Zoeken

Leon Haslam en Honda op kop tijdens eerste testdag WK Superbike Jerez

Leon Haslam heeft de eerste compleet verregende testdag van het WK Superbike na de verplichte winterstop op het circuit van Jerez de snelste tijd op de klokken gezet. Haslam reed met de compleet nieuwe Fireblade een 1'52.149 en was daarmee 3 honderdste seconde sneller dan Michael van der Mark.

Startveld WK Superbike 2020 iets voller

Het WK Superbike zit dit jaar wat aantal coureurs betreft iets in de lift. Volgens de door de FIM vrijgegeven startlijst staan er dit seizoen 22 rijders aan de start, hoewel nog wel twee rijders moeten worden bevestigd.

WK Superbike Production: combinatie WK Superbike en Endurance World Championship?

Omdat noch het WK Superbike, noch het Endurance World Championship floreert wordt een nieuw WK Superbike Productie gepland, aldus onze collega's van Speedweek.com. Volgens de Duitse sportwebsite zouden de SBK coureurs worden verplicht hieraan deel te nemen.

Leon Haslam naar HRC Honda naast Alvaro Bautista

Officieel zullen we moeten wachten tot de persconferentie op EICMA in Milaan, net als de nieuwe Fireblade die daar eveneens zal worden onthuld, maar Leon Haslam wordt het volgend jaar de nieuwe teamgenoot van Alvaro Bautista.

Kawasaki Puccetti Racing tekent Xavi Fores

Een tijdje leek Leon Haslam het volgend jaar aan het team gelinkt te zijn, maar Kawasaki Puccetti Racing heeft voor komend seizoen de Spaanse coureur Xavi Fores ingelijfd. De 34-jarige coureur keert daarmee na een jaar BSB weer terug naar het WK Superbike.