Zoeken

WK Superbike Catalunya: eerste 2020 zege voor Davies

Voor het eerst sinds Laguna Seca 2019 heeft Chaz Davies een race gewonnen in het WK Superbike. De Aruba.it coureur finishte ruim twee seconden voor Michael van der Mark, die in de laatste ronde de tweede plaats terugpakte van Garret Gerloff, die op eentiende seconde van de Rotterdammer zijn allereerste podium in het WK Superbike bijschreef.

WK Superbike Catalunya: Michael van der Mark domineert Tissot Superpole sprintrace

Na in warm-up training al de snelste tijd op de klokken te hebben gezet heeft Michael van der Mark in de Tissot Superpole sprintrace zijn eerste overwinning van het seizoen gerealiseerd. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur finishte de 10-ronden race twee seconden voor Jonathan Rea, die als gevolg van een crash van Bautista de aansluiting met de Rotterdammer verloor. Loris Baz maakte het podium compleet.

WK Superbike Catalunya: Rea ongenaakbaar in race 1

In de achtertuin van het Kawasaki Racing Team, dat op steenworp afstand van het Circuito de Catalunya is gevestigd, heeft Jonathan Rea zijn 9e overwinning van het seizoen gerealiseerd en zijn voorsprong op Scott Redding, die op ruim 2 seconden als tweede werd afgevlagd, tot 41 punten vergroot. Chaz Davies maakte het podium compleet.

WK Superbike Catalunya: vierde pole op rij voor Jonathan Rea

Na in de derde vrije training op een nog natte baan opnieuw de snelste tijd te hebben gezet heeft Jonathan Rea in Catalunya zijn vierde pole position op rij gerealiseerd. De 5-voudig wereldkampioen reed met de Pirelli kwalificatieband een 1'41.619 en was daarmee eentiende seconde sneller dan Toprak Razgatlioglu. Alvaro Bautista maakte de eerste startrij compleet.

WK Superbike Catalunya: Toprak snelst in droge FP1 - Yamaha 1-2-3

Toprak Razgatlioglu heeft de eerste dag van de allereerste ronde van het WK Superbike op het circuit van Catalunya de snelste tijd op de klokken gezet. De Yamaha fabriekscoureur reed in de laatste minuten van de droge FP1 een 1'42.140 en dook daarmee 0,169 seconden onder de tijd die Michael van der Mark vlak daarvoor had gezet. Garret Gerloff maakte het een Yamaha 1-2-3.