Zoeken

Vergelijk BMW K1600 GTL Exclusive en Ducati 1199 Panigale R

Alhoewel...

21 december 2014
Inhoudsopgave
Vergelijk BMW K1600 GTL Exclusive en Ducati 1199 Panigale R
BMW, Pur Vergnügen
Ducati, Cuore Sportivo
Zullen we dan maar?
U.S.S. BMW
Harz? Kéiharz.
Freude am Fahren
Alhoewel...
Is dat niet....
Conclusie
Technische gegevens

Ducati 2014_1199_Panigale_R_RTN24062
Moet je hier nou echt nog veel woorden aan vuil maken?

Er is echter maar één manier om hier weg te komen en dat is via de pitstraat. Weg vervolgen dus maar en voordat ik bij de uitgang van de baan ben heb ik mezelf hervat. Kan beter blijven rijden nu, al is het alleen maar voor het zelfvertrouwen. Maar zegt de term ‘natte krant’ je iets?

Ducati 2014_1199_Panigale_R_RTN24076
Dit avontuur wordt u gebracht door onze sponsorts Dra en Ma...

Terug in de pits is Ed voor het eerst ooit opgelucht dat ik weer terug ben. “Je bleef ineens zo lang weg, toen kneep ik ‘m wel even goed ja. Al helemaal toen ze hier over de walkie talkies dingen zeiden over ‘een BMW’ die van de baan af was geraakt…” Dankjewel, ben zelf ook best blij dat ik nog leef. Maar kort daarna verandert die opluchting, want er ontbreekt nog wat.  De Panigale moet nog… en dat “moet echt, want we hebben er moeite voor gedaan, wBMW 2014 K1600 GTL Exclusivee hebben de beelden nodig, de fotograaf staat te wachten, de mensen van de organisatie hebben hun best gedaan” enzovoort. Ik kan het heel kort samenvatten: vijftien minuten lang het mantra “niet crashen, zesendertigduizend euro, niet crashen, zesendertigduizend euro", Witte knokkels en rondetijden nog erger dan die van de K1600. Een wereldervaring, zogezegd.
Als er ooit een ritje nutteloos is geweest, kan ik nu zeggen waar en wanneer dat was. Waarschijnlijk weet ik dat over veertig jaar nog. Maar het is niet allemaal kommer, de Duc is ongeschonden weer geretourneerd en ook onderweg zijn er nul voorvallen geweest. Zeker weten dat tractiecontrole en ABS werken dus. En maken we het nog even af: op het moment dat we de aftocht blazen stopt de regen om zelfs plaats te maken voor een waterig zonnetje. Zo kunnen we toch nog foto’s maken bij mooi licht, al zit onze circuittijd er volledig op. Wachten tot het opdroogt duurt te lang, we moeten verder.