Zoeken

Column: Hand in eigen boezem

"Motorrijder wordt paria van de weg", kopt het Algemeen Dagblad afgelopen vrijdag. Actiegroepen tegen geluidsoverlast schieten als paddenstoelen uit de grond en in ras tempo worden in steeds meer Europese landen wegen afgesloten voor motorrijders. Op social media wordt hard over dit 'motortje pesten' geklaagd, maar misschien zouden we allemaal de hand in eigen boezem moeten steken.

Column: Rai Vereniging doe serieuze voorstellen, geen halfbakken gedoe

"Verlaag eisen motorrijbewijs voor automobilisten," kopte het persbericht zaterdag j.l. van de Rai Vereniging, die bij de verkeersminister voor versoepeling van de wetgeving had gepleit. Dat klinkt als goed nieuws, maar is dat ook zo?

Column: gezond verstand

Waar de drukte op de standen en in wandelgebieden dit weekend helemaal mee leek te vallen trok motorrijdend Nederland er juist massaal op uit. En liet zich daarbij niet van z'n beste kant zien, op veel plaatsen regende het klachten over asociale motorrijders.

Column: Nederland is het walhalla voor motorrijders die van herrie houden

"Nederland is het walhalla voor motorrijders die van herrie houden." Met die uitspraak werd zondagavond het tv-programma De Monitor aangekondigd. Dijkbewoners zijn de geluidsoverlast van motoren spuugzat en de recente uitspraak van de Raad van State geeft nu ook andere gemeenten een stok om mee te slaan. Zijn de klagers allemaal azijnpissers of moeten we de hand niet eens in eigen boezem steken?

Column: MotoE is een grote klucht

Politici zijn ons elektrische mobiliteit door de strot aan het duwen, of de wereld er echt beter op wordt of niet. Om vooral niet de boot te willen missen lanceerde Dorna dit jaar het MotoE kampioenschap, dat zich in het eerste seizoen tot een ware klucht aan het ontpoppen is.