Zoeken

Bimota keert in 2025 terug naar WorldSBK met Kawasaki

Goed nieuws voor de fans van Bimota. Onder de naam Bimota by Kawasaki Racing Team keert het roemruchte Italiaanse merk na bijna 25 jaar in 2025 weer terug naar het WorldSBK, waar het de allereerste seizoen aan het eind van de jaren '80 zeer succesvol is geweest.

WorldSBK Assen: eerste zege TT-circuit voor Razgatlioglu en BMW

Toprak Razgatlioglu heeft met BMW zijn allereerste overwinning in Assen gerealiseerd. De 2021 wereldkampioen had van zijn verkeerde bandenkeuze in de sprintrace geleerd, hield het hoofd koel toen het licht regende en nam met nog 6 ronden te gaan opnieuw de leiding in de race, om 6 tiende seconde voor Alvaro Bautista te worden afgevlagd. Remy Gardner maakte het podium compleet, zijn eerste in het WorldSBK, Michael van der Mark werd vanwege 'tracklimits' van P6 naar P9 teruggezet.

WorldSBK Assen: winst en leiding WK voor Bautista

Op indrukwekkende wijze heeft Alvaro Bautista de Tissot Superpole sprintrace op naam geschreven en is daarmee de nieuwe leider in het WK. De 2-voudig wereldkampioen reed een sterke inhaalrace, hield zijn rondetijden constant en ging daardoor in de voorlaatste ronde ook zijn teamgenoot voorbij, die een riante voorsprong had opgebouwd, maar net als de rest van het veld in de slotfase geen grip meer had. Alex Lowes maakte het podium compleet, Michael van der Mark finishte als beste BMW op de 8e plaats.

WorldSBK Assen: debuutzege Spinelli dankzij afgevlagde race

Nicholas Spinelli heeft z'n WorldSBK debuut met een klinkende overwinning gevierd. De 22-jarige vervanger van de geblesseerde Danilo Petrucci gokte race 1 op een deels nog natte baan als enige op intermediates en dat bleek de gouden keus toen op 2/3 raceafstand werd afgevlagd en er geen herstart volgde. Toprak Razgatlioglu en Alvaro Bautista maakten op 3 seconden het podium compleet, Michael van der Mark finishte op de zevende plaats.

WorldSBK Assen: Rea scoort eerste pole met Yamaha

Op het circuit waar hij in 2010 voor het eerst op de pole position stond heeft Jonathan Rea zijn allereerste pole met Yamaha gerealiseerd - zijn 44e in totaal. De 37-jarige Noord-Ier reed op een kletsnat TT-circuit een 1'42.650 en was daarmee eentiende seconde sneller dan Nicolo Bulega. Toprak Razgatlioglu maakte de eerste startrij compleet, Michael van der Mark eindigde de Superpole op P8, op een seconde van Rea.