verlengd, ze voor volgend jaar een zesde seizoen terugkeren naar het FIM Superbike Wereldkampioenschap met het Yamaha WorldSBK Official Team.

WK Superbike Estoril: Davies sluit 7 jaar Ducati af met zege, Rea crasht

Chaz Davies heeft zijn 7 seizoenen bij Ducati in stijl afgerond. De 33-jarige coureur uit Wales won de allerlaatste race van het seizoen in Estoril voor Scott Redding, die er een Ducati 1-2 van maakte. Toprak Razgatlioglu maakte het podium compleet, na in de openingsfase de druk van Jonathan Rea te hebben weerstaan die een inhaalpoging met een zeldzame crash moest betalen.

WK Superbike Estoril: 2 uit 2 voor Toprak, 1-2-3 Yamaha podium dankzij vdMark

Met een nieuw ronderecord heeft Toprak Razgatlioglu op overtuigende wijze zijn tweede back-to-back overwinning in het WorldSBK gerealiseerd. De 24-jarige Turk leidde de Tissot Superpole sprintrace vanaf de start en finishte 2 seconden voor Garrett Gerloff. Michael van der mark won het felbevochten gevecht om de derde en laatste podiumplaats van Chaz Davies en maakte er voor het eerst in de geschiedenis een Yamaha only podium van.

WK Superbike Estoril: 4e zege voor Toprak, 6e titel voor Rea

De eerste race van het WK Superbike in Aragon was er geen maat op Toprak Razgatlioglu. De Yamaha fabrieksrijder schreef onbedreigd zijn vierde overwinning bij en finishte 3 seconden voor Chaz Davies, die op zijn beurt Garrett Gerloff een seconde voor bleef. Jonathan Rea finishte op de vierde plaats, maar dat was goed genoeg voor zijn zesde wereldtitel op rij.