Zoeken

WSBK Misano: Razgatlioglu doorbreekt hegemoni Rinaldi

Op indrukwekkende wijze heeft Toprak Razgatlioglu zijn eerste overwinning van het seizoen gerealiseerd. De Turkse PATA Yamaha coureur finishte 1 seconde voor Ruben Rinaldi, die op zijn beurt Jonathan Rea bijna twee seconde voor bleef. En heeft daarmee zijn achterstand in het WK tot 20 punten teruggebracht. Michael van der Mark finishte als beste BMW op de 10e plaats.

WSBK Misano: eerste back-to-back voor Rinaldi

Misano blijft vooralsnog hét terrein van Ruben Rinaldi. De Aruba.it Ducati coureur nam in de zesde ronde de leiding van Toprak Razgatlioglu en schreef daarna onbedreigd zijn eerste back-to-back overwinning bij. Op twee seconden van Rinaldi maakte Jonathan Rea wederom het podium compleet, Michael van der Mark ging in de Tissot Superpole sprintrace onderuit.

WSBK Misano: eerste zege Rinaldi voor Aruba.it Ducati

Ruben Rinaldi heeft zijn eerste overwinning voor het Aruba.it Ducati fabrieksteam gerealiseerd. De 25-jarige coureur uit Rimini leidde race 1 voor eigen publiek van kop tot staart en finishte bijna 4 seconden voor Toprak Razgatlioglu, die de tweede plaats door een zeldzame fout van Jonathan Rea in de schoot geworpen kreeg. Op anderhalve seconde van Toprak maakte Rea het podium nog wel compleet.

WSBK Misano: 30e pole voor Jonathan Rea

Met een nieuw absoluut ronderecord heeft Jonathan Rea op het circuit van Misano zijn derde pole position op rij gerealiseerd, zijn 30e in totaal. De leider in het wk reed in zijn tweede run een 1'33.416 en was daarmee 99 duizendste sneller dan Toprak Razgatlioglu. Op 19 duizendste van de Turk maakte Scott Redding de eerste startrij compleet. Michael van der Mark kwalificeerde zich op de 13e plaats.

WSBK Misano: Ruben Rinaldi dominant in vrije training

Ruben Rinaldi heeft de eerste trainingsdag van de derde ronde van het WK Superbike op Misano de snelste tijd gerealiseerd. De Aruba.it Ducati coureur reed in FP2 een 1'3.334 en was daarmee 3 tiende sneller dan Alex Lowes. Op anderhalve seconde van Rinaldi reed Michael van der Mark de 14e tijd.