Zoeken

Dorna maakt voorlopige 2022 WSBK kalender bekend

Dorna heeft de voorlopige 2022 kalender van het WK Superbike bekend gemaakt. Dorna hoopt het volgend jaar Phillip Island weer aan te kunnen doen, hoewel een exacte datum nog niet is vastgelegd. Ook de 13e en laatste ronde is nog niet bekend.

WSBK Lombok: Rea wint ook ingekorte regenrace, podium voor vd Mark

Jonathan Rea heeft op het Mandalika circuit in Lombok de dubbel gerealiseerd. De onttroonde wereldkampioen finishte de vanwege hevige regen anderhalf uur uitgestelde en tot 12 ronden ingekorte race 2 drietiende seconde voor Scott Redding, Michael van der Mark maakte op zeven seconden het podium compleet.

WSBK Lombok: Rea wint race 1, Razgatlioglu nieuwe wereldkampioen

Er is een eind gekomen aan de historische kampioenschapsreeks van Jonathan Rea. De 6-voudig wereldkampioen finishte de vanwege regen iets uitgestelde zinderend spannende race 1 iets meer dan een halve seconde voor Toprak Razgatlioglu, voor wie de 2e plaats voldoende was om tot 2021 wereldkampioen te worden gekroond. Scott Redding maakte op 2 seconden het podium compleet.

WSBK Lombok: Race 1 verplaatst naar zondag vanwege extreem noodweer

Toprak Razgatlioglu had in theorie vandaag al tot de nieuwe wereldkampioen kunnen worden gekroond, maar vanwege extreme regen voor aanvang van de race heeft de wedstrijdleiding besloten Race 1 tot zondag uit te stellen.

WSBK Lombok: Toprak Razgatlioglu domineert vrije training

Toprak Razgatlioglu heeft de eerste dag in Lombok een eerste tik uitgedeeld. Na in FP1 anderhalve seconde sneller dan de rest van het veld te zijn geweest was de leider in het WK ook in FP2 'the man to beat' en was met een 1'34.230 tweetiende sneller dan Jonathan Rea, die in FP1 vanwege een technisch probleem lange tijd in de pits had doorgebracht.