Zoeken

Test: Yamaha Ténéré 700 World Raid

Drie jaar geleden had Yamaha met de Ténéré 700 niet alleen een legendarische naam weer tot leven gebracht, maar de zeer offroad capabele, puristische fiets vormde een echt alternatief voor de populaire en zwaarlijvige dikke Allroads. Met de Ténéré 700 World Raid heeft Yamaha nu een nog extremere variant op de markt gezet, die dankzij z’n rijke uitrusting een nog grotere wegwee-factor heeft.

Test: Suzuki GSX-S1000GT

Met de lancering van de GSX-S1000GT heeft Suzuki het concept van de Toursport, de performance van een superbike vermengd met het comfort en functionaliteit van een tourmodel, naar een hoger plan getild. Dat de GSX-S1000GT veel meer is dan een evolutie van de GSX-S1000F die in 2015 op de markt werd gezet wordt ons snel duidelijk tijdens een eerste test in eigen land.

Test: Moto Morini X-Cape

Na de lovende woorden van Alan Cathcart, die met de fiets in Italië had kennisgemaakt, keken we er reikhalzend naar uit naar om Moto Morini X-Cape in eigen land aan een gedegen test te onderwerpen. Dat het merk van de legendarische Corsaro 1200 dankzij de X-Cape weer helemaal back-in-business is, zijn we zo’n 750 kilometer later wel van overtuigd, maar de eerste test in eigen land bleek echter verre van vlekkeloos te gaan.

Report: Goodwood 79th Members Meeting

Een weekend vol historische wegraces van topklasse op twee en vier wielen in de glorieuze Britse lentezon op een circuit dat bedekt is met Oekraïense vlaggen, en een aanzienlijk bedrag van £ 150.000 inzamelen voor het Ukraine Disasters Emergency Committee, is een krachtige manier om de nostalgie naar vroeger te combineren met medeleven met degenen die vandaag lijden in de oorlog met het Rusland van Poetin. Dát markeerde de 79e Goodwood Members Meeting, ook bekend als 79MM die dit keer bovendien twee spannende motorraces omvatte.

Test: Aprilia SR GT

Aprilia trok eind vorig jaar tijdens de EICMA het doek van de gloednieuwe SR GT. Leverbaar als 125 en 200, maar te allen tijde voorzien van het op dit moment zo populaire cross-over sausje. Wij mochten eraan proeven in Aprilia’s thuishaven in Italië, aan de Italiaanse Rivièra.