Zoeken

Column: Klaagzang

Het tweede seizoen van het WK Supersport 300 is nog maar amper gestart of Yamaha heeft in een persbericht al z'n beklag gedaan. De kampioensmachine van het afgelopen -eerste- seizoen speelde in Aragon voor spek en bonen mee, maar om de concurrent ervan te betichten dat die z'n huiswerk beter heeft gedaan is ons inziens te kort door de bocht.

Column: keerpunt

Hebben we een keerpunt bereikt? Zijn we, na ergens een piek halverwege het vorige decennium, na de crisis wijs geworden en bij zinnen gekomen?

Erik's Column: schade import

Roep mijn naam bij elke willekeurige motorzaak en je zal een mening horen. TIP: laat tijdens het gesprek met de verkoper mijn naam eens vallen en wacht de reactie af. Bij de ene zal je meteen de zaak uit gezet worden terwijl een ander bedrijf vol lof zal zijn. Als je dat als motorkeurmeester bereikt hebt weet je dat je geslaagd bent.

Erik's Column: Yamaha FJR1300 39-MH-ZR

Het is lang geleden dat er een kenteken boven mijn column stond, maar deze keer is het echt niet zonder reden geweest.

Column: De garage van Eef is weg

De garage van Eef is weg. Dat wist ik al enkele dagen, ik reed er onlans voorbij en zag dat. Maar ik realiseerde het me pas echt toen ik naar huis reed op een Triumph Thruxton en wat voor me uit zat te mijmeren. Te genieten vooral, want ik had al snel bedacht dat dit zo ongeveer de samenvatting is van het motorrijden van vandaag de dag.