Zoeken

Test: Honda Super Cub

Weelderig licht

31 december 2018

Zo mijmerend rij ik het dorp weer uit, dus het kleine beetje licht van de straatverlichting verdwijnt ook langzaam in mijn spiegels. Het is weer heerlijk pikdonker, zoals alle wegen hier in de buurt. En echt ver kijken kun je hier niet, want de weg slingert. Maar dan rij ik voor de zoveelste Bar, bier, kachel, muziek. Missie geslaagd. Proost!keer een bocht om en schijnt plots een weelderig licht me tegemoet. Dit moét het zijn. Weliswaar geen ster, maar de rijke kerstverlichting keur ik dit keer ook goed. Het is Baton Rouge, ik heb het gehaald. Mijn reis zit erop. Gaaf. 

Ik parkeer de Cub voor de garage en neem even mijn tijd om m’n helm af te zetten, handschoenen uit te doen en oordoppen op te bergen, voordat ik de trap afdaal om volk te zoeken. Het ziet er heerlijk uitgestorven uit… even vraag ik me af wat ik zal doen als zou blijken dat er niemand thuis is, maar een bewegende deurknop haalt me al snel weer bij de realiteit. Een heel zwaar gordijn houdt al het licht en warmte binnen, wat de schijn opwekt van een gesloten tent. Daar is Ben, zijn vrouw Hetty en schoonmoeder, met open armen zoals altijd. Hoi, ik kom uit het westen. En ik heb wat voor je meegenomen.

https://youtu.be/Qtr77XxnW3Q

 

Haas bier

 

Natuurlijk wil je weten wat er nou zo bijzonder is aan dat bier, dat ik het helemaal naar België wil brengen. Dat kun je eenvoudig zelf uitvinden door op zoek te gaan naar Haas Bier: http://haasbieren.nl/
Op het moment hebben ze vier smaken (die uiteraard allemaal in de doos zaten): een Tripel, een Black IPA, een English Bitter en mijn persoonlijke favoriet: een Peated IPA. Geen van allen volgens de standaard smaakverwachting, maar altijd met een kleine twist. En daar houdt het niet op, de brouwers zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe smaken, soms een speciale editie, soms een verbetering van een oud recept. Zo is er ook al eens een rookstout ontstaan, een waanzinnig bier bij een plankje tapas, bijvoorbeeld. Zodra je het proeft, krijg je trek in goed vlees. Maar laat mij het je niet voorzeggen, probeer het gewoon zelf.