Zoeken

Leon Haslam naar HRC Honda naast Alvaro Bautista

Officieel zullen we moeten wachten tot de persconferentie op EICMA in Milaan, net als de nieuwe Fireblade die daar eveneens zal worden onthuld, maar Leon Haslam wordt het volgend jaar de nieuwe teamgenoot van Alvaro Bautista.

Kawasaki Puccetti Racing tekent Xavi Fores

Een tijdje leek Leon Haslam het volgend jaar aan het team gelinkt te zijn, maar Kawasaki Puccetti Racing heeft voor komend seizoen de Spaanse coureur Xavi Fores ingelijfd. De 34-jarige coureur keert daarmee na een jaar BSB weer terug naar het WK Superbike.

WK Superbike in 2020 naar Catalunya

De volledige 2020 kalender moet nog bekend worden gemaakt, maar het volgend jaar maakt het circuit van Catalunya voor het eerst deel uit van de WK Superbike kalender, zo heeft Dorna vandaag bekend gemaakt. Het nabij Barcelona gelegen circuit wordt het zesde Spaanse circuit waar het WK Superbike is geweest.

WK Superbike Qatar: perfect weekend voor Jonathan Rea

Met een klinkende overwinning heeft Jonathan Rea een perfect weekend in Qatar afgerond. De vijfvoudig wereldkampioen was de laatste race van het seizoen lange tijd verwikkeld in een stevig gevecht met de Alvaro Bautista, die halverwege de race zelfs kort aan de leiding lag, maar in de slotfase te veel van zijn banden had gevergd en daar teamgenoot Chaz Davies naar de derde plaats werd teruggezet.

WK Superbike Qatar: Rea wint ook Tissot Superpole sprintrace

Jonathan Rea heeft ook de Tissot Superpole sprintrace op naam gezet, en daarmee zijn totaal aantal overwinningen dit seizoen op 16 gebracht. De regerend wereldkampioen finishte de 10 ronden sprintrace 2 seconden voor Alvaro Bautista. Alex Lowes maakte het podium compleet.