Zoeken

Kleine updates voor Suzuki 2025 GSX-S1000

2 oktober 2024
Suzuki heeft voor modeljaar 2025 enkele updates aan de GSX-S1000 doorgevoerd, en daarnaast nieuwe kleuren voorzien. De prijs van deze sportieve eenliter Naked is hetzelfde gebleven, de motor staat inmiddels al bij de Suzuki dealer in de showroom en is dus per direct te bestellen.

Dat Suzuki met de GSX-S1000 een verdomd fijne motor in huis heeft die veel sterker is dan papieren topvermogen van 152 pk doet vermoeden hoef je ons niet meer uit te leggen en daarvan waren ook onze lezers tijdens de lezerstest van de GSX-S familie wel overtuigd, en met geen enkele échte concurrent meer in dit segment (waar is toch die tijd gebleven van no-nonsense eenliter sportieve Nakeds?) had het ons niet verbaast als ze voor 2025 alles bij hetzelfde hadden gehouden.

Zo niet dus bij de 2025 GSX-S1000, hoewel de verschillen nu ook weer niet wereldschokkend zijn. Suzuki spreekt van een nieuw 5" TFT-kleurendisplay, waarop niet alleen realtime informatie over de status van de motor is op te roepen, waarbij de toerenteller tevens als instelbare schakelindicator dient. 

Updates en waarschuwingen verschijnen als pop-up, terwijl de display voor een optimale afleesbaarheid zowel automatisch als handmatig tussen dag- (wit) en nachtinstelling (zwart) schakelt. Nu is ons niet helemaal duidelijk wat hier nieuw aan is, maar we vinden het wel een mooi excuus om weer eens met de GSX-S1000 op pad te gaan. Een nieuw vormgegeven flyscreen met Suzuki logo is beschikbaar als accessoire en dat willen we ook wel eens testen dan. 



Onderhuids is de GSX-S1000 ongemoeid gebleven. De van de GSX-R1000 K7 overgenomen 999cc vierinlijn is weliswaar teruggetuned ten opzichte van die GSX-R, maar nog steeds behoorlijk potent met een topvermogen van 152 pk (waarvan we inmiddels weten dat die waarde ruim aan het achterwiel wordt gehaald) en 106 Nm koppel. 

Tel daar een heerlijke zesversnellingbak met up/down quickshifter bij op en je praat over een enorm pretpakket dat je binnen no-time naar warp-snelheid brengt. En nog even over de elektronica, want helemaal no-nonsense is 'ie ook weer niet, er is keuze uit 3 rijmodi en in 5 standen instelbare tractiecontrole, die nauw samenwerkt met Suzuki Clutch Assist, Low RPM Assist en Easy Start. En om al dat geweld weer tijdig tot stilstand te krijgen heeft Suzuki Brembo M4.32 monobloc remklauwen voorzien. 

De 2025 Suzuki GSX-S1000 is is herkenbaar aan nieuwe bestickering, in combinatie met de kleuren Metallic Triton Blue, Metallic Mat Sword Silver en Glass Sparkle Black. De sportieve Naked is per direct leverbaar, vanaf € 14.999. Da's inclusief 6 jaar garantie en 6 jaar pechhulp (waar je natuurlijk nooit van gebruik zult hoeven te maken). Ook de prijzen van het Street Xtreme en Street Xtreme + pakket zijn gelijk gebleven.