Zoeken

Column: gezond verstand

Waar de drukte op de standen en in wandelgebieden dit weekend helemaal mee leek te vallen trok motorrijdend Nederland er juist massaal op uit. En liet zich daarbij niet van z'n beste kant zien, op veel plaatsen regende het klachten over asociale motorrijders.

Column: Nederland is het walhalla voor motorrijders die van herrie houden

"Nederland is het walhalla voor motorrijders die van herrie houden." Met die uitspraak werd zondagavond het tv-programma De Monitor aangekondigd. Dijkbewoners zijn de geluidsoverlast van motoren spuugzat en de recente uitspraak van de Raad van State geeft nu ook andere gemeenten een stok om mee te slaan. Zijn de klagers allemaal azijnpissers of moeten we de hand niet eens in eigen boezem steken?

Column: MotoE is een grote klucht

Politici zijn ons elektrische mobiliteit door de strot aan het duwen, of de wereld er echt beter op wordt of niet. Om vooral niet de boot te willen missen lanceerde Dorna dit jaar het MotoE kampioenschap, dat zich in het eerste seizoen tot een ware klucht aan het ontpoppen is.

Column: Verborgen agenda's

Zijn politici dom? Een kind kan zien dat het verbranden van gas en steenkool CO2 oplevert. Elektriciteit uit fossiele brandstoffen dus ook.

CARB: nachtmerrie en zegen

Het is de grootste nachtmerrie voor elke fabrikant en een zegen voor elke motorjournalist, de California Air Recource Board (CARB) , gevestigd in 1967 toen toenmalig gouverneur Ronald Reagan de Mulford-Carrell Act ondertekende en daarmee het Bureau of Air Sanitation en de Motor Vehicle Pollution Control Board samenvoegde.