Zoeken

Garrett Gerloff in 2025 naar Puccetti Kawasaki

25 juli 2024
Er is nog niet in detail besloten in welke hoedanigheid Kawasaki het volgend jaar zal aantreden in het WorldSBK. Zeker is dat de Texaan Garrett Gerloff na drie jaar bij Yamaha en twee jaar bij BMW deel gaat uitmaken van het team van Manuel Puccetti, dat al sinds jaar en dag met Kawasaki rijdt.

Het huidige Kawasaki fabrieksteam, dat wordt ondersteund door het Spaanse team Provec Racing, wordt in 2025 het Bimota by Kawasaki Racing team. Kawasaki heeft een belang van 49,9 procent in de Italiaanse fabrikant van kleine series en wil zijn deelname aan het WK Superbike gebruiken om het merk wereldwijd in de schijnwerpers te zetten.

Maandenlang wist het Kawasaki satellietteam van Manuel Puccetti niet wat de toekomst zou brengen. Na het bezoek van de Italiaan aan het hoofdkantoor van Kawasaki Europe in Londen in de week voor de races in Most, weten we nu dat het Japanse merk in 2025 deel zal blijven uitmaken van het WK Superbike, ondanks de deelname van Bimota. 

Er wordt nu zelfs overwogen of Kawasaki de luxe zal hebben om twee ZX-10RR's in te zetten in het Puccetti-team - medio augustus moet hier duidelijkheid over zijn.

Het is al enige tijd duidelijk dat Puccetti de samenwerking met zijn huidige rijder Tito Rabat na dit seizoen zal beëindigen. Het was ook een publiek geheim in de SBK-paddock dat de teambaas in onderhandeling was met Garrett Gerloff en Ruben Rinaldi; MotoGP-rijder Augusto Fernandez heeft ook interesse getoond in een Superbike-zitje.

Het is nu rond: na drie jaar bij Yamaha en twee jaar bij BMW verhuist de Texaan Gerloff naar het team van Manuel Puccetti. De 28-jarige coureur, momenteel 13e in het wereldkampioenschap, had graag bij zijn huidige team Bonovo willen blijven, maar het team van Jürgen Röder en Michael Galinski brengt het aantal rijders terug van twee naar één en stapt over van BMW naar Ducati.

Gerloff heeft een grote snelheid en veel talent, maar hij kan alleen topprestaties leveren als alles 100 procent goed voor hem is, zowel mechanisch als mentaal. In 146 Superbike-races stond hij zes keer op het podium, telkens op een Yamaha.

Puccetti Kawasaki behaalde met Toprak Razgatlioglu in 2018 en 2019 in totaal 14 podiumplaatsen in het Superbike-wereldkampioenschap, waaronder twee overwinningen. Leon Haslam pakte ook de tweede plaats op Donington Park in 2017.