Zoeken

Test: Honda CB1000R vs Kawasaki Z1000R

Appelmoes

15 oktober 2018
'Loop even naar de supermarkt, de appelmoes is op'. Dus dat doe je, met goede bedoelingen. Maar welk merk willen die kids ook alweer? En hup, achteloos pak je de eerste die je tegenkomt. Is nog in de aanbieding ook. Alleen om thuis te komen en de wind van voren te krijgen. Van je vrouw 'want je weet toch dat'… en van de kids, want 'deze is vies, we willen dát merk'. Maar appelmoes is toch gewoon appelmoes?

Hoe eenvoudig is het, om een handvol appels te nemen, deze in een blender te gooien en het resultaat in een pot te doen voor de verkoop? Niemand twijfelt aan het idee appelmoes. Of doperwten of nog veel andere gerechten, maar toch is er verschil. Je hoeft –vooral met kinderen thuis- echt niet thuis te komen met het verkeerde merk. Het huis is te klein, je hoeft niet meer te rekenen op je oude dag verzorging en meer van dat. Het is vies, ‘Lussiknie’ en het wordt pertinent niet gegeten. En toch is het gewoon Appelmoes.

Waarom zou je een gemiddelde 1000cc naked kopen als je voor hetzelfde geld –of zelfs minder- ook een ándere motor, van een ander merk, kunt kopen? Stel dat de dealer dichter bij huis is. Of gewoon goedkoper is. Of een leuke spaaractie heeft. Waarom zou je dan nog met keuze A thuis komen als keuze B toch zeker ‘net zo goed’ is? De verschillen zijn klein, maar toch kan het een wereld van verschil zijn. We nemen de Z1000R en CB1000R en maken er appelmoes van.

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Vincent Burger, Ed Smits