Zoeken

WK Superbike Portimao: Bautista doorbreekt zegereeks Jonathan Rea

Na in race 1 en de sprintrace al een indrukwekkende inhaalrace te hebben gereden heeft Alvaro Bautista in race 2 de zegereeks van Jonathan Rea doorbroken. De Aruba.it Ducati coureur bleef op de streep de 4-voudig wereldkampioen nipt voor en schreef daarmee zijn 15e overwinning van het seizoen bij, zijn eerste sinds Misano. Toprak Razgatlioglu maakte op 4 seconden het podium compleet.

WK Superpole Portimao: Rea domineert ook Sprintrace

Jonathan Rea heeft in Portimao zijn ongeslagen reeks voortgezet. De Kawasaki Racing Team coureur schreef ook de Tissot Superpole sprintrace op naam en heeft daarmee zijn voorsprong in het WK op Alvaro Bautista tot 96 punten heeft vergroot, die na een sterke inhaalrace op de tweede plaats werd afgevlagd. Alex Lowes maakte het podium compleet en heeft daarmee de derde plaats in het kampioenschap weer overgenomen van Michael van der Mark, die op de zesde plaats werd afgevlagd.

WK Superbike Portimao: 8e overwinning op rij voor Jonathan Rea

De eerste race in Portimao was er geen maat op Jonathan Rea. De 4-voudig wereldkampioen nam bij de start direct de leiding in de race, om twintig ronden later als winnaar te worden afgevlagd, zijn 8e overwinning op rij op dit circuit en zijn 10e dit seizoen. Chaz Davies en Michael van der Mark maakten het podium compleet.

WK Superpole Portimao: 5e pole voor Jonathan Rea

In zijn laatste run op de Pirelli kwalificatieband leek Tom Sykes in Portimao de grote verrassing van Superpole te zijn, maar dat was gerekend buiten Jonathan Rea die in zijn laatste vliegende ronde zijn 5e pole position van het seizoen bijschreef. Tom Sykes en Sandro Cortese maakten de eerste startrij compleet.

WK Superbike Portimao: Rea topt vrije training

Jonathan Rea heeft in de vrije training voor de tiende ronde van het WK Superbike op het in de Algarve gelegen circuit van Portimao de snelste tijd op de klokken gezet. De 4-voudig wereldkampioen reed in FP1 een 1'41.931 en was daarmee 8 honderdste seconde sneller dan Alvaro Bautista. Michael van der Mark postte de 5e tijd, op 3 tiende seconde van Rea.