Zoeken

Test: Energica Experia

Negen jaar na de lancering van zijn allereerste model heeft Energica met de lancering van de Experia z’n gamma elektrische motorfietsen naar het hoogpoter-toursegment uitgebreid. In de provincie die bekend staat om hunebedden en het TT-circuit maakten we uitgebreid kennis met ’s werelds eerste eco-Tourer, die op alle vlakken een nieuwe norm heeft gezet.

Test: Cardo Packtalk Edge

Heel veel mensen rijden tegenwoordig met een headset. Meestal wordt die gebruikt om met je navigatie te communiceren, maar sommige mensen gebruiken hem ook om met een passagier of een mede-motorrijder te communiceren. Dat kunnen de meeste headsets, maar de Packtalk Edge gebruikt een eigen ontwikkeld DMC-protocol, dat de groepscommunicatie naar een hoger niveau tilt.

Test: Kawasaki Z900RS SE

Sinds z’n introductie in 2018 is de Kawasaki Z900RS een van de meest geliefde motoren in het retro-segment. Voor modeljaar 2022 heeft Kawasaki daar in het kader van 50 jaar Z een Z900RS Special Edition aan toegevoegd, waarvan niet alleen de kleur bijzonder goed geslaagd is.

Eerste test: Ducati DesertX

Met de onthulling van een Allroad concept in de stijl van de Dakar-rallymachines uit de jaren ’80 van de vorige eeuw op de 2019 EICMA in Milaan had Ducati geen rust meer – offroad fans van over de hele wereld overspoelden de verantwoordelijken met aanvragen en gaven goedbedoelde adviezen. Als gevolg van de euforie ontstond in een recordtijd van slechts 2 jaar ontwikkelingstijd een productieklare versie, de Ducati DesertX.

Test: Benelli Leoncino 800 Trail

Na de succesvolle lancering van de TRK 502 heeft Benelli haar pijlen op de premium middenklasse gericht met twee avontuurlijke Scramblers, de Leoncino 800 en Leoncino 800 Trail. In de omgeving van Benelli’s fabriek in Pesaro maakten we kennis met de Trail versie, waarmee nog best serieus offroad kan worden gegaan.