Zoeken

Tom Sykes positief over 2019 BMW S1000RR

De countdown naar de rentree in het WK Superbike is voor BMW begonnen. Op het circuit van Almeria heeft het BMW Motorrad WorldSBK Team een eerste succesvolle test met de 2019 S 1000 RR afgerond. Door rijders Tom Sykes en Markus Reitenberger werd waardevolle informatie vergaard voor de doorontwikkeling van de nieuwe racer.

Definitieve 2019 WK Superbike kalender: toch Laguna Seca

Het zag er naar uit dat ook het WK Superbike niet meer naar Laguna Seca zou gaan, maar op de valreep heeft promotor Dorna een overeenstemming met het Californische circuit bereikt. De comeback van Kyalami is daarmee zeker tot 2020 uitgesteld.

Dorna maakt nieuwe wedstrijdschema WK Superbike bekend

Na eerder al het nieuwe format met drie races per event te hebben aangekondigd heeft Dorna nu het nieuwe wedstrijdschema van het WK Superbike bekend gemaakt. Naast een derde (sprint)race voor het WK Superbike is de trainingstijd van het WK Supersport 300 verruimd.

Rea opnieuw snelste tijd tijdens wintertest Jerez

Jonathan Rea heeft de laatste tweedaagse wintertest voor de verplichte winterstop op het Spaanse circuit van Jerez de snelste tijd op de klokken gezet. De viervoudig SBK wereldkampioen reed een tijd van 1'38.713 en was daarmee bijna zeventiende seconde sneller dan Alex Lowes.

Tweede dag Wintertest WK Superbike volledig verregend

De tweede en afsluitende testdag van de eerste wintertest van het WK Superbike op Motorland Aragon is volledig in het water gevallen. Kawasaki en Yamaha pakten hun boeltje meteen op, alleen Ruben Rinaldi en Chaz Davies gingen de baan op met de nieuwe Panigale V4R.