Zoeken

Vijfdubbeltest Maxiscooters

Mini, Midi, Maxi

30 oktober 2017
In een kleine twee decennia tijd heeft de maxi-scooter zijn plek wel verworven in de scooterwereld. Samen met onze Belgische en Nederlandse collega’s van Motoren&Toerisme en Scooterbikexpress hebben we de vijf nieuwste spelers eens naast elkaar gezet.

Tekst: Raymon De Kruijff, Dirk Gossye, Jochen Scheire, Ed Smits, Jelle Verstaen
Foto’s: Joost De Bock

Het moet worden gezegd, wij hebben een zwak voor maxiscooters. En miniscooters, en midiscooters. Eigenlijk alles wat twee wielen heeft (vooruit, soms zelfs drie), want als er één ding is wat scooterrijden ons in het verleden heeft geleerd, is dat zelfs scooterrijden ontzettend leuk kan zijn. En practisch, gezien de hoeveelheid opbergruimte onder het zadel, met name bij maxiscooters. Niet voor niets dat we tien jaar geleden besloten om eens Parijs per Maxiscooter aan te doen. 

Nu is er sinds die test in Parijs veel veranderd in maxiscooterland. Niet alleen nog bestaande modellen enorm geëvolueerd, bovendien zijn er nu veel meer spelers op de markt, waardoor het tijd was de geschiedenis zich te laten herhalen met de huidige generatie maxiscooters. In plaats van Parijs hielden we het ditmaal dichter bij huis en gingen een dagje toeren van Antwerpen naar Zeeland, om zowel in de stad als daarbuiten te zien hoe die modellen zich tot elkaar verhouden.

Toegegeven: we hadden best nog een paar andere modellen kunnen uitnodigen en ook de prijsrange had wat krapper gekund, maar wat we op deze ene week in huis konden halen is een mooie staalkaart van wat er zoal te koop is in maxiscooterland. Feit is dat elk van de hier geteste modellen zijn sterke en zwakke/minder sterke kanten heeft die wij hierna met veel plezier voor je blootleggen.

Deze test is tot stand gekomen in samenwerking met Motoren & Toerisme en Scooter&bikexpress