Zoeken

Tweede terugroepactie LiveWire S2 Del Mar: bouten niet goed vastgezet

25 maart 2024
LiveWire heeft in korte tijd een tweede terugroepactie uit moeten rollen voor de nieuwe S2 Del Mar. Bij meerdere units blijken verschillende boutverbindingen niet op het correcte moment te zijn vastgeschroefd, waaronder de achteras en de achterschokbreker.

 

Waar gehakt wordt vallen spaanders, zo luidt het spreekwoord, maar bij LiveWire hebben ze 't wel heel erg bont gemaakt: in tijdsbestek van nog geen maand hebben de Amerikanen twee terugroepacties uit moeten rollen voor de S2 Del Mar, het tweede model van de elektrische dochteronderneming van Harley-Davidson.

Begin dit jaar werd het LiveWire Service Systeem op de hoogte gebracht van drie motorfietsen die aan een dealer zouden zijn geleverd met losse achterassen en/of onderste bouten van de achtershock.

De Technical Subcommittee (TSC) werd op de hoogte gebracht van deze kwestie, die een formeel onderzoek naar deze kwestie startte. De TSC verzocht om een screening van motoren binnen LiveWire. Tijdens de screening stelde de TSC vast dat alleen motoren die waren geïnspecteerd door een externe subcontractor waren getroffen.

De TSC informeerde het Field Action Committee (FAC) en verzocht ook om extra units te inspecteren om te bepalen of er mogelijk ook problemen waren met andere verbindingen. Dat nader onderzoek bracht inderdaad andere losse boutverbindingen aan het licht. 

Bij de LiveWire dealer moet de S2 Del Mar met productiedata tussen 31 juli en 30 november 2023 nu aan een grondige inspectie worden onderworpen, waarbij de desbetreffende boutverbindingen conform het juist aanhaalmoment worden vastgezet. Mocht er schade zijn ontstaan vanwege die losse verbinding, dan zal deze gratis worden hersteld.