Zoeken

Dubbeltest Moto Guzzi Eldorado en Audace

Conclusie

1 juli 2015
Inhoudsopgave
Dubbeltest Moto Guzzi Eldorado en Audace
Retro-klassieker
Of toch Musclebike
Conclusie
Technische gegevens

Moto Guzzi Eldorado

Twee jaar na de lancering van de California 1400 heeft Moto Guzzi het concept met twee nieuwe modellen uitgebreid, die weliswaar grotendeels uit hetzelfde DNA zijn opgebouwd, maar toch als écht als twee totaal nieuwe modellen kunnen worden gezien. Twee modellen die haaks tegenover elkaar staan: de Eldorado als eerbetoon aan de roemruchte Eldorado die meer dan veertig jaar geleden in 1972 werd gelanceerd en daardoor een hoog ‘back to the future’ gehalte heeft, en de Audace als musclebike die volgens de Italianen perfect meer dan 90 jaar Guzzi geschiedenis weergeeft.

In de kletsnatte Belgische en Luxemburgse Ardennen ontpopte de Eldorado zich al snel als de betere van de twee: de motor voelt lichter, stuurt gemakkelijker, zit beter en is veel relaxter te rijden. Maar toch, ondanks dat de Eldorado in principe te betere van de twee is, gaat mijn persoonlijke voorkeur naar de Audace uit. Omdat een middag met de Audace op pad je het gevoel geeft écht met een motor te hebben gestuurd.

Moto Guzzi Audace 

Mocht je 'm zelf willen testen, zowel de Audace als de Eldorado staan bij Motokaiser klaar voor een testrit. Het schijnt dat het normaal gesproken daar altijd prachtig weer is..