Zoeken

Chaotisch wijziging technisch reglement overschaduwt zinderend spannende WK Supersport 300 race in Assen

Amateurisme van Dorna en de FIM heeft de tweede ronde van het WK Supersport 300 in Assen, die zich opnieuw ontpopte tot een zinderend spannende race, overschaduwd. Na afloop van de eerste trainingsdag werd Kawasaki en KTM een toerenbegrenzing opgelegd, die de teams voor grote problemen stelde. KTM schreef opnieuw de race op naam, maar na afloop werd door 4 teams protest ingediend.

WK Superbike Assen: Sykes domineert race 2

Tom Sykes heeft in Assen met overmacht zijn eerste overwinning van het seizoen gerealiseerd. De voormalig wereldkampioen, die vanwege de omgekeerde startgridvolgorde van de pole position van start mocht gaan, nam direct kopstart in de race en finishte vijf seconden voor race 1 winnaar Jonathan Rea, die in de laatste ronden een kleine voorsprong op Michael van der Mark nam.

WK Superbike Assen: Rea wint voor vd Mark

Jonathan Rea heeft op de Drentse heide zijn derde overwinning van het seizoen bijgeschreven. De leider in het wereldkampioenschap finishte de eerste felbevochten race een seconde voor Michael van der Mark, die halverwege zelfs de leiding in handen had gehad. De derde en laatste podiumplaats ging naar Chaz Davies, die in de laatste ronde Tom Sykes voorbleef.

WK Superbike Aragon: Davies wint race 2

Chaz Davies heeft in Motorland Aragon zijn tweede overwinning van het seizoen bijgeschreven. De Aruba.it coureur uit Wales nam in met nog vijf ronden te gaan de leiding in de race en werd met een voorsprong van een seconde op Jonathan Rea afgevlagd. Marco Melandri maakte het podium compleet, Michael van der Mark werd op de streep door teamgenoot Alex Lowes afgetroefd en finishte op de vijfde plaats.

Argentijnse ronde WK Superbike definitief

Het WK Superbike gaat dit jaar voor het eerst Argentinië aandoen. De Motul Argentinian Round (STH), zoals de twaalfde ronde van het WK Superbike nu officieel is genoemd, neemt de plaats in van Jerez dat geen deel meer van de kalender uitmaakt.