Zoeken

Test: 1956 Montesa 125 Sprint Racer

Toen Montesa in 1944 werd opgericht door Pedro Permanyer en Francisco Bultó, werd dankzij de passie van Bultó voor alle vormen van motorsport de 125cc klasse voor competitie gekozen, waarbij elk nieuw model eerst in de wegrace of enduro werd ingezet als onderdeel van hun ontwikkeling. Het circuit van Jarama was toneel voor een circuittest van de 1956 Montesa 125 Sprint racer, de machine waar het Spaanse team dat jaar 2e, 3e en 4e in de Isle of Man TT werd.

Test Ninja 1000SX versus GSX-S1000GT - deel 1: de straat

Waar bij de meeste merken op sportieve hoogpoters werd ingezet hield Kawasaki vast aan het oorspronkelijke concept, waardoor de Ninja 1000SX jarenlang de ongekroonde koning van het tour/sport segment was. Met de introductie van de volledig nieuwe GSX-S1000GT lijkt Suzuki echter alles uit de kast te hebben gehaald om met de titel “beste en betaalbare motor in het tour/sport segment” aan de haal te gaan. In een tweeluik hebben wij beide motoren tegenover elkaar gezet: deel 1 op straat en deel 2 op het circuit.

Test: Zero DSR-X

Reis-allroads zijn razend populair. Er is enorm veel keuze, variërend van rasechte oerwoud-klovers met straatpotentie tot pure asfaltsurfers met Dakar-schmink. Maar op elektrisch gebied was de spoeling dun - of zelfs kurkdroog. Na Energica presenteerde het Amerikaanse Zero op Sicilië echter ook een serieuze reis-allroad, de DSR/X. Elektrisch rijden wint dus “terrein”.

Test: Suzuki GSX-S950 35 kW

Nog maar amper met de GSX-S950 op pad begin ik serieus te twijfelen of ik wel de 35 kW versie onder m’n kont heb, of dat ze mij bij de importeur stiekem toch met de ongeknepen 70 kW versie op pad hebben gestuurd. Over 35 kW wordt door veel motorrijders laatdunkend gedaan, maar dan zijn ze nog nooit met deze sportieve Suzuki op pad geweest.

Primeur: test Lucky Explorer 9.5 Prototype

Afgelopen jaar kondigde MV Agusta aan onder de projectnaam Lucky Explorer twee nieuwe modellen te gaan lanceren: de LXP 5.5 en LXP 9.5. Afgelopen maand reed Alan Cathcart voor Motorfreaks met het pre-productie prototype van de Lucky Explorer 9.5, die in het voorjaar van 2023 op de markt zal worden gezet.