Zoeken

Exclusief: interview Timur Sardarov - Russisch redder MV

Cagiva goes Electric

26 mei 2018

“Daarna wil ik een museum hier in Schiranna creëren. Kun je je dat voorstellen met de grote geschiedenis van dit bedrijf, met 270 Grand Prix overwinningen en 75 WK titels inclusief 17 opeenvolgende 500 GP kronen, er geen enkele oude MV Agusta motor momenteel in de fabriek is? Wanneer ik er wat budget voor heb gaan we hier een museum bouwen en het vol zetten met motoren die ik ofwel aan het vergaten ben ofwel op leenbasis of door aanschaf.”

We hebben ook de intentie om Cagiva weer terug op de markt te zetten, dat een erg belangrijk merk is in de motorgeschiedenis, en dan met name in Italië. Het is het merk van de familie Castiglioni, dat ooit koning was van een groep die bestond uit Ducati, MV Agusta, Moto Morini, Husqvarna en Cagiva zelf. Het was een groot bedrijf dat dit jaar haar 40everjaardag viert en we dachten daar iets bijzonders mee te kunnen doen, en ja, we hebben het plan om op de EICMA in november al iets te tonen om die verjaardag te vieren, en halverwege volgend jaar de productie op te starten. Het is op elk vlak een aanvulling op wat we al hebben en geen concurrent voor MV, omdat het een nieuwe geest van mobiliteit vertegenwoordigt.

Het zal een elektrisch platform zijn in plaats van hybride, wat ons in verschillende segmenten zal vertegenwoordigen, niet slechts een. We geloven nog steeds dat een high-end performance motor een verbrandingsmotor nodig heeft – maar de elektrische markt is jaar op jaar met driedubbele cijfers aan het groeien, vooral in Europa, waar de vraag hard aan het groeien is. Dus ontwikkelen we een E-platform om Cagiva opnieuw te lanceren, wat ook zeer distinctief zal zijn, omdat ons ontwerpbureau, zoals we allemaal weten, behoorlijk coole dingen produceert! Adrian is een genie, zeker, en een zeer bescheiden gast – maar hij heeft een onvoorstelbaar team van 25 mensen in onze ontwerpafdeling voor hem werken. Wacht maar af wat zij kunnen doen met Cagiva – het zal zeer opwindend worden, dat beloof ik je.”