Zoeken

Vergelijk: Honda CBR600RR vs Kawasaki ZX-6R 636

Comeback Kids

30 augustus 2024
De omstandigheden waren tijdens beide introducties dit jaar verre van ideaal geweest, dus konden we niet wachten om dat in eigen land nog eens goed over te doen. Op het TT-circuit van Assen zette Ron de 2024 edities van de Kawasaki ZX-6R 636 en de Honda CBR600RR naast elkaar voor een gedegen vergelijkingstest op circuit én op straat.

Waar het circuit van Almeria voor de introductie van de 2024 ZX-6R 636 er behoorlijk stoffig bij lag en dientengevolge weinig grip bood, was het een week later op het circuit van Portimão Pluvius die bij de introductie van de 2024 CBR600RR roet in het eten had gegooid. Op de redactie waren we het er dan ook over eens dat we dit in eigenWelkom terug. Wat hebben hier lang naar uitgekeken  land onder goede omstandigheden nog eens moesten overdoen –en dat maar meteen in het kader van een vergelijkingstest te doen – maar daarvoor bleek wel een portie geduld vereist: Honda werd geplaagd door leveringsissues bij meerdere modellen, waaronder de CBR600RR, en dus was het de vraag of we de test überhaupt zouden kunnen doen.

Tot ergens eind mei vanuit de in België gevestigde Benelux importeur groen licht kwam. De CBR600RR zou nét op tijd voor ons klaar staan, maar dan nog wel op het standaard rubber. Enerzijds omdat het aan tijd ontbrak en anderzijds ook omdat het wel zo eerlijk is om een motor te testen met de banden waarop ‘ie wordt uitgeleverd – ook al weet je dat er misschien beter rubber is waarmee ‘ie beter uit de verf zou kunnen komen. 

Tekst: Ron Huijs
Fotografie: Ad Kievit, Manu de Soomer