Zoeken

Test: Kawasaki Ninja 650

Outdoor Experience

11 juli 2018
Leuk altijd, die motorritjes als je voor een magazine werkt. Maar is het altijd wel zo representatief? Doen wij hetzelfde als een doorsnee consument doet? Om daar voor een keertje echt zeker van te zijn, doen we voor een dag eens… precies hetzelfde als een doorsnee consument. Voor jullie, de lezer natuurlijk.

Het toeval wil dat we nog steeds in Vielsalm zitten, als gevolg van de 2018 Eco Challenge. Niet zozeer om de heenreis over te slaan, dat zou valsspelen zijn, maar het komt gewoon zo uit en bovendien: de Z650 waar we gister mee reden is nagenoeg dezelfde motor, dus dat telt wel. Eh nee... zo zie je het op televisie niet nee. AmateursNormaal zouden we er ietsje relaxter over doen en gewoon doorrijden en tanken onderweg, maar goed, dat verhaal kun je teruglezen. Dus we doen nu gewoon alsof we gister met de Ninja 650 aangekomen zijn na een leuke tocht en nu in de regio een stukje gaan rijden. Tellers op nul, daar gaat ie.

Voor vandaag staat een klein toertje op het programma, van niet eens te veel kilometers. Want we willen ook nog wat gaan doen; niet alleen de omgeving bekijken, maar er ook aan deelnemen. Dus staat voor vanmiddag een heuse outdooractiviteit op het programma. Nee, twéé: eerst eens boogschieten, dan kanoën. En het weer is er perfect voor. Om die reden hebben we dan ook wat casual spulletjes in de zijtassen gestoken. Het loopt een stuk makkelijker in korte broek en met gewone schoenen, dan in motorkleding. En die past op zijn beurt dan weer precies in die tasjes. Ze zijn niet super groot, maar we weten al dat het net genoeg is voor een weekendje en met een extra tas achterop kun je er ook mee naar Schotland voor een kleine week. 

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Pien Meppelink, Tom Haanstra (Target Press)