Zoeken

BSB kampioen Bradley Ray met Yamaha naar WorldSBK

Brits Superbike kampioen Bradley Ray maakt het volgend seizoen de overstap naar het WorldSBK. De 25-jarige coureur uit Kent zal de Europese wedstrijden uitkomen voor het Yamaha Motoxracing WorldSBK Team.

Danilo Petrucci naar WorldSBK met Barni Ducati

Het liefst had Ducati gezien dat hij in de Verenigde Staten in het MotoAmerica kampioenschap was gebleven, maar de keuze was geheel aan Danilo Petrucci. De 32-jarige Italiaan heeft echter anders gekozen en zal het komende jaar zijn debuut gaan maken in het WK Superbike in het Team Barni Racing.

WorldSBK Phillip Island: Bautista wint race 2 na rode vlag

Het had een zinderend spannende finale van het seizoen moeten zijn, maar als gevolg van een crash van Eugene Laverty werd de tweede race met nog 5 ronden te gaan afgevlagd, wat Alvaro Bautista de overwinning gaf, de regerend wereldkampioen lag 3 tiende seconde voor op Jonathan Rea. Op drie seconden van Rea maakte Alex Lowes het podium compleet.

WorldSBK Phillip Island: Bautista gokt en wint sprintrace

Alvaro Bautista heeft op Phillip Island de Tissot Superpole sprintrace op naam geschreven. Op een snel opdrogende baan gokte de nieuwe wereldkampioen op slicks en dat bleek de beste keuze te zijn. Bautista finishte ruim 3 seconden voor Toprak Razgatlioglu, die in de laatste ronden Jonathan Rea nipt voor bleef.

WorldSBK Phillip Island: eerste zege Rea in 25 races

Maar liefst 24 races heeft hij er op moeten wachten, maar na 181 dagen is er een eind gekomen aan de zege-loze reeks van Jonathan Rea. De 36-jarige Noord-Ier switchte op een snel opdrogende baan op het juiste moment naar slicks en finishte de race 6 seconden voor Toprak Razgatlioglu. Alex Lowes maakte het podium compleet.