Zoeken

Dorna maakt 2019 WK Superbike kalender bekend

Dorna heeft de voorlopige 2019 kalender van het WK Superbike bekend gemaakt, die enkele veranderingen is ondergaan. Jerez is weer terug op de kalender gezet, achter het event in Laguna Seca staat echter nog een groot vraagteken.

HRC keert terug naar WK Superbike met Althea Racing, Ten Kate out

In alle hectiek van het motornieuws van de EICMA afgelopen week hadden we deze even over het hoofd gezien. Na 16 jaar afwezigheid keert de Honda Racing Corporation weer met een fabrieksteam terug naar het WK Superbike. Da's slecht nieuws voor de mannen van Ten Kate, want het fabrieksteam wordt bij het Italiaanse Althea Racing ondergebracht.

GRT Yamaha met Melandri en Cortese naar WK Superbike

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: GRT Yamaha maakt het volgend jaar de overstap naar het WK Superbike met fabrieksondersteuning van Yamaha. Als rijders heeft het team gekozen voor WK Supersport wereldkampioen Sandro Cortese en Marco Melandri.

BMW keert terug naar WK Superbike met Shaun Muir Racing

BMW keert officieel terug naar het WK Superbike en is daarvoor een samenwerking met Shaun Muir Racing aangegaan. Op de EICMA in Milaan werd op de BMW stand het nieuwe team gepresenteerd, met als rijders Stock1000 kampioen Markus Reitenberger en voormalig WK Superbike wereldkampioen Tom Sykes.

Tweede race WK Superbike Qatar gecanceld vanwege regenstorm

Het 2018 seizoen van het WK Superbike is in Qatar met een anti-climax tot een eind gekomen. Als gevolg van een zware regen- en zandstorm op zaterdagochtend waren delen van de baan onder water komen te staan, waardoor de moeilijke beslissing moest worden genomen de tweede race van het WK Superbike te cancellen.