Zoeken

Test: Triumph Bonneville Bobber

De nieuwe Triumph T120 Bonneville Bobber heeft op een verfrissende manier het wereldje van de neo classics uitgebreid. Hoe we dat weten? Omdat we hem recent hebben getest in Spanje en onder de indruk zijn. En wel om meerdere redenen.

Test: Ducati Multistrada 950

Het moest gebeuren. Nadat Pierre Terblanche voor Ducati in 2003 de Multistrada had bedacht als innovatieve mix van een Supermotard, straat Enduro en Sportourer, aangedreven door een luchtgekoeld 1000DS Desmodue motorblok, kreeg de fiets twee jaar later navolging in een 620cc junior versie die als toegankelijker en aanzienlijk goedkoper model een verkooptopper was.

Test: Yamaha MT-09

Voor het tweede jaar op rij (!) heeft Yamaha de MT-09 een update gegeven. Met een aangescherpt uiterlijk, nieuwe vering, slipperclutch en quickshifter moet het voorlopig echt helemaal goed zitten met de driecilinder. Dat willen we wel eens van dichtbij meemaken.

Test: Kawasaki Z650

Veertig jaar na de lancering van het oorspronkelijke model heeft Kawasaki de Z650 een nieuw leven ingeblazen als lid van de nieuwe Z-familie. Dat de Z650 de ER-6n op alle vlakken overtreft bleek in de heuvelachtige omgeving van Sevilla, waar de fiets aan de Europese pers werd voorgesteld.

Test: Ducati Monster 1200 S

Eind 2013 onthulde Ducati de Monster 1200, de eerste vloeistofgekoelde vierkleps Monster sinds de Monster S4Rs, die met een topvermogen van 135 pk (145 pk voor de S) meteen de geschiedenisboeken in is gegaan als de allersterkste Monster ooit. Drie jaar later is de Monster 1200 grondig vernieuwd, zo grondig dat Ducati zelfs spreekt van een compleet nieuw model waarmee men terug naar de basis is gegaan. In de prachtige omgeving van Monaco werd ons duidelijk dat Ducati geen blufpoker heeft gespeeld.