Zoeken

Test: Moto Guzzi Griso 1100

Pagina 4

19 december 2006
Inhoudsopgave
Test: Moto Guzzi Griso 1100
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

Moto Guzzi Griso 1100 2007

Veel lol bij lage snelheid: dat was het uitgangspunt dat de heren engineers voor ogen hadden toen men begon met de ontwikkeling van een nieuw concept motorfiets dat inmiddels alweer meer dan 3 jaar geleden voor het eerst aan de wereldpers werd voorgesteld. Daar waar veel fabrikanten lage snelheid vertalen naar cruisers, ging men bij Moto Guzzi een compleet ander pad bewandelen. HVerbruik

Dat ook Euro3 zijn intrede heeft gedaan in Mandello del Lario is ook bij deze Griso goed te merken: met een gemiddeld verbruik van net geen een op vijftien ben je met deze Guzzi aardig op weg om Shell aan een betere omzet te helpen. Natuurlijk, het kan nog altijd erger, maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat enkele jaren geleden dit soort motoren met gemak waardes van 1 op 20 hadden gehaald.

Zuipstand: 1:12,9
Rustig an: 1:17,1
Gemiddeld: 1:14,8
et valt niet mee om deze Griso in een hokje te stoppen, hoe graag wij Nederlanders dat ook plegen te doen. Het best is de motor nog te vergelijken met de sprinters die Harley Davidson al sinds jaar en dag in zijn gamma heeft.

In tegenstelling tot die Harley, die meer "love "em or hate "em" is, weet deze Moto Guzzi echter bij iedereen wel een gevoelige snaar te raken. En niet alleen bij motorrijders, ook vanuit auto"s werden we met regelmaat goedkeurend toegeknikt. En ging men net iets vaker voor ons opzij dan wanneer we met een gemiddelde supersport onderweg zijn. Hmmm...het kan dus wel. Waarschijnlijk ook omdat je altijd minder hard aan het "scheuren" bent dan je gevoel je zal aangeven. In het snelheidsgebied tussen de 80 en 120 km/u geeft de motor je het gevoel alsof je tempo 200 aan het rijden bent, en precies dát maakt dat andere weggebruikers je net wat anders benaderen.

Moto Guzzi Griso 1100 2007

  • Zithouding, uitstraling, rijkarakter
  • Luidruchtige versnellingsbak, aan/uit gevoel cardan, zijstandaard