Zoeken

Dubbeltest: Honda Monkey en Super Cub

Legendes sterven nooit. De iconische Honda Supercub bestaat al meer dan 60 jaar en is “still going strong”. De Monkey is eveneens pure cult, een echte fun bike die meerdere generaties op de wielen houdt. Peter Aansorgh reed met Honda’s nieuwe iconen bij het Belgische Gent.

Test: Indian FTR 1200

Eens in de zoveel tijd zet een fabrikant een nieuw model op de markt dat totaal anders is dan wat tot dan iedereen heeft gedaan – en daarmee een nieuw soort motor uitvindt. Denk BMW met z’n dual-purpose GS, Ducati met de Monster, of Yamaha met de oorspronkelijke Ténéré – motoren die zo direct vanaf het begin zo enorm succesvol waren dat ze al snel door de andere fabrikanten werden gekopieerd, en daarmee als de bakermat van een nieuw segment kunnen worden gezien. Met de nieuwe FTR 1200 Street Tracker zou Indian nu wel eens hetzelfde hebben kunnen gedaan.

Test: Kawasaki Z400

Een jaar na de lancering van de Ninja 400 heeft Kawasaki exact hetzelfde met de naakte variant voor het A2 rijbewijs gedaan. In het Catalaanse berggebied achter de Costa Brava laat de Z400 zien dat meer dan dat eigenlijk niet nodig is om plezier te hebben.

Test: Honda Neo Sports Cafe familie

Als heel Nederland net is gewend aan de zomertijd, zich opmaakt voor Paasweekeinden en de eerste barbecuedates met de buurtjes gepland en uitgevoerd zijn, reizen wij af naar het diepe zuiden van België, waar zich zo’n beetje alle neerslag van de Benelux heeft verzameld. Het zou ook eens niet. Maar we zijn hier om motor te rijden, zo maakt Honda het tenminste wel spannend.

Test: Bridgestone S22

Drie jaar na de lancering van de S21 heeft Bridgestone zijn opvolger, de Battlax Hypersport S22 gepresenteerd. Op een in de ochtend nog nat circuit van Jerez konden we kennismaken met Bridgestones nieuwe vlaggenschip van de Hypersport familie, die op alle vlakken moet zijn verbeterd. En niet alleen volgens de Japanners zelf…