Zoeken

Vergelijk: Honda CBR650R versus Kawasaki ZX-6R 636

Conclusie

25 juli 2019

Zou de supersportklasse met deze (en nog mondjesmaat meer) motoren dan toch een tweede leven krijgen of zijn het stuiptrekkingen van iets wat geweest is? Dat laatste zou zonde zijn, want juist een dag als deze bewijst maar weer eens hoe leuk het is om met motoren als deze twee te rijden. En ook op het circuit, waar je met een ongeveer-600cc motor nog altijd meer, makkelijker uit de
Om eerlijk te zeggen ben ik er nog niet uit

Allebei hebben ze hun sterke en hun iets minder sterke punten

zal uiteindelijk eerder een kwestie van looks zijn, en van prijs. En dan weten wij het wel...
voeten kunt dan met een bom van dik 200 pk die je hooguit op een paar plekken per ronde ‘echt vol open kunt gooien. Maar goed, het is wat het is.

Deze twee brommers zijn ook wat ze zijn: beter dan de vorige versie en daarmee goedgekeurd voor nog eens een ronde in de showrooms. En daarbij is het zelfs de Honda die de blikken steelt, want de metamorfose van de Rode is net even wat heftiger dan die van de Groene. Al is die dan weer onderhuids een stuk verder doorontwikkeld. Keuzes, keuzes, moeilijk, moeilijk. Jeetje zeg. Gaan we weer even terug naar eerder in dit verhaal; die conclusie geldt nog steeds. Deze motoren zijn nou eenmaal gericht op een iets andere doelgroep. Dat maakt niet uit, integendeel. Met een zo dun aanbod heeft elk model dus z’n eigen doelgroep en andersom: zoek je dus iets wat aan een bepaald profiel moet voldoen, dan kom je vanzelf bij maar ‘e’en keus uit. Hoe makkelijk wil je het hebben?

En we hebben al heel lang geleden geleerd: dat je ergens heel erg goed in bent, hoeft nog niet te zeggen dat je in al het andere verschrikkelijk slecht bent... denk daar maar eens over na.