Zoeken

Test: TomTom RIDER 550

Conclusie

14 juni 2018

Drie jaar na de lancering van de RIDER 400 heeft TomTom haar motornavigatie onderhuids een stevige opfrisbeurt gegeven. De toevoeging van Wi-Fi is absoluut een dikke plus, enerzijds omdat het up-to-date houden van de RIDER nu zoveel gemakkelijker gaat, maar minstens zo Op naar het volgende avontuurbelangrijk is de interactie met de MyDrive App en MyDrive website, de routeplanner die TYRE vervangt en waarmee kinderlijk eenvoudig de mooiste routes kunnen worden gemaakt – of gedownload, MyDrive beschikt over een user-feed database.

Een tweede dikke plus is de nieuwe quad-coreprocessor, waardoor de RIDER 550 beduidend sneller reageert en routes razendsnel op je scherm worden opgebouwd of herberekend. De verbeterde connectiviteit met Smartphones als in communicatie via stemassistenten van Siri en Google Now en het voorlezen van tekstberichten zijn leuke gimmicks (en soms zo hilarisch dat de tranen over de wangen liepen van het lachen) maar dat had van ons geeneens gehoeven. Het mooie van motorrijden is juist dat je geen gezeur aan je hoofd hebt, zolang je aan het rijden bent. Een derde dikke plus is de uitbreiding naar werelddekking van de landkaart, waardoor je geen andere landkaarten meer hoeft te kopen wanneer je op wereldreis gaat.

In de kleine 1000 kilometer die inmiddels met de RIDER 550 zijn gelogd werden we een enkele keer met een bug geconfronteerd, maar de door ons opgemerkte bugs waren bij TomTom al bekend en zullen met de eerste update die voor begin juli staat gepland worden opgelost. Waarna op de ontwikkelingsafdeling met de volgende update wordt gestart, op basis van feedback die wordt verkregen uit de user community.