Zoeken

Test: Moto Morini Corsaro 1200 ZZ

Conclusie

9 augustus 2017

 

Het was niet moeilijk om na een dag rijden onder de indruk van het nieuwe model te zijn, met als belangrijkste reden toch wel de manier waarop Moto Morini het fantastisch koppelrijke CorsaCorta motorblok zo flexibel en vergevingsgezind evenals snel en vriendelijk heeft gekregen. Zo. En dat dus elke dag. Nog vragen?Met z’n uitstekende handling, goede stuureigenschappen, behoorlijke performance en rechtop zithouding is dit echt een alledaagse motor voor alle seizoenen en om alle redenen.

“Capotosti en ik hebben € 1,96 miljoen gespendeerd om Moto Morini in bezit te krijgen en daarna meer dan € 6 miljoen geïnvesteerd om het te transformeren naar een bedrijf waar we trots op zouden zijn, en wilden runnen,” zegt Ruggeromassimio Jannuzelli. “Maar als dat niet genoeg is om het werk goed te doen, dan is geld geen probleem – en  het is goed om te benadrukken dat er nul uitstaande schulden zijn. Alle financiële middelen komen van mij persoonlijk – dit is mijn project en ik hou het vol. Kijk, Moto Morini is een verborgen geheim waarop iedereen die het ontdekt verliefd wordt. Het is een authentiek historisch Italiaans merk dat succesvol in de racerij is geweest en we moeten het bij een breder publiek gewaardeerd zien te krijgen, niet alleen vanwege de traditie maar ook vanwege de uitmuntende producten van nu.”

Met zo’n verfrissende eigenaar met diepe zakken heeft Moto Morini de draad weer opgepakt en worden er weer motoren gemaakt met een echte persoonlijkheid, die elke keer een genot om te rijden zijn. Laten we hopen dat het aantrekkelijke karakter ditmaal niet zo’n goed bewaard geheim blijft als de vorige keer…