Zoeken

WK Superbike Imola: race 2 vanwege regen geannuleerd

Na eerst de race met meer dan een uur uit te hebben gesteld zat er voor de wedstrijdleiding niets anders op dan de tweede race van het WK Superbike af te blazen. Het is het tweede raceweekend op rij dat een race is geannuleerd.

WK Superbike Imola: Strike 2 voor Rea in Superpole sprintrace

Jonathan Rea ligt op koers voor zijn eerste Triple. De 32-jarige Noord-Ier won ook de Tissot Superpole sprintrace met overmacht en start daardoor de tweede race vanaf de pole. Chaz Davies nam revanche op de mechanisch pech van race 1 en finishte op de tweede plaats bijna vijf seconden voor teamgenoot en leider in het wereldkampioenschap Alvaro Bautista.

WK Superbike Imola: Rea slaat terug in race 1

Jonathan Rea heeft de hegemonie van Alvaro Bautista doorbroken. De viervoudig wereldkampioen nam in de eerste ronde de leiding in de race en liep daarna met zevenmijlslaarzen bij Alvaro Bautista weg, die op meer dan 8 seconden als best of the rest werd afgevlagd. Toprak Razgatlioglu maakte het podium compleet.

WK Superbike Imola: Chaz Davies grist pole voor Rea weg

Onder het toeziend oog van Gigi Dall'Inga heeft Chaz Davies in Imola zijn eerste pole position met de Panigala V4R gerealiseerd. De lange coureur uit Wales reed in de tot twee maal toe onderbroken Superpole sessie een tijd van 1'45.180 en dook daarmee eentiende seconde onder de tijd van Jonathan Rea door. Alvaro Bautista maakte op bijna een seconde de eerste startrij compleet.

WK Superbike Imola: Rea domineert dag 1

Voor het eerst dit seizoen heeft Jonathan Rea de eerste trainingsdag de snelste tijd op de klokken gezet. De viervoudig wereldkampioen reed in de allerlaatste ronde van FP2 een tijd van 1'46.374 en was daarmee 0.155 seconden sneller dan Chaz Davies, terwijl leider in het wereldkampioenschap Alvaro Bautista maar liefst zeventiende seconde op Rea moest toegeven.