Zoeken

Test: Kawasaki Versys-X 300 Adventure

Conclusie

16 oktober 2019

Als ik na 4 intensieve dagen en 1928 kilometer alleen binnendoor, waarvan kronkelroute tot in België en ‘vermijd snelweg’ het resterende deel, de Versys-X 300 bij het invallen van de duisternis thuis parkeer ben ik enorm onder de indruk van deze kleinste telg van de Versys familie geraakt. "Elke weg, elk moment." Nog vragen?Volgens Kawasaki is de Versys-X 300 een motor voor “elke weg, elk moment” en daar is echt geen woord van gelogen. Binnendoor van Spanje naar Nederland zou met de über-Reis Enduro, de BMW GS, al een avontuur zijn geweest, laat staan dat met een fiets te doen die door velen neerbuigend als ‘A2 bromfiets’ wordt gezien. 

Roemden we twee jaar geleden tijdens de introductie de Versys-X 300 al om z’n veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid en dat ‘ie ideaal was voor zowel beginners als ervaren rotten, maar dat het wel zo jammer was dat je Corsica er niet bij kreeg, nu weten we dat dat ook helemaal niet nodig is. Zoals Paul Jambers zou zeggen: “Doordeweeks is de Versys-X 300 de ideale motor voor de forens en in de stad, maar in het weekend gooit ‘ie z’n haren los voor een avontuurlijke trip naar Lloret de Mar.” Volgend weekend weer?

 

Alleskunner, soepel blok, lekker zuinig, actieradius van dik 400 km, kilometervreter, gooien en smijten

Het slotje van de koffer, maar da's meteen ook het enige wat we kunnen bedenken. En misschien het zadel, hoewel we daar wel aan zijn gewend