Zoeken

WSBK Estoril: Sensationele back-to-back zege voor Jonathan Rea

Na in de ochtend in de laatste ronde in de chicane de sprintrace te hebben beslist heeft Jonathan Rea op indrukwekkende wijze in dezelfde chicane race 2 in zijn voordeel beslist. De 6-voudig wereldkampioen nam in de chicane brutaal de leiding in de race voor Alvaro Bautista, die op 2 tiende seconde als tweede werd afgevlagd. Toprak Razgatlioglu maakte op ruim 4 seconden het podium compleet.

WSBK Estoril: Rea kaapt overwinning voor neus Razgatlioglu weg in sprintrace

Voor de tweede keer dit weekend heeft Toprak Razgatlioglu de overwinning aan z'n neus voorbij zien gaan. De regerend wereldkampioen leek de overwinning niet te kunnen ontgaan, maar schoof in de laatste ronde in de chicane bijna onderuit en gaf daarmee de leiding aan Jonathan Rea, die met een miniem verschil van 0.174 seconde als winnaar werd afgevlagd. Alvaro Bautista maakte op 5 seconden het podium compleet.

WSBK Estoril: Bautista wint close-finish gevecht voor Razgatlioglu

Alvaro Bautista heeft de eerste race van het WK Superbike in Estoril op naam geschreven. De leider in het WK leek genoegen te moeten nemen met de tweede plaats, maar had bij het uitkomen van de laatste bocht de betere drive en bleef Toprak op de streep eentiende seconde voor. Jonathan Rea maakte op 5 seconden het podium compleet.

WSBK Estoril: Rea verplettert eigen pole-record in Superpole

Met een verplettering van zijn eigen pole-record met een halve seconde heeft Jonathan Rea zijn eerste pole position sinds Magny Cours vorig jaar gerealiseerd. De 6-voudig wereldkampioen reed in zijn tweede run van Superpole een 1'35.346 en was daarmee eentiende sneller dan Toprak Razgatlioglu. Op 6 tiende van Rea maakte Alvaro Bautista de eerste startrij compleet.

WSBK Estoril: Razgatlioglu domineert dag 1, vd Mark breekt dijbeen

Toprak Razgatlioglu heeft de eerste dag van de derde ronde van het WK Superbike in Estoril de snelste tijd gerealiseerd. De regerend wereldkampioen reed in FP2 een 1'36.290 en was daarmee bijna 2 tiende sneller dan Alvaro Bautista. Michael van der Mark crashte in het begin van FP1 en werd met gebroken rechter dijbeen naar het ziekenhuis afgevoerd.