Zoeken

WSBK Assen: hat trick voor Johnny Rea, Toprak crasht

Jonathan Rea heeft in race 2 extreem goede zaken gedaan. De 6-voudig wereldkampioen scoorde zijn eerste hat trick op het TT-circuit (zijn 4e in totaal) en liep in het kampioenschap 25 punten verder uit op Toprak Razgatlioglu, die na de start in bocht 1 door Garrett Gerloff onderuit werd getikt. Scott Redding en Andrea Locatelli maakten het podium compleet, Michael van der Mark finishte als beste BMW op de zevende plaats.

WSBK Assen: Rea domineert sprintrace, Toprak en Locatelli 1 plaats teruggezet vanwege tracklimits

Jonathan Rea blijft de ongeslagen koning van het TT-circuit. De leider in het WK domineerde de Tissot Superpole sprintrace en finishte 3 seconden voor Ruben Rinaldi, die de tweede plaats kreeg toegewezen nadat Toprak Razgatlioglu en Andrea Locatelli beide een plaats werden teruggezet vanwege het overschrijden van de tracklimits in de laatste ronde in de Geert Timmer chicane.

WSBK Assen: 13e zege Jonathan Rea op TT-circuit

Na in de ochtend al zijn vijfde pole position van het seizoen te hebben gerealiseerd heeft Jonathan Rea race 1 op het TT-circuit gedomineerd. De KRT coureur finishte de vanwege de crash van Jonas Folger 2 ronden vroegtijdig afgevlagde race drie seconden voor Scott Redding, met Toprak Razgatlioglu in diens achterwiel. Michael van der Mark finishte op de 4e plaats, op een seconde van het podium.

WSBK Assen: vijfde pole op rij voor Jonathan Rea

Jonathan Rea heeft op het TT-circuit zijn vijfde pole position op rij gerealiseerd, zijn 32e in totaal. De KRT coureur reed in zijn tweede run een 1'33.842 en was daarmee 2 tiende sneller dan Toprak Razgatlioglu, die zijn eerste run nog in de Geert Timmer grindbak was geëindigd. Scott Redding maakte de eerste startrij compleet, vd Mark zette de negende tijd.

WSBK Assen: snelste tijd voor Rea, vd Mark P11

Jonathan Rea heeft de eerste dag van de vijfde ronde van het WK Superbike op het TT-circuit de snelste tijd op de klokken gezet. De 6-voudig wereldkampioen dook in de laatste minuut van FP2 met een 1'34.391 bijna 2 tiende onder het ronderecord en was daarmee 1 tiende sneller dan Garrett Gerloff. Michael van der Mark zette de elfde tijd op 6 tiende van Rea.