Zoeken

Yamaha met Sepang Racing Team dreamteam aan start 8 uren van Sepang

Yamaha pakt eind dit jaar bij de allereerste 8 uur van Sepang flink uit met een uniek fabrieksteam. Viervoudig 8 uur van Suzuka winnaar Michael van der Mark wordt in het Sepang Racing Team bijgestaan door Petronas SRT Yamaha coureur Franco Morbidelli en lokale held (en nu nog Tech 3 KTM coureur) Hafizh Syahrin.

YART Yamaha domineert pre-season EWC test Paul Ricard

Het YART Yamaha EWC Team heeft de tweedaagse pre-season test op het circuit van Paul Ricard, dat het derde weekend van september toneel voor de 24-uurs Bol D'Or race is, op beide testdagen de snelste tijd op de klokken gezet.

Loris Baz vervangt Broc Parkes bij YART Yamaha komende Bol d'Or

Zo sta je een half jaar werkeloos langs de baan en zo rijd je voor niet één, maar zelfs twee teams. Ten Kate Yamaha coureur Loris Bas rijdt de komende Bol d'Or voor het YART Yamaha EWC Team, waar hij de plaats inneemt van Broc Parkes die datzelfde weekend voor Yamaha in de voorlaatste ronde van het Asia Road Racing Championship rijdt.

Zege 8 uren van Suzuka toch naar Kawasaki

Op het podium werd Yamaha als winnaar gehuld, maar het protest dat Kawasaki direct na afloop had aangetekend is door de wedstrijdleiding toegekend en het daaropvolgende protest van Yamaha afgewezen. Daardoor is de overwinning alsnog naar Kawasaki gegaan.

Dramatische ontknoping geeft Yamaha overwinning in 8 uren Suzuka

Dramatische ontknoping van de Coca Cola Suzuka 8 Hours. Kawasaki lijkt op weg naar een eerste overwinning sinds 1993, maar met nog minder dan 2 minuten op de klok gaat Jonathan Rea op een natte en dankzij een enorm oliespoor van SERT Suzuki verraderlijk gladde baan onderuit, waarna de wedstrijd direct werd afgevlagd en Tech21 Yamaha tot winnaar werd verklaard. Red Bull Honda en F.C.C. Honda maakten het podium compleet.