Zoeken

Triumph lanceert Street Triple 765 R A2

18 juli 2024
Triumph heeft een A2-variant van de Street Triple 765 R gelanceerd. De Street Triple 765 R A2 wordt aangedreven door een herziene driecilinder met een topvermogen van 70 kW, dat via een optionele A2-kit tot 35 kW kan worden teruggezet, waardoor hij ook te rijden is door de nieuwe generatie motorrijders met een A2-rijbewijs.

We snappen het eerlijk gezegd wel. Of beter gezegd: we hebben de keuze van Triumph nooit begrepen om de A2-versie van de Street Triple aan te drijven door een 660-driecilinder, die verder alleen in Australië werd gebruikt, en niet gewoon een 70 kW versie te maken van de 765 Triple. Waarom een model met minder cilinderinhoud, als met een zwaarder blok hetzelfde kan worden gerealiseerd.

Dat hebben ze in Hinckley nu blijkbaar ook ingezien, dat dát niet handig is geweest, getuige de nu aangekondigde nieuwe Street Triple 765 R A2. Volgens Triumph is de A2-versie op alle vlakken gelijk aan de huidige Street Triple 765 R, behalve dus het blok dat op 70 kW is teruggezet om aan de A2-rijbewijsrichtlijn te voldoen om tot 35 kW te mogen worden teruggezet. Eenmaal de twee jaar A2 voorbij kan de kit bij de dealer worden verwijderd en heb je weer het maximale vermogen van 70 kW, ofwel 95 pk. 

Paul Stroud, Triumph Chief Commercial Officer:
“Veel nieuwe motorrijders kunnen niet wachten om op een naked bike met een agressieve attitude en hoogwaardige specificaties te springen. En nu hoeven ze niet langer te wachten. Deze variant van de Street Triple 765 R is een leuke toevoeging aan het A2-segment en maakt prestaties, stijl, messcherpe wendbaarheid en ons typische driecilinder geluid toegankelijk voor A2-motorrijders.” 


De huidige Street Triple 765 R verscheen voor het eerst bij de Triumph-dealers in 2023 met upgrades aan de motor die volgens de Britten rechtstreeks zijn afgeleid het Moto2 raceprogramma. Dat resulteerde in een significante verbetering in prestaties, met een hoger koppel en meer responsiviteit. Met zijn agressieve styling, verbeterde ergonomie en rijkelijke uitrusting doet deze jongste generatie van de Street Triple 765 het bijzonder goed op het internationale toneel. 

De A2-versie van de Street Triple 765 R zal beschikbaar zijn in twee nieuwe kleurstellingen: een stijlvol Matt Baja Orange of een opvallend Pure White. De motor is beschikbaar vanaf september 2024 met prijzen vanaf € 12.195 bij ons in Nederland en € 10.795 in België.