Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2025 ZX-10R en ZX-10RR

17 oktober 2024
Kawasaki heeft haar Ninja Supersport vlaggenschip, de ZX-10R evenals de gelimiteerde ZX-10RR voor modeljaar 2025 van een nieuw fris likje verf voorzien. Vooral de kleurstelling van de dubbel-R is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

Geen grondige vernieuwingen, maar gezien de verkoopcijfers van wat ooit het best verkochte segment was verbaast ons dat eerlijk gezegd helemaal niet. Kwestie van kosten en baten naast elkaar leggen en dan al snel tot de conclusie komen dat investeren eigenlijk helemaal niet meer rendabel is. En als, dan slechts mondjesmaat. 

De laatste grote update stamt van enkele jaren terug, toen het blok inwendig nog grondig werd aangepast - volgens Dorna Sports echter niet grondig genoeg om het nieuwe blok voor het WorldSBK te homologeren, waardoor het Kawasaki Racing Team het nieuwe blok niet ten volle kon benutten. 

Met Ram-Air paardenkrachten meegerekend is de eenliter viercilinder lijnmotor goed voor een topvermogen van 213 pk, dat met een breed scala een rijhulpsystemen naar het achterwiel wordt overgebracht. Dan hebben we het over tractiecontrole, wheelie controle, Engine Brake Control, Kawasaki's unieke Cornering Management Functie een vier selecteerbare en instelbare rijmodi. Alles hellingshoek afhankelijk natuurlijk dankzij de 6-assige IMU. Oh ja, en natuurlijk een up/down quickshifter. 

De laatste generatie zag ook de introductie van aerodynamica, in vorm van in de kuip verwerkte scoops die net zoveel downforce zouden moeten realiseren als van die foeilelijke winglets die door de andere merken worden toegepast. De dubbel-R heeft daarnaast lichtgewicht Pankl onderdelen in het blok, gegoten Marchesini wielen en variabele inlaatkelken. 

Voor 2025 heeft Kawasaki voor de ZX-10R twee nieuwe kleuren bedacht. Of beter gezegd, de oude kleuren in een nieuw jasje gestoken. De KRT-editie is nog steeds de KRT-editie, maar dan dus conform de 2024 KRT-kleuren, die aanzienlijk frisser zijn dan het donkere zwart/groen van het 2023 model. En de zwarte is nog steeds zwart, maar dan met andere stickers op de kuip.

De 2025 ZX-10RR heeft daarentegen wel een compleet nieuwe kleur, maar we zijn er eerlijk gezegd er nog niet over uit of dit een verbetering is. Geen Kawa-groen, maar volledig grijs met enkele grijze accenten. En dat neigt toch een beetje naar een saaie grijze muis. 

Beide modellen zijn vanaf medio november beschikbaar bij de Kawasaki dealer. De 2025 Ninja ZX-10R is verkrijgbaar in de nieuwe Kawasaki Racing Team kleuren en Metallic Graphite Gray / Metallic Diablo Black vanaf €23.749,- De Ninja ZX-10RR is verkrijgbaar in Metallic Matte Graphenesteel Gray vanaf €33.999,-.