Zoeken

F.C.C. Honda wint 24 uurs van Le Mans

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een Japans team de 24 uurs van Le Mans op naam geschreven. F.C.C. TSR Honda kreeg na bijna 18 uur racen de overwinning in de schoot geworpen nadat GMT94 Yamaha in leidende positie onderuit ging en daarmee 18 ronden verspeelde in de pits. Honda Endurance Racing en Penz13 BMW maakten het podium compleet.

Rea rijdt dit jaar 8 uren van Suzuka

De afgelopen drie jaar is Yamaha met de winst aan de haal gegaan, maar dat zou dit jaar wel eens kunnen veranderen. Kawasaki heeft namelijk bekend gemaakt dat Jonathan Rea dit jaar deel uitmaakt van Team Green, het officiële fabrieksteam voor de 8 uren van Suzuka.

Yamaha wint 8 uren Suzuka

Voor het derde jaar op rij heeft Yamaha de prestigieuze 8 uren van Suzuka op naam geschreven. Het Yamaha Factory Racing Team, met naast Katsuyuki Nakasuga de twee Yamaha SBK fabrieksrijders Alex Lowes en Michael van der Mark, finishten met bijna een ronde voorsprong op Kawasaki Team Green. F.C.C.TSR Honda maakte het podium compleet.

GMT94 Yamaha wint 8 uren Slovakia Ring

GMT 94 heeft de allereerste editie van de 8 uren van Slowakije op naam geschreven. Het Franse endurance team met als rijders David Checa, Niccolo Canepa en Mike di Meglio hadden na 8 uur racen een ronde voorsprong op het Suzuki Endurance Racing Team. Honda Racing Endurance maakte het podium compleet.

GMT94 wint 8 uren van Oschersleben

Yamaha heeft een hattrick gescoord in 8 uren van Oschersleben. De derde wedstrijd van het WK Endurance werd gewonnen door GMT94, dat na 8 uur racen 30 seconden voorsprong op #7 YART Yamaha had. MACO RACING Team maakte op drie ronden afstand het Yamaha podium compleet.