Test: Garmin StreetPilot 2820
Pagina 4
Accessoires
Inhoudsopgave |
---|
Test: Garmin StreetPilot 2820 |
Pagina 2 |
Pagina 3 |
Pagina 4 |
Pagina 5 |
Pagina 6 |
Leuke features
Het is duidelijk dat de Garmin Streetpilot 2820 doet wat er van verwacht wordt. Maar dit systeem kan meer. De Garmin heeft een aantal functies wat voor de motorrijder zeker een extra waarde is en soms alleen leuk is.
Touchscreen
Zoals eerder gemeld is het touchscreen uitermate geschikt voor motorrijders. Al is het niet de bedoeling, toch is het systeem tijdens het rijden zeer goed te gebruiken. De kaarten die in zowel 2D als 3D kunnen worden getoond zijn zeer duidelijk en ook in het donker is het systeem goed af te lezen. Een van de unieke elementen in dit Garmin systeem is de fotosensor die in het systeem zit. Deze meet het licht buiten en past daar de helderheid van het beeldscherm op aan. Zo is het beeldscherm in de volle zon goed af te lezen en in de schemering net zo duidelijk. Als de zon onder gaat, springt het systeem over naar de nachtstand. Wees gerust, als je flink door tunnels rijdt springt het systeem niet van dag op nacht en vervolgens de dag stand. Daar is dus over nagedacht!
Zowel in het licht als in het donker is de Garmin goed af te lezen
Kaarten
Het Garmin systeem is vanuit de doos eigenlijk klaar voor gebruik. De kaarten van West-Europa zijn voorgeprogrammeerd, waardoor de vakantie direct kan worden gestart. Aangezien de gebruikte kaarten uit het laatste kwartaal van 2005 komen, kan het zijn dat de wegen tegenwoordig iets anders lopen. Dat zijn dingen waar elk navigatiesysteem mee te maken heeft. Het blijft dus opletten tijdens de rit. Ondergetekende reed bijvoorbeeld nietsvermoedend over een busbaan in Montpellier.
Tracklogger
Wat minstens zo leuk is, is de tracklogger op de Garmin. Deze slaat de route die je hebt verreden op. Vervolgens is het mogelijk deze in te lezen in MapSource, het programma dat bij de Garmin wordt meegeleverd. Voor het plannen van bijvoorbeeld een toerrit is dit natuurlijk ideaal. Ook is het leuk om je vrienden en kennissen te laten zien waar je allemaal bent geweest tijdens je reis.
|
Leuke optie in de Tracklogger: Reset maximum snelheid |
Kilometerteller
Een andere optie is de kilometerteller van de Garmin. Eigenlijk een soort uitgeklede versie van een zwarte doos. Hiermee is de totale verreden afstand, je gemiddelde en je topsnelheid makkelijk af te lezen. Ook tijdens het rijden is deze optie een leuk extraatje. Zo laat het apparaat op basis van GPS je huidige snelheid zien. Pas dan valt op wat de tellerafwijking van je motorfiets daadwerkelijk is. Overigens biedt de Garmin ook de mogelijkheid de maximumsnelheid te wissen. Let er alleen wel op dat je bewogen gemiddelde snelheid onder de maximumsnelheid moet liggen, wil je je geloofwaardigheid behouden.
MP3 Speler
Een MP3 speler is waarschijnlijk het laatste waarop je een navigatiesysteem selecteert. De Garmin Streetpilot 2820 heeft een MP3 functie die we toch maar even probeerden. Eigenlijk is het best leuk om een muziekje te horen tijdens de vele honderden kilometers op snelwegen. Het is mogelijk je eigen MP3's naar de Garmin te uploaden en deze tijdens het rijden af te luisteren. De kwaliteit van het geluid is goed en wanneer Anita je wil vertellen waar je heen wil is de overgang van en naar de instructies ook niet storend. Een leuke extra optie dus.
|
Luxe: de MP3-speler |
POI invoeren
Nu we het toch over snelheden hebben, is het een kleine stap naar de optie POI's in te voeren. Deze 'Points of Interest' kunnen mooie uitzichten op een vallei ergens in Europa zijn, maar ook bijvoorbeeld flitspalen. De POI's zijn vanaf het internet te downloaden en de Garmin zal je waarschuwen wanneer je een van de POI's nadert. Een vooralsnog legale wijze om gewaarschuwd te worden voor flitspalen. En natuurlijk ook die mooie uitzichten...