Zoeken

Test: Ducati Multistrada 1260 Enduro

Conclusie

24 oktober 2018

Twee jaar na z’n lancering heeft Ducati haar eerste Enduro tot Multistrada 1260 Enduro opgewaardeerd en getransformeerd tot een échte Enduro die op alle vlakken beter dan z’n voorganger is. Vanaf de eerste meters voel je meteen een brok dynamiet dat 1260 DVT Testastretta heet en staat te trappelen om al vanaf lage toeren los te gaan en veel, heel veel sterker is dan het oude 1200 blok, zonder daarbij intimiderend te zijn. 

Minstens zo belangrijk zijn echter de verbeteringen die niet zo aan de oppervlakte liggen, maar een even zo groot effect op de Multistrada Enduro hebben gehad; de verbeterde ergonomie die rijden op straat een stuk gemakkelijker en prettiger heeft gemaakt en de verbeterde setup van de Sachs Skyhook vering, die zowel offroad als op straat op superslecht wegdek zijn mannetje weet te staan. 

Echter, hoe ontzettend veel beter Ducati de Multistrada Enduro ook mag hebben gemaakt, ik vraag me af of Ducati hiermee wel de GS rijder over de streep trekt. Een GS rijder die niet meer met de meute mee wil lopen en op zoek gaat naar een motor die minstens zo goed is absoluut, of iemand die op zoek is naar een dikke Allroad die geen GS heet, maar de rest van de meute zal vrees ik toch weer voor de GS gaan. Ik zou het echter wel weten…