Zoeken

Verslag Triumph Adventure Experience

Grenzen doorbreken

1 mei 2019

Met de Scrambler doorbreekt Triumph namelijk stiekem –of nu dan iets minder stiekem- een grens die we tot nu toe niet gekend hebben. Als je namelijk je wegmotor een retrosausje kunt geven zonder daarvoor sommige graag geziene zaken wiltopgeven – iets wat we vorig jaar bij de reuze-retrotest nota bene zélf hebben ontdekt – dan kan dat met andere machines ook. Zoals in dit geval een Adventure. Zelf doen?

 Een cursusdag kost je € 270,- inclusief Triumph. Wil je liever op je eigen motor rijden, dan kost het nog maar € 150,- Er is keuze uit de Tiger 800, Tiger 1200, Scrambler 1200 XC, Scrambler 1200 XE en Street Scrambler en ook gelegenheid om tussendoor aan andere modellen te snuffelen. De cursus wordt gegeven tussen maart en oktober in Loon op Zand of Zolder. Voor meer informatie, inschrijven of gewoon een spervuur aan vragen aan de Triumph medewerkers kun je terecht bij https://www.triumphmotorcycles.nl/public-content-nl/riding-experiences

Doen!
De Scrambler is dus niet zozeer een classic met spaakwielen en allroadbanden, maar nog veel meer een tot in de puntjes verzorgde, high end Adventure met retrolooks. En dat is iets compleet anders. En dat maakt het nog leuker, want als Triumph het dus lukt om zoiets als dit voor elkaar te krijgen én te verkopen, wat betekent dat wel niet voor andere takken van sport? Wat dacht je van een retroracer, compleet met Métisse of Featherbedframe, Rickman kuip en weet ik wat nog meer? Nee, geen Bonneville, maar nóg gekker, een echte retro circuitfiets? Waarom niet? Waarom geen Kneeler er bij (daar weet ik dan weer wel een antwoord op, maar we zijn aan het filosoferen)? Waarom niet? Gewoon doén!