Zoeken

MotoGP Silverstone in 75th-retro kleuren

10 juni 2024
De MotoGP - strikt genomen de wegrace Grand Prix - bestaat dit jaar 75 jaar en om dat lustrum luister bij te zetten heeft Dorna voor de Britse Grand Prix een uniek feestje aangekondigd. Als onderdeel van de festiviteiten zullen alle teams dat weekend rijden in speciale en eenmalige retro-kleuren.

De 11 teams op de grid - inclusief de vijf fabrieken - laten zich inspireren door een hoofdstuk uit hun unieke geschiedenis en zullen elk racen met hun eigen speciale vintage lak. Bovendien kunnen fans ze allemaal live zien tijdens een speciaal evenement gedurende de Day of Champions Pitlane Walk op donderdag om 14:00 tijdens de Britse GP.

Daar zal voor het oog van het publiek elke motor in de pitlane worden onthuld, dat het evenement allemaal gratis kan zien als ze een Day of Champions-paddock ticket voor donderdag hebben. Deze retro-revolutie zal ook op televisie worden uitgezonden, met een speciaal MotoGP 75th Anniversary programma van een uur waarin de stijlen en kleuren van elk team worden getoond voordat er geschiedenis wordt geschreven op het circuit.

MotoGP heeft nog nooit alle motoren en coureurs op de grid tijdens één weekend in speciale kleuren zien verschijnen, dus op Silverstone wordt geschiedenis geschreven. Dat is nog maar het begin, met veel van de partners van de sport die klaar zijn om retro te gaan, van de BMW M Safety Car tot podium-vieringen, vintage tentoonstellingen en meer.

De Britse Grand Prix, de eerste ronde na de zomerstop, vindt plaats van 2-4 augustus op het circuit van Silverstone. De allereerste wegrace Grand Prix werd gehouden op het eiland Man op 17 juni 1949.