Zoeken

CARB: nachtmerrie en zegen

Het is de grootste nachtmerrie voor elke fabrikant en een zegen voor elke motorjournalist, de California Air Recource Board (CARB) , gevestigd in 1967 toen toenmalig gouverneur Ronald Reagan de Mulford-Carrell Act ondertekende en daarmee het Bureau of Air Sanitation en de Motor Vehicle Pollution Control Board samenvoegde.

Column: Klaagzang

Het tweede seizoen van het WK Supersport 300 is nog maar amper gestart of Yamaha heeft in een persbericht al z'n beklag gedaan. De kampioensmachine van het afgelopen -eerste- seizoen speelde in Aragon voor spek en bonen mee, maar om de concurrent ervan te betichten dat die z'n huiswerk beter heeft gedaan is ons inziens te kort door de bocht.

Column: keerpunt

Hebben we een keerpunt bereikt? Zijn we, na ergens een piek halverwege het vorige decennium, na de crisis wijs geworden en bij zinnen gekomen?

Erik's Column: schade import

Roep mijn naam bij elke willekeurige motorzaak en je zal een mening horen. TIP: laat tijdens het gesprek met de verkoper mijn naam eens vallen en wacht de reactie af. Bij de ene zal je meteen de zaak uit gezet worden terwijl een ander bedrijf vol lof zal zijn. Als je dat als motorkeurmeester bereikt hebt weet je dat je geslaagd bent.

Erik's Column: Yamaha FJR1300 39-MH-ZR

Het is lang geleden dat er een kenteken boven mijn column stond, maar deze keer is het echt niet zonder reden geweest.