Uit de praktijk: Liquid Image Ego sportscam
Eenvoudig maar functioneel
Inhoudsopgave |
---|
Uit de praktijk: Liquid Image Ego sportscam |
Eenvoudig maar functioneel |
De praktijk |
Conclusie |
De keuze is reuze... zo is er altijd wel een ideale manier om de camera in te zetten zoals jij dat het liefste zou willen
Waarschijnlijk komt de naam Liquid Image wel enigzins bekend voor, dit merk levert ook de iets bekendere brillen met camera voor skieën/snowboarden, duiken en motocross/bmx/mountain bike. Maar daarnaast levert Liquid Image ook een losse action cam, de Ego. Net als de andere action cams is de Ego een klein en handzaam camera'tje dat vanuit de meest creatieve hoeken kan filmen in HD formaat. Het verschil met de grote concurrenten is echter dat de Ego een flink stuk goedkoper is.
Dat kan omdat de Ego net wat minder uitgebreid is qua functies. Maar zoek je vooral een camera die kan filmen en heb je weinig boodschap aan (sommige) andere zaken, dan is ook hier prima mee te werken.
Om te beginnen kan de camera filmen in twee formaten, 720 en 1080. Aangezien 1080 inmiddels algemeen geaccepteerd wordt als dé standaard voor beeldformaat is dit meer dan genoeg. Waarom dan toch die andere optie? Omdat je in 780 formaat met 60 frames per seconde kunt filmen, wat mooier uitkomt als je beeld wil vertragen voor spannende slowmo's. In 1080 formaat zul je het moeten doen met 30 frames per seconde, wat ook zo'n beetje geldt als de standaard. Geen extreme framerates of resolutie dus, maar voor velen meer dan voldoende. Zeker als je je beelden gewoon via Youtube deelt. Verder kan de camera ook nog foto's tot 12 Mp maken.
De camera kent nog meer 'beperkingen'; de accu zit vast in de camera en is dus niet uitwisselbaar. Dus een extra accu meenemen voor een lange dag filmen zit er niet in, je zult tussendoor moeten opladen. Daarentegen moet je met een filmduur van ongeveer twee uur het beste wel kunnen hebben. Ook heeft de camera geen display, dus beeld bekijken op de camera zit er niet in. Maar dat hoeft ook niet, want om dat op te vangen heeft de camera wél een wifi-functie waardoor je op je smartphone kunt zien wat de camera ziet. Ook afspelen van de opgenomen beelden behoort zo tot de mogelijkheden.
Ook de standaarduitrusting is wat zuiniger; de camera is eventueel ook als pakket te koop met enkele accessoires, maar standaard krijg je de camera, een beschermkapje en een klikvoetje. De rest is los te koop, maar de keus is ook redelijk uitgebreid. Bovendien heeft de camera een schroefdraadverbinding, waarmee deze op elke standaard statiefschroef is vast te zetten.
Als accessoires zijn er verschillende rechte en gekromde plakvoetjes te koop, meerdere klemmen, een zuignap en een harnas, evenals de voor de hand liggende waterdichte behuizing. ook deze heeft dezelfde statiefschroef aan de onderzijde. Er zijn dus weinig mogelijkheden waar de camera niet voor in te zetten is.