Zoeken

De 6 Heures worden geïntegreerd in het Belgisch kampioenschap

Nieuws voor de Endurance liefhebbers. In 2019 komt er opnieuw een Belgisch kampioenschap snelheid Endurance. De slotrace van het kampioenschap gaat door in Spa-Francorchamps ter gelegenheid van de 6 Heures Moto, op zondag 18 augustus.

Yamaha en Michael vd Mark winnen 8 uren van Suzuka

Voor het vierde jaar op rij heeft Yamaha de prestigieuze 8 uren van Suzuka op naam geschreven, de vierde ook (en tweede op rij) voor Michael van der Mark. Het Yamaha Factory Racing Team finishte ruim een halve minuut voor het Red Bull Honda with Japan Post team. Op een ronde achterstand finishte Kawasaki Team Green op de derde en laatste podiumplaats.

12 augustus 6 Heurs Moto Spa-Francorchamps

We vinden het nog steeds eeuwig zonde dat Francorchamps van de MotoGP en WK Endurance kalender is verdwenen, maar al enkele jaren organiseert het Belgische DG Sport als doekje voor het bloeden de 6 Heurs Moto Spa-Francorchamps. De 6 uurs endurance wedstrijd, die ook voor amateurs toegankelijk is, staat dit jaar voor 12 augustus op de kalender.

F.C.C. Honda wint 24 uurs van Le Mans

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een Japans team de 24 uurs van Le Mans op naam geschreven. F.C.C. TSR Honda kreeg na bijna 18 uur racen de overwinning in de schoot geworpen nadat GMT94 Yamaha in leidende positie onderuit ging en daarmee 18 ronden verspeelde in de pits. Honda Endurance Racing en Penz13 BMW maakten het podium compleet.

Rea rijdt dit jaar 8 uren van Suzuka

De afgelopen drie jaar is Yamaha met de winst aan de haal gegaan, maar dat zou dit jaar wel eens kunnen veranderen. Kawasaki heeft namelijk bekend gemaakt dat Jonathan Rea dit jaar deel uitmaakt van Team Green, het officiële fabrieksteam voor de 8 uren van Suzuka.