Zoeken

WorldSBK test Catalunya: wederom snelste tijd voor Jonathan Rea

Jonathan Rea heeft ook de tweede en laatste dag van de officiële WorldSBK Supported Test in Catalunya de snelste tijd gerealiseerd. De Kawasaki fabriekscoureur reed met nog luttele minuten te gaan een 1:40.264 en dook daarmee bijna een kwart seconde onder de tijd van Garrett Gerloff, die uiteindelijk ook nog Scott Redding boven zich moest dulden. Michael van der Mark crashte en finishte P14, maar noteerde wel de hoogste topsnelheid van 329,5 km/u.

WorldSBK test Catalunya: Rea snelst dag 1

Jonathan Rea heeft de eerste dag van de officiële WorldSBK Supported Test op het circuit van Catalunya de snelste tijd op de klokken gezet. De zesvoudig wereldkampioen reed in zijn laatste run een 1:40.793 en was daarmee eentiende sneller dan voormalig teamgenoot Leon Haslam. Michael van der Mark reed de 12e tijd met de nieuwe BMW M 1000 RR.

Catalunya toneel voor 2-daagse WorldSBK test

Nadat door bijna alle teams al een of meerdere privé tests zijn afgerond is het circuit van Catalunya de komende twee dagen toneel voor de eerste officiële WorldSBK test van het 2021 seizoen, waar bijna het gehele startveld aanwezig zal zijn.

2021 WorldSBK kalender opnieuw aangepast

Als gevolg van de aanhoudende lokale restricties vanwege COVID-19 is de kalender van het WK Superbike opnieuw aangepast. De start van het seizoen is nu pas eind mei in Aragon, daarnaast is een vierde circuit in Spanje aan de kalender toegevoegd: het Circuito de Navarra.

Kawasaki breekt test Portimao vroegtijdig af vanwege regen

Nadat andere teams vanwege van de corona-ontwikkelingen in Portugal hadden afgezegd, heeft ook Kawasaki na slechts een halve dag testen op Portimao z'n spullen weer gepakt omdat het was gaan regenen en het aantal testdagen dit jaar zeer is beperkt. Desondanks had Jonathan Rea in een halve dag tijd bijna 50 ronden op de klok gezet.